Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари

• 140 682
  • 708
  •   1
Отговори
# 120
Митко, аз от поне две години не съм попадала на грозна тиква (купувам ги от СВА). При цигулките, когато е сладка е наситено оранжева. А когато е бледа на цвят и клони към жълто не е сладка.

Жармен, благодаря ти!  bouquet Попадала съм на тази рецепта, но не ми вдъхна доверие тогава. Сега като знам, че е изпробвана и одобрена ще експериментирам. Поне се прави по-бързо от стандартните палачинки. Тях много ги обичат вкъщи, но като ги запържа ми се струва, че младините ми минават до тигана. Crazy

# 121
# 122
  • Sofia
Супер, супер, супер, СУПЕР за темата  bouquet

labrex,
къде мога да видя рецептата за карамелизираната юфка на фурна?

# 123
  • Варна
Мидко и аз си патих от такава тиква...както каза Дара...това е вкусна тиква,вземам си от твоята и на Ванката
Хриси и ние сме на зеле
Тука само да четеш...без да гледаш...ще преглъщаш
Батето  и аз мерси за рецептата
Лабрех тутманика ти е трепач
Ану,мама тин,Пепи,Ваня,Ди,Сем,Тайна,Дора,Тарталета...и всичко на всички много апетитно
За днес пилешко с прясно зеле,едни добруджанки и кекс с портокалов сок и орехи

# 124
А може ли рецептата за сместа? Blush
5 яйца
1 чч студено мляко
1чч брашно - аз си правя смес от 2-3 сл ябълково брашно, 1 сл оризово брашно и останалото бяло брашно
щипка сол
1 - 2 ванилии
3 сл захар
60 гр масло за печенето

Та загряваме фурната и тавичката на 200 градуса, като загрее стопяваме маслото и изсипваме сместа. Печем 10 мин на 200 градуса, после 5-6 мин на 170 градуса и изключваме фурната като оставяме още няколко минути тавичката във фурната на леко отворена врата. после се накъсва на парченца, разпределя се по чинийките, наръсва се с пудра захар и се залива с мед, сладко от ягоди или желе.

# 125
Благодаря ти! bouquet Тази ме устройва идеално, дори не се пържи.

# 126
Супер, супер, супер, СУПЕР за темата  bouquet

labrex,
къде мога да видя рецептата за карамелизираната юфка на фурна?

Tari Tasartir, ето в тоя постинг в същата тая тема, а по-подробно по линка от постинга. bouquet
midkoo, Оправен си ти, както се казва, една тиква ще ти се опре! Simple Smile bouquet
megansg, то на теб всичко ти е трепач, нали исках да ме осиновяваш, ама се отказвам, ще стана 100 кила, ако ми сервираш такива вкусотии всеки ден, няма да спирам да похапвам! Simple Smile bouquet

# 127
  • Русе
Midkoo, супер е тиквата! Peace

Поздравления за всички, вкусно е тук!  bouquet bouquet bouquet

Аз тази вечер - плескавица на грил тиган с разни гарнитурки Simple Smile
/колко червено вино отидее, няма да Ви разправям/

и крем брюле с бял шоколад

Хубава вечер и приятни почивни дни!

# 128
  • SHOOT ME 10 $
Благодаря на всички за помоща за Тиквата! Hug
Приятели, дайте идея за свински гърди.Как да ги приготвим с "любимия образ" newsm78

Последна редакция: пт, 05 фев 2016, 22:21 от midkoo

# 129
От мен, изключително бързо приготвяща се и вкусна вечеря - пица от кайма. Доколкото имам спомен, първоизточник на тази идея е Пеп-чо.

Скрит текст:

Меганс, преди забравих да ти кажа. Винаги залепвам пред екрана, когато гледам твои снимки. bouquet

# 130
Приятели, дайте идея за свински гърди.Как да ги приготвим с "любимия образ" newsm78

Аз май с кисело зеле най-много си ги харесвам, но ето едно по-така предложение - по рецептата на Илианка, вкусни стават. Peace

Меганс, преди забравих да ти кажа. Винаги залепвам пред екрана, когато гледам твои снимки. bouquet

Много сме, много........... от тая партия! Simple Smile bouquet

# 131
  • Русе

Опитай тази рецепта, може да ти хареса. Simple Smile . И на забравяй червеното вино.

# 132

тези са в сос от нар http://pep-4o.blogspot.bg/2013/08/blog-post_11.html, а ко нямаш - малко балсамов оцет, или изваряваш оцет с мед. Но тези са направо с гарнитурата http://pep-4o.blogspot.bg/2015/02/blog-post.html - подправките може по избор, но резенето е с различен, интересен вкус. Ако пиеш мастика - ще ти хареса.
Чудесна пица с кайма, Dara888  bouquet   тези дни щях да правя, но забравях да си извадя кайма от сутринта. Първоизточника е голямото мързеливо кюфте на мъж ми в тавата, което правеха в казармата. Поне за мен.
Пейч, заменям кремче за бутилка червено, разбира се, домашно  Wink
Меганс, твоите чинии са толкова реални, че винаги ми се е искало да посегна към монитора  Hug

банички с шоколад у нас имаше вчера

и една редовна у нас салата от тези дни - зелена салата, радичио, домат, царевица, сирене.  Доста горчиво радичио изядохме, докато и хвана цаката на тази цикория и да разбера, че трябва да изкисвам листата във вода.  Mr. Green

# 133
Dara888 може ли рецептата за тази вкусно изглеждаща пица  Hug

# 134
  • SHOOT ME 10 $
Благодаря ви дами Ванка и на теб!Пепи страхотни рецепти! Веднага чопнах тази първата ,още щом Лабрекс я предложи.Ама и аромата на мастичка Силно ме привлича...също е интересна.Ще се опита. Въобще ,мноого неща научих от теб Hug
Меганс няма да спа тая вечер за тия "добруджанки", Рецептата моля Praynig

Общи условия

Активация на акаунт