Клуб на храбрата шивачка - тема 18

• 77 494
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Здравейте, можете ли да ми препоръчате добър сервиз за шевни машини и оверлог в София? Опитах се да намеря инфо в темата, но не успях.

Предваиртелно благодаря!  Hug

# 601
  • София
W за София Влади наумов(излиза из нета) До несмаш има един арменец на ъгъла(има голям сервоиз) една девойка на Симеон до Мария луиза в един безистен + Петър един на Аксиома.

# 602
  • FRANCE
Мадам, Синьо е написала фирмата, имат магазин и в Сф.
иначе мога да ти дам линк за мерино трико, около 40E метъра  Mr. Green
Може ли нсе пак линка за мерино трикото. В бг явно не е сезона и нищо не намерих. А във френско ме гледт странно. Много ми се иска нещо до към 20 евро може и смес със памук. Благодаря
Яд ме е че в наше село няма последния брой на Оттобре. Те и докарват по една бройка. Никой не се избива за него. Сега ще го поръчвам. Накрая ще взема да се абонирам но не всичко ми е интересно.

# 603
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Може ли нсе пак линка за мерино трикото.

ето го

# 604
  • София
Хм... тоя Софийски адрес нещо не ми е познат-аз отдавна все пак не съм минавала нанатам, но все пак, Инак има на Св,Иван Рилски италиански платове на същите марки, не съм гледала специално за трико

# 605
lluna, благодаря и на теб за адреса. Тези имали още по-евтино трико: http://www.platove-bg.com/produkti/vlneni-tnki-trika-0. Дано да имам време да ида и до тези магазини в София.

# 606
lluna, благодаря и на теб за адреса. Тези имали още по-евтино трико: http://www.platove-bg.com/produkti/vlneni-tnki-trika-0. Дано да имам време да ида и до тези магазини в София.

на тази цена дали е ок качеството? много ми е съмнително... newsm78

# 607
Самото качество на плата може да е ок. Въпросът е как са гледани и третирани животните. Цената на кг вълна по принцип е ниска. Т.е. висока цена на плата също не означава добро отношение към животните. Трябва да има съответните сертификати... В този ред на мисли, дали за 7 лв или за 18, май е все там.
Сега се сетих, че при един от производителите на дрехи (сертифициран organic), от които си купувам платове, имаше мостри на вълнени платове, които се произвеждат в България. Някаква сливенска фирма беше... Та може някъде в БГ да се намират такива.
Намерих ги: http://www.emiroglio.com/en/factories/about/wool-factory-sliven. Имали и фирмен магазин.... ех. Simple Smile

# 608
а чудя се аз писмено, на фона на цените в ДЕ. толкова ли е голяма надбавката се чудя... newsm78

# 609
  • София
Здравейте,
Начинаеща съм в шиенето и имам нужда от помощ за машината ми. Сингер е, съвсем малка, само с няколко основни операции. Д
Започна много да трака днес. Извадих калерчето, совалката, махнах иглата дори и пак трака. Шумът идва от това дето в него се слага калерчето и совалката. Не знам как се нарича цялото то, но е от него.

Да продължавам ли да си шия, да  я смажа или ... да спирам да я ползвам и да я нося на ремонт?

МЕрси

Последна редакция: сб, 27 авг 2016, 11:37 от Elyah

# 610
Elyah, казва се грайфер. Не знам точно какъв модел е Сингера, но обикновено има два палеца, които държат грайфера. Наклони машината да легне, така, че грайфера да сочи нагоре! Завърти единият палец наляво, а другия надясно! Извади пластината и грайфера. Завърти машината ръчно и виж дали пак трака! При това положение машината трябва да работи много леко. Огледай и почисти леглото на грайфера! Постави го и без да поставяш пластината, завърти пак леко маховика. Сигурно ще разбереш откъде идва тракането. Ако не си в състояние сама да го отстраниш, добре е да намериш майстор и да не шиеш, докато не се оправи. Ако си намерила откъде идва тракането и си го отстранила, капни една, две капки масло в леглото на грайфера! Освен това е добре да се смаже цялата машина. Развий плочката и почисти зъбите! Ако изчезне тракането, сглоби всичко в обратен ред, като си почистила предварително!

# 611
Здравейте,
Извинявам се, ако постът му е за друга тема, но съм малко неопитна тук още Simple Smile
Търся си плат за покривало за кърмене, много еластичен и дишащ, ето това искам да ушия:
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/1a/03/78/1a037853c596f … 1cda7b0797d0c.jpg

Имате ли препоръки откъде в София мога да намеря подходящ плат и какъв да търся?
Благодаря предварително!

# 612
тънко трико с еластан.
всъщност и тънка памучна кърпа ще ти свърши работа, но не за нахлузване, а за замятане.

днес при нас имаше холандски базар с платове. при 38.5С на сянка нямаше много желаещи и на спокойствие разгледах.
взех си няколко неща.
имаше доста зимни платове, но вълнено тънко трико не намерих. само едно, което според мен е за пола или рокля, леко бодливо ми се стори  newsm78
аз детски трика накупих... Mr. Green

# 613
Има ли момичета от Варна? Търся си плат - тъмно син, поплин/хасе/ранфорс, по възможност батик или нещо такова, да не е съвсем дюс. За пачуърк ми трябва. Има онлайн, но ми се искаше и да видя нещо на живо. Имате ли идея къде може да има във Варна?

# 614
Невенски, в Мимоко проверила ли си?

Общи условия

Активация на акаунт