Клуб на храбрата шивачка - тема 18

• 77 938
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
оффф от няколко дена се каня да ушия нещо. днес седнах и сега проблем и пак стоп на проекта, на карфици е.

взех едно памучно трико, не се разтяга много.
имам от две фирми игли за трико и двата вида се изсулват!!!
ползвам на Schmetz и на Organ. на първата фирма влиза, затягам болтчето и на 3я бод падна и се счупи. пробвах да сложа на Organ, затягам болтчето и иглата мога с ръка да я измъкна  #Cussing out

като ги купувах ми казаха, че са универсални за повечето машини.
имам Бернетте 16.
кои игли за трико да си взема?!

# 481
Вид в упътването на машината какви трябват. Аз съм доволна от Орган, но за еластични материи взимам суперстреч-игли.

# 482
Ася, аз си купувам от интернет игли, като търся да е изрично написано, че стават за моята машина. Универсалните игли уж са същите, но като ги гледам една до друга, се забелязва малка разлика в горната част. И аз давам глас за супер стреч игла ако намериш.

По всички интересни теми те срещам  Hug

# 483
проблемът е, че не намирам на коя фирма иглите да си взема... Rolling Eyes

Татяна, погледнах в упътването, но няма марка... newsm78
написано е: HAx1  Thinking

# 484
Нормално е че не пише фирма, НАх1 е видът.  Peace

# 485
asyalein, аз си бях купувала едни на Бернина за трико (тъмно сиви игли в червена кутийка). Много доволна бях от тях. Може да паснат на твоята машина, тя нали е от бернинското семейство.
(Аз нали се опитвах преди да намеря игли, които да не ми дупчат едни определени платове и изпробвах де що има. Сега шия с Groz-Beckert, че си бях купила доста от тях. Като ги изпотроша, пак на Бернина ще си взема.)

Аз научих по трудния начин, че шиенето (или по-скоро кроенето) на коприна е голяма лъжица за моята уста. Confused Лошото е, че е скъп материал и няма как да се упражнявам.

# 486
  • sofia
Синьо, с лигавите материи съм процедирала по следния начин. На масата (или пода) постилаш няколко слоя одеяло, чаршафи, или там каквото имаш под ръка. Плата се настила отгоре. Заради постланото не се хлъзга, а отделно може да го фиксираш с карфици в краищата, за да не мърдат двата слоя един спрямо друг. Тогава налагаш кройките. Даже преди да режа закарфичвам частите една към друга, защото се случва да се разместят. Голяма играчка си е.

# 487
Сега шия с Groz-Beckert, че си бях купила доста от тях. Като ги изпотроша, пак на Бернина ще си взема.)

от къде ги взе на Groz-Beckert?
те са за промишлени машини, нали?
там са с друга номерация, как се ориентираш за какъв плат са и с каква дебелина.
на Бернина видя игли в нета, освен да си поръчам. днес си взех от магазина, да видим дали ще станат.

коприна никога не съм шила, сега си взех нещо изкуствено, но прозрачно и предполагам лигаво като коприна. как зачиствате? newsm78

# 488
Хзубава тема отворихте за лигавите платове, аз тамън се борих с една визкоза  Crazy Наистина, шиенето е песен след кроенето. Веси, мерси, ще пробвам твоя трик!  Peace

Синьо, при коприна задължително се шие с чисто нова игла, тъкмо снощи го прочетох в един брой на Бурда  Laughing

Ася, зачиствам с оверлог.  Peace

# 489
  • София
Благодаря ви за всичките идеи!! bouquet

# 490
asyalein, онлайн съм ги поръчала някъде, но изобщо не си спомням къде. Само помня, че бяха някакъв комплект и затова сега имам по 10 от всички дебелини.
Ето така изглеждат моите: https://www.silkes-naehshop.de/images/product_images/popup_images/3087_0.jpg.
Аз честно казано още не мога съвсем да се оправя във всичките системи игли. Все чета, гледам... и после пак не си спомням кои за какво са. Crazy

Tatjana, иглата ми беше чисто нова, специална някаква. С нея нямаше проблем. Peace

vesi1, благодаря за съвета. Аз май последните части горе-долу така ги скроих – на едно легло с твърд матрак.

Обаче да бяхте видели първото парче, дето го рязах с ножа на подложката... Joy Съших нещо в края на краищата, но вместо потник или "топ" както е модерно да се вика, ще си имам копринена пижама. Mr. Green На няколко пъти ми идеше да запокитя всичко в боклука, но все пак ми дожаля за плата.

# 491
  • sofia
Когато шиех повече си имах една голяма маса и си стоеше "тапицирана" с едни нови черги от баба ми и отгоре постлана с бяло хасе. На нея кроях. Забождаш си карфици, нищо не се хлъзга, удобна височина, че и даже гладех върху нея.  Simple Smile

Синьо, грешка е това с подложката. Тя е за памучни платове и трика. Лигавите не залепват за нея и само се мъчиш. Тях с ножицата.

# 492
  • Добрич
Аз също задължително постилам чаршаф на пода и така кроя. И забождане с топлийки правя, когато се налага. А сега и детето съм викала да държи, където е необходимо.  Mr. Green

asyalein, а пробва ли с обикновена игла от твоята машина на някакво парченце от трикото? Бях споменавала, че едно време не се продаваха толкова разнообразни игли. И съм шила трика /това беше любимата ми материя/ с обикновени игли. Щом трикото е памучно, е много вероятно да се получи добър шев. Изкуствените материи и еластаните се хлъзгат.

# 493

asyalein, а пробва ли с обикновена игла от твоята машина на някакво парченце от трикото?

да, на едно парче тъкмо пробвах кой тигел да ползвам. тогава видях, че прави дупки и сложих иглата за трико която след 3 бода се счупи.

за зачистването - аз нямам оверлог, търся друг начин да става бързо, лесно и красиво  Mr. Green
сега вече съм се навила за краче за бие.
който има да сподели моля коя широчина е с най-честа експлоатация.

аз сега шия едни памучни платове за ризи (правя на детето къси панталони) и шиенето е песен, чудесни са.

# 494
Синьо, грешка е това с подложката.
Мдам... и аз го разбрах. Mr. Green
А така хубаво го бях опънала, затиснала, не мърдаше... Обаче като го вдигнах и криииво.
Ще взема да си купя вискоза да се поупражнявам и след това ще мъча пак коприната.

Аз от 100 години се каня да си купя краче за бие за покривната машина и точно изборът на ширина и на мен ми е проблем.

Зачистване без оверлог става хубаво май само с разните тегели, при които краищата остават отвътре. Но не стават за извивки.

Общи условия

Активация на акаунт