Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари

• 140 649
  • 708
  •   1
Отговори
# 615
  • Русе
Сметаната от течната,подсладена ли е?Която е в кутии?
Ако въпроса е към мен, да от течната в кутии е.

# 616
Честит празник и от мен!
sem22 bouquet

Чийзкейк с ягоди за празника

# 617
  • София
Честит празник на всички дами в темата  bouquet

От мен едни пилешки кюфтенца под шуба

# 618
.....Лабрекс, може ли рецептата за Агнесите, шоколадовите различни ли са от класическите! Това са любимите сладки на мен и моята майка, която ги прави невероятни,но тя живее далече и ще трябва да се запретна аз......не съм сигурна, че ще ги докарам Praynig

mimi.7299, гледах в нета разни рецепти, чудих се и накрая пак по рецептата на майка ги спретнах, свикнала съм с нея и ми харесват. Това е рецептата:

Скрит текст:
200 гр краве масло
1 ч.ч. пудра захар (+ още 1 ч.ч. пудра захар за кремчето отгоре)
1 ч.ч. смлени орехи
1 ч.ч. брашно
50 гр шоколад (слагам натурален)
4 яйца
ванилия
настъргана кора от 1 лимон

Хубаво се разбиват с миксер маслото и захарта. Прибавят се орехите, брашното, настъргания шоколад и настърганата лимонова кора. Отделно се разбиват на сняг белтъците от яйцата и се размесват внимателно с горната смес. Изсипва се в тавичка, намаслена и набрашнена или покрита с хартия за печене. Пече се в умерена фурна, включвам я да загрява докато правя сместа, на 170-180 град. В моята фурна за 20 мин блатът е готов. Докато се пече, разбивам крема:
4-те жълтъка с чашата пудра захар и ванилията. Бие се с миксер до получаване на едри шупли. Разстила се върху поохладения, но все още топъл блат, след това го пъхвам в изключената, но още топла фурна и го оставям да постои може би 10-15 мин, понякога и до изстиването и. Нарязвам, по чиниите и е хубаво да постои поне час-два-три. Не че му пречи нещо да се хапва и веднага. Simple Smile

tunata, мъж-мечта! И трайфълът е разкошен! Heart Eyes bouquet

# 619
Лабрекс, благодаря...като гледам разликата е май само настъргания шоколад,  newsm78 ще направя по твоята...може пък някой път аз да изненадам мама като е на гости! Simple Smile

# 620
  • Варна
Честит празник скъпи дами! newsm51 newsm51 newsm51 newsm51Да е весел и вкусен празника...страхотни неща сте приготвили
У  нас салатки,омлети,кюфтенца,месце с гъбки и едни солени кексчета и шоколадово рулце-купешко

# 621
sem22, радвам се да те "видя".
Туната, завидях ти благородно за сушито. Моят мъж даже не иска да го опита, и като ми се прияде, трябва да правя само за себе си Sad . Трайфълът е разкошен.

# 622
  • Плевен
Честит празник, мили дами! bouquet
От мен еклери с крем от шоколад и сметана, имаше и солени с пълнеж от сьомга и крем сирене, но не бяха удостоени със снимка.

Хубава вечер на всички ви!

# 623
  • DE
Честит Празник, Дами!
Бъдете винаги влюбени!

За вечеря у дома:

# 624
# 625
Панирани сирене и кашкавал в кори за баница. Срещнах идеята в нечий кулинарен блог, но толкова рецепти са ми минали през погледа, че не помня вече къде съм я видяла. Blush

Скрит текст:

Същото плюс картофено кюфте.

Шоколадова панакота, с благодарности към *sve*. Ще се прави пак, определено.

Малко ми се опъна с изваждането и направих представление на децата, но се справих.  Mr. Green

# 626
  • София
Харесаха ми пържолетките с масло на Тайна, та спретнах една интерпретацийка- хем в тефлонов тиган, хем с масълце (преди това ги мариновах с чесънче, соев сос, горчица, черно пиперче)

# 627
Сметаната от течната,подсладена ли е?Която е в кутии?
Ако въпроса е към мен, да от течната в кутии е.

Благодаря! Simple Smile

# 628
  • София
Харесаха ми пържолетките с масло на Тайна, та спретнах една интерпретацийка- хем в тефлонов тиган, хем с масълце (преди това ги мариновах с чесънче, соев сос, горчица, черно пиперче)

Аз пък ги видях от tunata, по-точно мъжката туна.

Честит празник, момичета!Аз утре ще покажа моите ребърца, защото ме мързи да свалям сега.

# 629
ВКУСНОТИЙКИ РАЗНИ - пържолки, Агнеси, еклерчета, салатки. Реших !!! Вече ще сядам гладна пред компютъра  #Crazy

tunata- трайфела е любим десерт у дома
Onna-bugeisha - вземам си от твоите кюфтенца. Така и не разбрах  newsm78 защо се казва точно "под шуба" - срещала съм и други рещепти с това име; какво искат да кажат руснаците....
megansg - както и да "го въртя и обръщам" МОЯ омлет -никога не мога да го направя като теб.
matze - какво е туй чудо дето си спретнала - такова зачервено, апетитно и със сосче?

днешната ни закуска- пълнена франзела; видяна в един клип, но не ни хареса - някак си остана недопечена вътре Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт