Клуб на храбрата шивачка - тема 18

• 77 958
  • 754
  •   1
Отговори
# 465
  • на острова на мечтите
preci, кройките ще трябва да си ги направиш по столовете.
Напиши в гугъл "how to make chair covers" или "how to make chair dressing" и ще ти излезнат и снимки, и клипове, и много идеи.
bouquet

# 466
намерих качени листите с кройки на оттобре.
незнам колко ще излезе разпечатването им в такъв формат, мисля, че е А0.
това за хората, на които им е скъпо да се абонират или няма как да си го закупят.

П.П. сега видях, че е обяснено как да се обработят, така че да се разпечатат на А4. успех

Нали ти е ясно че това не е съвсем легално?  Wink

# 467
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Нали ти е ясно че това не е съвсем легално?  Wink

аз не съм ги качвала... Mr. Green
за мен е голяма врътка да се намерят кройките из листите, но за хората, които нямат достъп до списанието, си е опция...

# 468
  • София
preci, кройките ще трябва да си ги направиш по столовете.
Напиши в гугъл "how to make chair covers" или "how to make chair dressing" и ще ти излезнат и снимки, и клипове, и много идеи.
И аз искам през отпуската да си ушия дрешки за столовете или в кухнята, или в хола. Още не знам дали ще ми стигне платът и какви да са моделите. В кухнята са 4 столовете, в хола са само два. Благодаря за идеите!!!

# 469
  • София
Здравейте, сръчни дами,
Влизам при вас с въпрос, надявам се да може да ми помогнете.
Моята щерка се е запалила да да шие куклички. Купих й готов комплект от етси преди време, преди това прави филцови куклички. И сега иска сама да си скрои по наличните кройки. И тук идва моето питане - какъв плат за тялото и лицето да взема, и откъде.

# 470
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Здравейте, сръчни дами,
Моята щерка се е запалила да да шие куклички. Купих й готов комплект от етси преди време, преди това прави филцови куклички. И сега иска сама да си скрои по наличните кройки. И тук идва моето питане - какъв плат за тялото и лицето да взема, и откъде.

незнам какви са тези филцови куклички, но за тялото и лицето се взима трико в телесен цвят.
откъде - незнам...

# 471
EliG,  Hug Защо не пробвате чорапени кукли? Ще оползотворите омалели чорапки. https://www.youtube.com/watch?v=NO5JTZn8e4A

Ако се спрете на трико, отново може да ползвате някоя стара тениска. Хубаво е трикото да е по-стегнато.

Може да се ползва и неразтеглив плат. Като тук: http://www.makeit-loveit.com/2013/02/girl-boy-fabric-dolls-patte … ces-included.html

А това е актуалната тема за ръчно изработени играчки: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=886108;topicrefid=4 където да задаваш въпроси и да качите готовата кукла.

# 472
  • София
Моля за идея - имам къса рокля свободна кройка, нещо такова http://edrehi.com/bg/gynaikeia-toynik-me-xrysh-alysida-skoyro-mple
Шифон с подплата, малко къса за рокля, но си харесвам десена. На какво мога да я прекроя отдолу с минимум работа - с по-дълъг гръб и къса отпред или като риза със заоблени предница и задница, като може да махна подплатата.

# 473
  • Добрич
Можеш да срежеш лента над подгъва и между двете части да вмъкнеш по-широка панделка или ивица плат.  При необходимост от още дължина, може и след подгъва още един ред.

# 474
  • София
Можеш да срежеш лента над подгъва и между двете части да вмъкнеш по-широка панделка или ивица плат.  При необходимост от още дължина, може и след подгъва още един ред.
Ей, браво за идеята, аз имах съвсем друго предвид, но не съм се изразила добре. Исках идеи да я направя на туника, защото като туника ми е дълга, като рокля - къса,  Тъй като е шифон, сигурно за удължението пак трябва да е шифон, но едноцветен (десенът е на цветя)

# 475
  • на острова на мечтите
Ей, браво за идеята, аз имах съвсем друго предвид, но не съм се изразила добре. Исках идеи да я направя на туника, защото като туника ми е дълга, като рокля - къса,  Тъй като е шифон, сигурно за удължението пак трябва да е шифон, но едноцветен (десенът е на цветя)
можеш да запише удължението на подплатата. Гледам по магазините че пак са на мода    http://static.stylosophy.it/stwww/fotogallery/843X0 … i-rosa-quarzo.jpg

Последна редакция: вт, 26 юли 2016, 12:15 от danilu

# 476
  • София
mama Barba, благодаря ти за предложенията!  bouquet
Тя иска по....как да кажа, реалистична кукличка, не чорапена.Неразтеглив плат, като на втория линк е идеята.
Искаше ми се някой да даде предложение из нета, или конкретен магазин, тъй като не ми се обикаля, а и не знам къде има магазини. Ще попитам в темата за кукличките, а чак да показвам там  - едва ли ще стане скоро Simple Smile

# 477
EliG на ул. Симеон до Женския пазар в посока към Мария Луиза има(ше) магазин на фирма Какаду с хиляди видове малки парчета платове на много ниски цени. Не съм ходила там скоро. Днес бях на другия им магазин на бул Сливница до кръговото на Сточна гара - може би най-големия магазин за платове който някога съм виждала, супер е Simple Smile Там цените са малко по-високи.

# 478
  • София
EliG на ул. Симеон до Женския пазар в посока към Мария Луиза има(ше) магазин на фирма Какаду с хиляди видове малки парчета платове на много ниски цени. Не съм ходила там скоро. Днес бях на другия им магазин на бул Сливница до кръговото на Сточна гара - може би най-големия магазин за платове който някога съм виждала, супер е Simple Smile Там цените са малко по-високи.
Само отиването до Симеон е малко неприятно, поради многото мотаещи се близкоизточни субекти.

# 479
Здравейте, сръчни дами,
Ами отиваш купуваш ѝ едно хасе с максимално телен цвят и да тренира детето Peace

Общи условия

Активация на акаунт