Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари

• 140 597
  • 708
  •   1
Отговори
# 465
ВКУСНООООО...... Hug Hug chef chef

mama Tin - може ли парченце Банофи пай, изглежда МММ
labrex - разкажи за картофените филийки как ги правиш
matze - досега у нас леща само аз ядях  newsm78; не съм се сетила да ѝ слагам наденичка  Embarassed; благодарение на теб сега ще я ядят и месоядните  Laughing
mimi.7299 - ти не се притеснявай за "обикновените"ти творби  bouquet - нали темата е точно такава. А на баницата ти - въобще няма да простя; с готови кори ли е ?

приятели - идва първи март, нека си направим "парти" във вторник! КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ??

Днес у нас (и ако може всеки ден да е  #Crazy) - мусака с много пухкава заливка

# 466
  • Под сянката на разлистените кактуси
Tari Tasartir,не знам дали има в България спагетена тиква, сигурно се намира, вече всичко има. Ако му се занимава на някой,, ще пратя семки  Simple Smile

Иначе аз я разрязах наполовина и я сложих с разреза надолу в тавичка с около 1 пръст вода. Пекох я около 30 мин. докато поомекна и я изстъргах с вилица, за да остане на влакна. Оттам нататък може да правиш с нея каквото ти хрумне, аз я обърнах в тигана няколко пъти със сусамово олио, соев сос и лютив сос и отгоре сипах зеленчуците, които бяха много леко задушени, почти сурови.

И едно телешко с картофи в гювеча

# 467
Тайна, знаеш ли откога ми се ядат тиквички, сега като видях твоите и направо....
tunata, туй месце в гювече изглежда умозамрачително, много обичам такива ястия .
Аз се включвам с пържен ориз със зеленчуци

пилешки филенца на тиган, мариновани за малко със соев сос и балсамов оцет:

баварски крем от този блог:http://lussisworldofartcraft.blogspot.bg/2016/02/almond-and-chocolate-cream-bavaria.html

и по желание на щерката боб с кюфтенца, кюфтенцата са с кашкавал

# 468
# 469
  • София
Пържени филийки и пастет от пилешки дробчета.

И на печена филийка.

Последна редакция: сб, 27 фев 2016, 16:47 от Тайна

# 470
  • Телиш/Плевен
Здравейте! Hug
Следя темата от самото начало, страхотна е и много ме радва. Heart Eyes В момента нямам възможност да снимам (а ми се иска така да се запиша "официално") и затова само ви чета. Много обичам да готвя, но не смея да експериментирам, правя предимно прости манджи, а ако е нещо по-сложно, то винаги е по рецепта от форума, някой блог (оказа се, че тези, които са ми любими, са на съфорумки - Супичка и Черпак с мерак) или книга. Конкретният повод да пиша в темата днес са кашкавалчетата на AnyHr. Преди около година опитах да направя нещо такова, не помня откъде взех рецептата, но резултатът беше катастрофален. Панировката се разтече. Може би аз нещо сбърках, не знам. Ще се радвам AnyHr да сподели рецептата си. Praynig Hug

Пастетът от пилешки дробчета, който е показала Тайна, е страхотен. Heart Eyes Опитах го за пръв път като бях бременна, майка ми беше направила. Наскоро видях рецептата във форума и се изненадах колко лесно се прави (бях убедена, че е нещо сложно и не по моите възможности, затова дори не съм питала за рецепта). Може би скоро и аз ще опитам да направя, само да се сетя да купя дробчета. smile3537

Благодаря за страхотното настроение, което ми създавате, ще продължавам да чета с удоволствие и се надявам в близките седмици да се разпиша вече официално. bouquet И ме извинете за дългия пост. Blush

# 471
  • София
  Лале в дъжда, добре дошла! Не знам за кой пастет говориш, този го измислях в движение.Сложих да варя дробчетата, да си ги запържа с масло и ми дойде идея да опитам да направя пастет. Интересното е,че и във фейсбук ме попитаха  решила съм да го пробвам ли и как е , но едно,че не знам за коя рецепта говорят,второ никога не бях казвала,че имам намерение да правя пастет, защото го реших в последния момент.

Последна редакция: сб, 27 фев 2016, 15:44 от Тайна

# 472
  • Телиш/Плевен
Благодаря, Тайна! Hug
В интерес на истината, след като видях рецептата тук (тази), пастетът или стана много популярен някак, или по същото време и други хора са го открили, но ми направи впечатление, че няколко дами се похвалиха с резултати във Фейсбук. Та и при мен нещо като при Тайна се получи - във Фейсбук се говореше за този пастет. Mr. Green Няма значение как е станало, де, но наистина е много вкусен. Peace

# 473

sem22, хубаво предложение. Аз съм ЗАААА.  Heart Eyes

Съботни ястия

Козуначени кифлички

Салата

Пача

# 474
ВКУСНООООО...... Hug Hug chef chef
labrex - разкажи за картофените филийки как ги правиш

ВКУСНООООО...... Hug Hug chef chef Цитирам sem22, но наистина е неустоимо вкусно в темичката! Heart Eyes

sem22, по рецептата на ОЩЕ ЕДНИ ПЪРЖЕНИ ФИЛИЙКИ "ДЕРУНЬІ НА ПОДУШКЕ" ги правя, като съм я оптимизирала и карам на око:  настъргвам един-два картофа на едро или ситно ренде, както ми дойде, чуквам едно яйце, посолявам на вкус, ръсвам черен пипер, кимион и чубричка и малко нарязани пера от зелен лук. И без лука стават. Хубаво разбърквам, мажа върху филийки и пържа - първо се захлупва филията върху намазаната част, като се позачерви, се обръща за кратко  и от другата страна, бързо стават. От време на време разбърквам сместта, защото се утаява, и тогава мажа на филийките.  Хубави са и топли, на мен лично студени са ми по-вкусни. Другите подобни филийки, които харесваме вкъщи, са ПЪРЖЕНИ-те ФИЛИЙКИ С КАЙМА, много вкусни, разбира се, за хора, които могат да си позволят пържено. Peace

И да благодаря на  i_peych bouquet за рецептата на боровинково-малиновите мъфини, много вкусни станаха. Снимка няма, и мъфинки вече няма, така че и отчет няма, на доверие ще я караме! Simple Smile

# 475
labrex - мерси за рецептата  Hug bouquet
неделната ни закуска ще е това.

а сега да почерпя с гофрети

# 476
  • Русе
Блини за закуска

с мед

# 477
  • София
Здравейте  wavey
Не съм у дома, но не ви изпускам от поглед  Simple Smile
Лале в дъжда, панираните ми кашкавалчета стават винаги перфектни, защото са в кори за баница- едно малко и безотказно "вълшебство", което научих от pep4o.

# 478
  • Телиш/Плевен
Лале в дъжда, панираните ми кашкавалчета стават винаги перфектни, защото са в кори за баница- едно малко и безотказно "вълшебство", което научих от pep4o.
Много ти благодаря!  Hug

# 479
  • Русе
..................
...

И да благодаря на  i_peych bouquet за рецептата на боровинково-малиновите мъфини, много вкусни станаха. Снимка няма, и мъфинки вече няма, така че и отчет няма, на доверие ще я караме! Simple Smile

Labrex, благодаря за доверието. Радвам се,че са Ви допаднали на вкус мъфините.

Картофени питки на фурна

Леща яхния

Общи условия

Активация на акаунт