Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари

• 140 658
  • 708
  •   1
Отговори
# 600
  • Mediterraneo
Моята фурна предвеликденски и стана навик да сдава багажа.Миналата година по това време пак ми скрои тоя номер. Sad А аз даже нови формички си купих.

Ех, Тайне, неприятно. Аз на 23 декември останах без фурна, с 4 тави меденки, подготвени за печене за благотворителен базар в училище  Tired Добре, че сестра ми живее през две къщи и успях да ги опека у тях. Ще се оправят нещата!

# 601

не по темата, но Денят си заслужава
Весел празник на всички!

# 602
  • Русе
Честит празник, мили дами! Бъдете здрави, щастливи и обичани! bouquet

*sve* , може ли рецептата на панакотата?
Разбира се, Dara888, заповядай!  Hug
           Шоколадова панакота
Скрит текст:
Рецептата съм си записала тук във форума и е на Marieta. Правила съм я много пъти по този начин, но този път реших да добавя настърган черен шоколад.

400 мл. сметана
200 мл. прясно мляко
захар на вкус, около 1/2 до 1ч.ч. /зависи от сладостта на сметаната/
1 течна ванилия

желатин 15 гр.
100 гр. черен шоколад

Първо се разтваря желатина в малко студена вода, да набъбне. След това се слагат млякото, сметаната и захарта на котлона да кипнат. Добавя се надребнения черен шоколад и се разбърква до стопяване му. Отстранява се от котлона и се прибавя ванилията.
Вече набъбналия желатин се прибавя към млечно-сметановата смес, която е достатъчно гореща, за да го втечни.
Изсипва се във формички и се оставя в хладилник да стегне.
След като е стегнала панакотата се обръща в чинийка и се украсява по желание с настърган шоколад.

# 603
Сметаната от течната,подсладена ли е?Която е в кутии?

# 604
Благодаря, *sve*Hug Само да осигуря сметана, че имам една "промоционална"  Joy, но е 200 мл.
Честит празник на всички дами!  bouquet А на младежите, благодаря за пожеланията.

# 605
  • Пловдив

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК МИЛИ ДАМИ!
Бъдете живи ,здраве и обичани от близки и приятели!

midkoo,БАТЕТО сърдечно благодаря за милите поздрави!
Редно е и да почерпим нашите мъже в групата ,нали? Heart Eyes
Ето и моето меню за днес ,но със стари снимки Blush

САЧ с манатарка пилешки пържоли и зеленчуци

Постна пита  с едно втасване

ШОКОЛАДОВ СЛАДКИШ ФЪЧ

Последна редакция: вт, 08 мар 2016, 13:25 от Зиче

# 606
Благодаря и аз, момичета и момчета!  Hug
Честит празник на всички дами!  bouquet Здрави, щастливи и обичани да бъдете всеки един от 365-те дни в годината! Е, тази 366  Wink

У нас - пържени кюфтета от вчера

пача чорбица

и тирамису отлежава за довечера.

Хубав празник на всички!  bouquet

# 607
  • München, Deutschland
А, пеп-4о, и ти с такава тава  Shocked. Много станахте.  Mr. Green

Честит празник на всички дами и да продължавате да творите вкусотийки.  bouquet

# 608
Честит празник на всички дами!
Зиче, събра ми очите с този сач. Аз имах и го пукнах, още преди да се науча да го ползвам, но мисля пак да си купя.Много апетитно изглежда.
Пепчо, ако можех да придърпам тавичката...Много го обичам тирамисуто.
Аз днес мисля да почерпя със :
салата от тиквички на грил

печен свински врат по рецепта на Пепчо, с картофена салата:

питка, за радост на децата:

и за десерт - сметаново-маскарпонен крем с ягоди:

# 609
Честит Празник!
Бъдете очарователни, вдъхновени, уважавани и глезени!

Торта с козунак, маскарпоне, ягоди и много обич!

# 610
  • Телиш/Плевен
А, пеп-4о, и ти с такава тава  Shocked. Много станахте.  Mr. Green
Майка ми има две такива тави, винаги много са ми харесвали, защото ги свързвам с любимите ми ястия. Като бях малка, си спомням, че в едната тава се готвеше основно мусака, а в другата - крем карамел. Не знам защо беше така, едва ли толкова са обръщали внимание коя тава взимат, но все така се получаваше. Ясно си спомням как преди пет-шест години баща ми се хвана да прави крем карамел и извади от шкафа "тавата за мусака" (тя беше отгоре). Аз веднага реагирах и му казах да вземе другата, а той ме попита какво значение има. Joy И наистина няма значение, ама пусти детски спомени. Joy

Честит празник на всички дами! bouquet Никога да не ви напуска вдъхновението и да продължавате да ни радвате с рецепти и снимки на вкусотии. Hug Много се радвам, че "се завърнаха" някои, дано и другите размислят.

Страхотни питки показвате! Heart Eyes Аз много обичам да меся (предимно тесто за пици и мекици), но едва ли бих могла да сътворя такива шедьоври. Blush

От днес съм с лаптоп, до седмица би трябвало да му инсталират операционна система и ще се включвам и аз със снимков материал на моите скромни манджи.

# 611

Честит празник, момичета! Живи, здрави, усмихнати, щастливи и обичани! bouquet

Страхотни изкушения сте показали, направо Heart Eyes Crazy.........и аз ще питам, къде може да се дегустират? Simple Smile  bouquet chef bouquet chef bouquet

От мен само мусака, нещо като тутманик, изпълняващо ролята на питка-осмичка и шоколадови агнеси.

# 612

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК МИЛИ ДАМИ

Желанието ни Е на всички - темата да продължи и да има мир и разбирателство!
При мен - няколко дневна екскурзия, преминала в размисъл и писане на безброй ЛС във форума.
Но... да не съм многословна - благодаря на всички ви че се върнахте и продължаваме.

от мен днес - Пастицио (със стара снимка)

# 613
  • Под сянката на разлистените кактуси
Честит празник мили дами! Да сте живи, здрави, красиви и щастливи! Благодаря на момчетата за поздравите!

Аз мога да почерпя с чужда пита, по-точно суши, което мъжката Туна е направил за мен

Но все пак направих десерт - както моите приятели са го кръстили, "Вълшебната  купичка", а англичаните тривиално го наричат "трайфъл"  Laughing

Прекрасна вечер на всички!

# 614
Честит празник мили кулинарки! Бъдете най-желаните любими, най-обичаните майки и най-чаровните ЖЕНИ! bouquet bouquet
Лабрекс, може ли рецептата за Агнесите, шоколадовите различни ли са от класическите! Това са любимите сладки на мен и моята майка, която ги прави невероятни,но тя живее далече и ще трябва да се запретна аз......не съм сигурна, че ще ги докарам Praynig

Общи условия

Активация на акаунт