Въпрос за направление

• 7 010
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте! Декември месец ходих до личната ми и ми даде направление за невролог. Отидох на преглед и след като ми изписаха лекарствата ми казаха да отида на вторичен след 1 месец пак. Аз не приемах лекарствата точно месец, а по-малко и закъснях с вторичния и сега за да отида пак ще трябва да си плащам най-вероятно 30-40 лв.

Може би въпроса ми е малко глупав ама.... ако отида пак при личната мога ли да поискам ново направление за друг невролог, при положение, че ходих вече?
И друг въпрос: Мога ли да взема 2 направления за двама различни специалисти в рамките на 1 месец?

# 1
Най малко след 3м. може да ти даде направление отново за невролог. По принцип на мен ми е давала за двама специалисти, а това дали на теб ще ти даде зависи изцяло от нея.

# 2
2 направления в един месец е невъзможно, изчаква се да изтече първото направление което важи 30 дена, като в рамките на тези 30 дена се явяваш и на вторичен преглед , а след това ако искаш ново направление за специалисст след като е изтекло първото , искаш ново, макар че мисля че чак след 6месеца ще имаш право на второ направление, отивай и питай лекаря!

# 3
Ехе чак след 6 месеца ?  Shocked

# 4
Можеш да вземеш и повече от две направления.Това със сигурност го знам, защото този месец ходих при ЛЛ да ѝ искам направления за профилактичен преглед и жената  ми даде за бъбречен, гастроентеролог, гинеколог, кардиолог, изследване на кръв и урина.Нямах никакъв проблем.
Но всичко зависи от ЛЛ, някои не дават по толкова направления Rolling Eyes, но аз виждам невероятен човек в лицето на ЛЛ.

# 5
2 направления в един месец е невъзможно, изчаква се да изтече първото направление което важи 30 дена, като в рамките на тези 30 дена се явяваш и на вторичен преглед , а след това ако искаш ново направление за специалисст след като е изтекло първото , искаш ново, макар че мисля че чак след 6месеца ще имаш право на второ направление, отивай и питай лекаря!

Здравей, аз имам въпрос за тези 30 дена, те кога започват да текът, от деня на издаване на направлението или от дена на използването му? Защото аз имам издадено направление на 16 февруари, което използвах на 8 март и трябва да се явя на вторичен преглен след 28 март. Въпросът ми е това направление с което съм отишла още ли ще е в сила, мога ли да си взема ново април месец или трябва да си платя прегледа?

# 6
Аз имах направление издадено на 22 март, което е със срок до 22 април, и в рамките на 1 месец се ходи на вторичен преглед тоест в рамките на направлението имаш право и на първи и на втори преглед

# 7
  • в джунглата
    Аз съм от "редовно" ползващите направления, нямам празно ще съсипя здравната каса  Mr. Green
  При взето направление от ЛЛ, в рамките на един месец отиваш при специалист. Когато отидеш при специалиста, в рамиките на още един месец от неговото посещение имаш право да отидеш на вторичен преглед / преди години този срок беше 45дни/.
  В рамките на месец не можеш да вземеш две направления за една и съща специалност, дори и да отидеш при друг лекар.
   Има много стиснати ЛЛ, все едно си ги дават от джоба направленията, не мога да ги разбера.  #2gunfire  Нашия ЛЛ вече здравната каса няколко пъти го глобява за издадени повече направления , чак ми става жал да искам като знам че не отказва.  Embarassed

# 8
  • София
Първичният преглед до 30 дни от издаване на направлението. Вторичният преглед е до 30 календарни дни от първичния преглед. Направление за един и същ специалист сме взимали  две поредни седмици.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт