Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 35

• 112 958
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
  • Бургас
Жените на възраст 30 +, наистина ако имат някой друг килограм отгоре, им се изпълват бръчиците. От позната го знам, макар че за мен тя няма излишни кг. С дъщеря й често ги бъркат със сестри. Но тя си е младолика по принцип.
Да,и аз съм младолика(да се похваля),а Ивче ти приличаш на ученичка в най-много детести клас, на мен ми идва да почерпя хората,че ми казват"момиче" вместо"госпожо" примерно.

# 466
  • оттам, откъдето започва България
Аз пък, ако съм на 20, въобще няма да мисля за кремове.  Peace Всички млади душици нямат нужда да товарят кожата си с химикали. И сега не съжалявам, че не съм си товарила кожата с мазила до 30 години.

# 467
Ако сега бях на двайсет години, щях да полагам повечко грижи точно за околоочната зона. Очите са най-големите издайници на възрастта - на 40 е напълно възможно да имате гладко лице без нито една бръчка, но уморените очи развалят пейзажа. Simple Smile Нямам предвид на двайсет да се започва с тежки кремове, но поне хидратация е нужна. И добър ген, разбира се. Simple Smile

Да, наистина, очите, погледът, страшно издават възрастта. Дори и да се е поопънала една жена и реално да няма бръчки около очите, погледът ѝ е възрастен. Обаче за мен имат голямо значение и чертите на самото лице. Приятелят ми е по-възрастен от мен, никакви грижи не полага, има бръчки около очите повече от мен, обаче по-младежко излъчване има.

# 468
  • Бургас
Следя с интерес темата за околочен крем.
Моят свърши и искам да си взема нещо ново.
На 36г и ще се радвам да открия подходящ продукт.

# 469
Все си мисля, че околоочните кремове са маркетингов трик. Опровергайте ме. Laughing

Без да съм химик, козметик и пр. Като потребител си разсъждавам:
Ако леки, хидратиращи кремчета и подхранващи такива биха могли да се ползват в околоочната зона, то какво би причинил на същата зона, например, един пресушаващ, анти-акне крем на спиртна основа? Или матиращ такъв? А това е тип козметика, която масово се ползва не само от тинейджъри, но и от жени във всяка възраст, които имат проблемни/акнеични кожи. А депигментиращите кремове с киселини и какво ли не в състава?
Изсушаващите/матиращи/избелващи съставки съсипват и без това тънката, деликатна кожа около очите. И затова смятам, че е в пъти по-добре да се заложи на макар и "маркетингови" кремове, насочени точно към грижа за околоочния контур, отколкото с лека ръка да се пренебрегва зоната и да се маже с "каквото имам под ръка".
Мое мнение Wink

# 470
Все си мисля, че околоочните кремове са маркетингов трик. Опровергайте ме. Laughing

Без да съм химик, козметик и пр. Като потребител си разсъждавам:
Ако леки, хидратиращи кремчета и подхранващи такива биха могли да се ползват в околоочната зона, то какво би причинил на същата зона, например, един пресушаващ, анти-акне крем на спиртна основа? Или матиращ такъв? А това е тип козметика, която масово се ползва не само от тинейджъри, но и от жени във всяка възраст, които имат проблемни/акнеични кожи. А депигментиращите кремове с киселини и какво ли не в състава?
Изсушаващите/матиращи/избелващи съставки съсипват и без това тънката, деликатна кожа около очите. И затова смятам, че е в пъти по-добре да се заложи на макар и "маркетингови" кремове, насочени точно към грижа за околоочния контур, отколкото с лека ръка да се пренебрегва зоната и да се маже с "каквото имам под ръка".
Мое мнение Wink

+1
Аз ползвам хидратиращ от почти половин година. На 25 съм и даже май си мисля, че позакъснях...  Rolling Eyes

# 471
Да, гена е много важен.  Peace
Да, вярно си е. При мен ген + килограми= липса на бръчки/под очи, около очи, чело- засега нямам/
над 40 съм. Не бях се замислила, но две жени вече ме питаха защо нямам, а те имали. Отделно при един профилактичен преглед лекарката ми каза,че това/прегледът/ не било за мен, защото съм млада жена. Казах й годините си и че е за мен.
Но да не казвам голяма дума, че да не взема утре да се събудя сбръчкана. Simple Smile

ПП който се съмнява в ползата от кремовете и не иска никакви химии по лицето/тялото си, то нека ползва натурални масла - шипково, камелия, от ему, .......много голям избор и комбинации. Аз наблягам на маслата от 1-2 г. насам.

Последна редакция: сб, 12 мар 2016, 21:32 от *Камея

# 472

ПП който се съмнява в ползата от кремовете и не иска никакви химии по лицето/тялото си, то нека ползва натурални масла - шипково, камелия, от ему, .......много голям избор и комбинации. Аз наблягам на маслата от 1-2 г. насам.
Имаш късмет Peace
Бях накупила един куп био-сертифицирани, 100% чисти, студенопресовани и т.н. масла. Шипково, арганово, макадамия, от гроздови семки, камелия...и т.н. Нито едно не ми пасна на кожата на лицето. Измазах ги на маски за косата, като добавка към лосионите за тяло и спрях да купувам.

# 473
  • София
Чисто шипково масло наистина ли може да се ползва като околоочна хидратация и не ви ли люти и дразни по някакъв начин?

# 474
  • Бургас
Чисто шипково масло наистина ли може да се ползва като околоочна хидратация и не ви ли люти и дразни по някакъв начин?
И МЕН МЕ ИНТЕРЕСУВА ТОВА!

# 475
  • Бургас
Toni L.,като бях ученичка всички си мажехме миглите с рициново масло,уж да растат.Е,така ми лютеше,такива лоши спомени с него имам,че даже сега като видя продукт за растеж на мигли тръпки ме побиват.Друго масло не искам и да пробвам.
И понеже се отплеснах,а темата е за евтини козметични продукти-има един серум за мигли на Евелин-хем е евтин,хем е хубав ,хем не ми люти.

# 476
Тони, не ми дразни. С пръсти нанасям и под очи, и над очи, в основата на миглите също. По цялото лице и шията, понякога и деколте. Чисто шипково в началото, после накупих други и сега ги ползвам смесени. От няколко маски  масла -всякакви - си оправих сухата боядисана коса. Сега има и блясък,освен здравина, косата ми е дълга, нищо, че сън над 40г. и би трябвало да съм с къса коса.

-Ди-, как ти реагира кожата на маслата? Обриви? Дискомфорт, омазняване или пресушаване, опъване, пъпки?

# 477
  • София
Аз не ползвам околоочен, но гледам да имам поне 2-3 крема, които да не ми дразнят на очите, да ми пасват на кожата, да не са много мазни, нито сухи, напоследък да съдържат колаген и да са на поносима цена.

# 478
Аз пък, ако съм на 20, въобще няма да мисля за кремове.  Peace Всички млади душици нямат нужда да товарят кожата си с химикали. И сега не съжалявам, че не съм си товарила кожата с мазила до 30 години.
Peace
Преди време използвах арганово масло на Rivana вместо хидратиращ крем за лице, бях много доволна.
В момента използвам бадемово масло предимно под формата на маски за лице и коса, а също така и за подхранване на миглите. Peace Ползвам също така и хидратираща маска за лице с мед и мляко поне веднъж седмично от козметичните продукти.: )
Бих казала, че засега нямам нужда от по-сериозна грижа за лицето си, тъй като и сега се чувствам невероятно. Simple Smile
Не съм се замисляла за околоочен крем, но... съм чувала, че цигарите са едни от най-големите "виновници" за появата на фини бръчици около очите!

# 479
  • София
mariqivanova799, рициновото дразни очите само когато е близо до кожата. Аз съм нанасяла само на връхчетата на миглите и не ми е дразнило, а резултати съм виждала. Simple Smile

Камея, благодаря ти. Освен да пробвам някой път. Оказа се, че за мен шипковото масло мирише много по-добре от маслото на Лореал например или на Nuxe Grinning не, че те са за около очите, просто сравнявам.

Общи условия

Активация на акаунт