Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари

• 140 716
  • 708
  •   1
Отговори
# 210
А защо не направите тема за ежедневните кулинарни недоразумения? Може да участвам....Twisted Evil  wavey Joy
На мен би ми харесала и със снимки Grinning
 Бих се включила понякога Grinning

# 211
А защо не направите тема за ежедневните кулинарни недоразумения? Може да участвам....Twisted Evil  wavey Joy

Не се притеснявай, на всеки от нас се случва някакво кулинарно недоразумение ...

от мен нещо простичко и обикновено, но много вкусно - "мусака" от брюкселско зеле с ориз и кайма

# 212
И един въпрос, моля помагайте. Имам вафлени кори, купени от Берьозка, обаче се чудя с какъв крем да ги направя. Всички рецепти, които четох са с много масло или халва. Ако някой е правил нещо интересно, моля да сподели.
Редактирам се - прочетох назад и видях рцепта за крем - но ако някой има и други идеи - ще се радвам да ги сподели.

Аз правя редовно вафли (тук при нас няма а синът ми умира за тях Grinning)

Принципно вафлените кори можеш да намажеш с каквото имаш в хладилника Shocked
1) заквасена сметана+течен шоколад+ (ядки)
2) варено кондензирано мляко +течен шоколад+масло
3) НЕварено кондензирано мляко+течен шоколад +масло
4) неварено кондензирано мляко+масло+какао
във всички случаи пропорциите са на око!!!! ядките също са по желание; също плодове или сладко
** мажеш обилно корите, но не като тортите (абе как да го обясня  newsm78 нито много, нито малко) ; като върху последната не мажеш; после слагаш хартия и притискаш с тежест 5-6 кг за 24 часа
**аз ги правя по-тънички, не повече от 4-5-6 кори (в зависимост от дебелината на корите)
ВЪОБЩЕ ВАРИАЦИИ НА ТЕМА измисли!!! колкото искаш.
ето и един линк в руски сайт с 23 рецепти : http://www.gotovim.ru/recepts/bake/vawel/

# 213
# 214
  • София
sem22може ли рецептата
Скрит текст:
Всички сте тоолкова вкусни!!! Ако трябва да изброявам... ще свърши страницата.
Добре е че виждам тук идеи, омръзна ми всеки ден да се чудя какво да готвя.

Днес у нас ПАСТИЦИО (една лесна манджа) - обичана от сина ми.
... направо от тавата.....

# 215
  • Пловдив
Здравейте приятели !
Много ми е драго да ви видя, мили момичета и момчеТА. Hug
Няма да ви изброявам всички ,за да не пропусна някого ......вие не знаете колко ми липсвахте ! ooooh!
Не съм влизала в мамата от 1-2 години може би ,но се престраших отново във вашата невероятна тема, да ви предложа няколко мои рецепти.
Благодаря на хората които ме помнят и споменават с добро.
Тутулина ме покани и аз нямаше как да не се появя. Heart Eyes
Разгледах темата и мога да ви кажа че всички до една сте невероятни и уникални всяка една сама за себе си!  Hug Heart Eyes bouquet

Та ето и днешното ми предложение...
Свикнала съм винаги с линк към рецептата да публикувам ,но ако не трябва да е така ще ги изтрия

Салатки от един скорошен празник

Зеленчукови бомбички

Печен джолан в тава и в сач

Родопски клин с тиква

Вкусни пурички с кайма и праз

ПАМУК ПОГАЧА НА КИФЛИЧКИ която тръгна от моята публикация и стана хит

КРЕМ КАРАМЕЛ В ТАВА

КАДАИФ ДОЛМА

Последна редакция: ср, 10 фев 2016, 15:19 от Зиче

# 216

Свикнала съм винаги с линк към рецептата да публикувам ,но ако не трябва да е така ще ги изтрия[/color]

Публикуването с линк е голямо улеснение .../според мен поне /   Peace Hug

chef bouquet

# 217
Зиче, добре дошла! Таен фен съм ти аз. И линкове давай естествено, толкова хубави неща правиш. А памук погачата е страхотна. Правих я и в сладък, и в солен вариант. Открих я в твоята тема във форума. bouquet

# 218
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Ох тези зеленчукови бомбички  eat  Имайте милост ще ми отиде диетата........... Mr. Green

# 219
  • Пловдив
Зиче, добре дошла! Таен фен съм ти аз. И линкове давай естествено, толкова хубави неща правиш. А памук погачата е страхотна. Правих я и в сладък, и в солен вариант. Открих я в твоята тема във форума. bouquet

Добре заварила Даре.....много се радвам когато съм била полезна на някого и щом си фен на памука , ето едни кифлички от същото тесто, които са невероятно вкусни.
ПАМУК КИФЛИЧКИ със пестил и сирене

Ох тези зеленчукови бомбички  eat  Имайте милост ще ми отиде диетата........... Mr. Green

Захарче бомбичките са трепач а за гости изненада ! Hug Hug

Свикнала съм винаги с линк към рецептата да публикувам ,но ако не трябва да е така ще ги изтрия[/color]

Публикуването с линк е голямо улеснение .../според мен поне /   Peace Hug

chef bouquet

fio' някъде назад прочетох ,че ако ти ги искат рецептите за това така писах. Иначе много е неудобно всяка след публикация да иска рецептите . Според мен така е редно за да не се затормозяваме излишно. Hug Hug

# 220
  • München, Deutschland
Ех, Зиче, колко се радвам да те видя  Hug Не съм те виждала от много време във форума, пък то ти не си и писала... Голямо празненство е имало у вас, 10 чинии преброих.  Heart Eyes И благодарности на Тутулина, сигурна съм, че и други е зарадвала.  Wink

Аз се включвам с една снимка малко преди създаването на темата, та не съм я поствала тук - пил филенце с гарнитура салата от броколи, сушени домати, маслини и алабаш (?) - една зелена глава представлява, от която стърчат листа, но се яде само главата. Отвътре е бяло и доста сочно/воднисто.

# 221
  • SHOOT ME 10 $
Здравей Зиче,аз също съм почитател на творенията ти,памук погачата обезателно ще я опитам! Добре дошла!
Цитат
Много ми е драго да ви видя, мили момичета и момче. Hug
(ние сме няколко , дано аз съм избрания...скромен нали Joy)

# 222
  • Пловдив
Ех, Зиче, колко се радвам да те видя  Hug Не съм те виждала от много време във форума, пък то ти не си и писала... Голямо празненство е имало у вас, 10 чинии преброих.  Heart Eyes И благодарности на Тутулина, сигурна съм, че и други е зарадвала.  Wink

Аз се включвам с една снимка малко преди създаването на темата, та не съм я поствала тук - пил филенце с гарнитура салата от броколи, сушени домати, маслини и алабаш (?) - една зелена глава представлява, от която стърчат листа, но се яде само главата. Отвътре е бяло и доста сочно/воднисто.

chrissy  около 1-2 години май, не знам, но нещо се прекърши в мен и никъде не съм писала и влизала в мамата и за това ,но сега дано тука е по ведро и приятелска темата.
Аз също много се радвам да те видя!!!! Hug Hug Hug bouquet

Здравей Зиче,аз също съм почитател на творенията ти,памук погачата обезателно ще я опитам! Добре дошла!
Цитат
Много ми е драго да ви видя, мили момичета и момче. Hug
(ние сме няколко , дано аз съм избрания...скромен нали Joy)

midkoo оххх, всичките сте ми мили и драги тъй ,че сега веднага ще се поправя ,че сте повече мъжурлята  Joy Joy Joy Joy Joy hahaha
Иначе за памука няма да сбъркаш то сигурно няма вече човек който да не я е правил ,чудя се ти как така си пропуснал smile3534 Hug Hug

Последна редакция: ср, 10 фев 2016, 15:21 от Зиче

# 223
  • Пловдив
  маслини и алабаш (?) - една зелена глава представлява, от която стърчат листа, но се яде само главата. Отвътре е бяло и доста сочно/воднисто.

Алабаша е лилав не е зелен  newsm78 newsm78

ЪЪЪ сега видях в Гугъл че има и зелен #Crazy Blush Blush за първи път виждам newsm78

# 224
  • München, Deutschland
Да, точно такова, зеленото  Peace, много е вкусно, много го харесвам на салати. Лилав не съм виждала тук.

Общи условия

Активация на акаунт