На море в Турция - тема 42

• 127 351
  • 727
  •   1
Отговори
# 420
е аз пък тази година се навих до анталия , защото разбрах че е няколко часа повече от кушадасъ
вие сега направо ме разочаровахте  ooooh!
Не се плаши, наистина е само малка разликата. Вярно, че и до Кушадасъ много се съкрати времето, но ние миналата година с тръгване от София - 10,00ч. , спиране на 3 часа задължително, минаване през Истанбул и бяхме в Анталиа около 7 часа и около 9.30-10 в Long Beach Алания. В Анталия почивахме около 30 мин., преразпределяха се пътуващите, след това минахме през 4-5 хотела минимум. Така, че въобще не е страшно, стигнеш ли в Анталия........направо си си на мястото.

# 421
Пътуваща ,дано е така
От пловдив сигурно се тръгва към 13-14ч newsm78

# 422
От 13 години посещавам Турция през септемери.
От тях 5 пъти Анталия с автобус и 1 път с автомобил.
Ако сте пътували и друг път с автобус, няма да откриете голяма различка.
Лично мнение.

# 423
е аз пък тази година се навих до анталия , защото разбрах че е няколко часа повече от кушадасъ
вие сега направо ме разочаровахте  ooooh!
Така е, не сме пътували кой знае колко много. Някъде 2.5-3 часа е разликата.
За Дидим потвърждавам за гадни плажове - тесни, чакълести и най-вече мръсни според това, което ние видяхме.
Момичета, моля не цитирайте такива големи чаршафи, поне в спойлер ги сложете  Peace

# 424
Благодаря отново
Пътували сме с автобус до дидим и кушадасъ -така че се надявам всичко да е ок  Party

# 425
Толкова години почивам в Турция...и по два пъти на година, а като чета някои постове, се питам:
" Абе, аз наистина ли съм била еди-къде си?"
Моля, мнения и препоръки да дават хора, които имат поне 3-4 почивки в поне 2-3 курорта. Хора, които имат опит, лични наблюдения и преживявания, а не инфо прочетено в нета.  Така, не сте полезни на потребителите очакващи помощ, а ги заблуждавате.
Отговарям на някои въпроси ( от личен опит).
svetleto5544, познавам и трите хотела. Батихан е категорично на последно място. Палм Уингс е чудесен хотел на отличен плаж. Очаква се преобразения екс Сюрмели, да бъде хита на сезона в Кушадасъ. Изберете от тях двата.
mooon, Рамада е добър избор с огромен минус - отдалеченост от плажа. Имам три почивки в Дидим , познавам добре курорта, затова не мога да се съглася с Nefertarri:"За Дидим потвърждавам за гадни плажове". Това не е вярно. В залива Акбюк са едни от най-красивите плажове по  Егея. Препоръчвам ти хотели в този район( там е и Рамада), например Аурум - отличен хотел на превъзходен плаж. И категорична препоръка - Веноса пак на хубав, широк плаж. Новият Аквасис е след марината, отново на чудесен плаж, но инфото е, че за доста дати - няма места.
С Стеф, нормалното пътуване до Кушадасъ ( без забавяне на граница) е максимум 16 часа, никога 18 ч.
Ако изберете пътуване с автобус до тази дестинация, мисля, че детето ще го понесе добре. Всеки път в автобуса има деца на тази възраст и не съм забелязала проблеми. Спят като агънца.
За Анталия съм съгласна с patuva6ta, да не повтарям мнението й.

# 426
  • Русе
С Стеф, нормалното пътуване до Кушадасъ ( без забавяне на граница) е максимум 16 часа, никога 18 ч.
Ваня, трябва да се вземе предвид това до кой хотел в Кушадасъ се пътува и за колко хотела има почиващи в автобуса. Почивали сме в Палм уингс, който е последна спирка на автобусите. Да, в Онирия Кларос и Гранд Ефе Йоздере бяхме след 15,5-16 часа път, но след разнасяне на почиващи в общо 9 хотела преди нашия, в Палм уингс бяхме 18,5 часа след тръгването ни от София, при нормално минаване на границите и без чакане на ферибот. Много чакахме при настаняването на туристите в Онирия Кларос, Арора и Виста хил, тъй като автобусите не ходят до горе Peace

# 427
Ваня, не пиша просто така мненията си. Били сме на няколко курорта и ще почиваме там сега май 5-та година. Плажа в Дидим беше наистина ужасен. Бяхме в Дидим Бийч Елеганс.
Плажа там беше тесен, айде това няма проблем. Беше самият пясък с камъни. Не ти говоря чакъл, а баш си камък голям под пясъка. В морето се влизаше трудно, имаше три пътеки по дъното тип "мокет", едни зелени бяха, ужасно разпокъсани и под тях пак се усещаха камъните.
За плажа в Кушададъ - страхотен  Heart Eyes Говоря за Лонг Бийч, фин пясък и страшно поддържан  Heart Eyes
За плажа в Алания на Ефталия Айлънд - голям и широк плаж, дълга ивица, в морето камъни и чакъл в началото, но можеше и без аква обувки да се влезе, все пак за 2-3 метра говоря. По-нататък пясъчно дъно и невероятно топла вода  Heart Eyes
Сега ще видим това лято плажовете на Белек какви са.
Та не си ти единствената, дето е посещавала турски плажове.

# 428
  • Самоков
Здравейте, тази година и аз най-накрая се реших на почивка в Турция. Вече резервирах места в хотел Веноса, Дидим за началото на месец октомври. Ще пътуваме с кола с дете на 10г. и дете на 5г. За първи път отивам в Турция за това всякакви мнения и препоръки ще са ми от полза. Вече нямам търпение  Grinning

# 429
  • София
Ние пътувахме с децата(три на брой, малкия е на 5 години) до Кушадасъ с автобус. До границата не е заспивал, но после спа през целия път, на ферибота едва го събудих и после за две минути заспа отново. Проблеми не сме имали, мен ме поизнерви честото спиране, но децата не се чуха, че са в автобуса. Пътуваме по два пъти в годината до Турция на почивки и до сега само един път без деца  Peace  Бяхме в Аква фентъзи, първи ни оставиха в хотела (ако има значение). Моята причина да избирам този вид транспорт е ценовата разлика, много ни се оскъпява ако сме със самолет. Петима сме и предпочитам по качествен хотел или по дълга почивка, но да ги дам за самолетни билети и летищни такси ме е яд  Mr. Green
П.С. Детето ми не е от кротките и послушни деца  Laughing
Редактирам, че до Анталия сме ходили само със самолет! За сега Simple Smile

# 430
Здравейте !
Вчера получихме оферти за следните хотели:
1.VENOSA - ДИДИМ
2.PINE BAI - КУШАДАСЪ
3.BATIHAN BEACH - КУШАДАСЪ
Колебанията ни са муджу 3-те хотела. Според Вас, може ли мнение към кой ще наклонят везните?
Предварително благодаря.

# 431
аз бих избрала веноса  Peace

# 432
# 433
  • Някъде в Европа...
Така и така сме на тема трансорт с автобус и деца, да питам и аз Simple Smile  Интересен ми е маршрута на автобуса до Сиде (там ще почиваме), откъде се минава след Истанбул? Моето дете е на 9г., но в автобусите обикновено спи, така че не очаквам изненади, не е и пикльо Simple Smile
Та, почивалите повече пъти, напишете ми маршрута, моля!  Blush

# 434
Ами от къде-през Испарта.

Общи условия

Активация на акаунт