На море в Турция - тема 42

• 127 310
  • 727
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, някой може ли да ми каже какво е времето в Кушадасъ през месец юни и по точно в началото му подходящо ли е за плаж, водата в морето става ли за къпане?И ако може по запознатите да ми препоръчат хубави хотели в Кушадасъ като държа да има водни пързалки в хотела и плажа да е близо и хубав пясъчен?
Благодаря ви и хубав ден на всички  Hug

# 436
viki_1974 Hugправа си! Отчитам времето до навлизане в Кушадасъ. Почивала съм и в началото - Сюрмели и в Давутлар ( така обичаният от българите Палм Уингс).Времето за оставяне на туристи по хотелите на мен ми е забавно.Има тръпка, очарование, любопитство...мини инфо-тур. Знаеш ли, преди две години пътувахме за Дидим, но организацията на фирмата бе такава, че обродихме цялата Кушадасъ.Първо оставихме семейство в Онурия Кларос - разгледах фоайе и общи части на хотела. Призори влязохме в Кушадасъ и се започна: Ричмънд Ефесос; Имбат, Ле Блю; Батихан, съседния Сентинус, Плам Уингс. Емоционален човек съм и за мен беше много вълнуващо, отново да вляза в хотели в които съм почивала, от които имам скъпи спомени и където не съм и допускала, че ще се върна отново.
Та, въпреки умората от дългия път, това забавяне не ме натоварва, напротив.

Nefertarri Hug не знам защо реагираш така остро. Радвам се, че отиваш за пети път на море в Турция, но с моите 14-15 почивки там, смятам , че имам повече опит и познания. Затова и ме зарадва оценката на Галактик( дадена преди време), че не съм масов турист. Заподозрях, че си почивала в Дидим Бийч Елеганс...тази плевня с претенции на 5* хотел. Дааа, там плажа е отвратителен! Описала съм го подробно в мой пост в темата.Но, съгласи се,че не можеш от един плаж да правиш генерални обобщения за плажовете в Дидим. Съгласи се, че можеш да го направиш, ако си била поне на още един-два плажа.Така се въвеждат четящите в заблуждение. Мисля, че съм права и затова написах: "Това не е вярно". Да, не съм единствената посещавала турски плажове, не съм открила топлата вода, но съм била на доста повече плажове от теб и затова си позволих тази забележка.
Смятам, че когато човек иска да помогне, да даде съвет и мнение, не е нужно да се правим на засегнати. Темата е за взаимопомощ и от както пиша в нея се стремя да правя точно това.
Желая ти страхотна почивка в Белек Вера Клуб Маре( там беше , нали?) и още дълги години почивки в Турция.

# 437
Цитат на: AIR link=topic=902279.msg32622374#msg32622374я+ date=1456393093
Така и така сме на тема трансорт с автобус и деца, да питам и аз Simple Smile  Интересен ми е маршрута на автобуса до Сиде (там ще почиваме), откъде се минава след Истанбул? Моето дете е на 9г., но в автобусите обикновено спи, така че не очаквам изненади, не е и пикльо Simple Smile
Та, почивалите повече пъти, напишете ми маршрута, моля!  Blush

Минава се през Истанбул. На Адапазари се отклонявате за Анталия. Следват Кютахия, Афион, Испарта и Анталия.В самия град посрещаща фирма разпределя групата според зависи кой за кой курорт е.
Мисля ,че някой фирми след Афион минава през Бурдур и Анталия.

# 438
Не се засягам, от непознати хора това няма как да се случи. Принципно и вие не давайте такива генерализирани заключения.
И на вас още много време и слънчеви почивки в Турция  newsm74

# 439
Мили момичета имам нужда от помощ.За първи път се решихме на почивка в Турция ,но имам голяма питанка,не знам къде.Искам плаж с пясък и чиста вода,хотел близо до плажа,добра храна,чист хотел и басейн за малки деца и големи newsm78.И най голямата питанка .С коя фирма да си поръчам почивка онлайн.Трябва ми нещо с автобус от Казанлък или Ст.Загора и на по сносни цени ако може Embarassed.Мерси на всички отзовали се предварително

# 440
  • София
susiii,  не си дала ценова графа, но аква парк и прекрасен пясъчен плаж има Аква фентъзи. На плажа има не повече от десет човека, а километър навътре в морето е плитко. Барове има около целия плаж, за мен недостатък е не разрешаването да се внася нищо от хотела в аква парка, но се преживява.  Чисто и поддържано е навсякъде, храната няма смисъл да описвам(три страници)  Laughing Анимация страхотна, огнено шоу, турска вечер и мн.други. Ако искаш питай за нещо  Peace

# 441
... Новият Аквасис е след марината, отново на чудесен плаж...

Ако гледате в Гуъл мапс, къде е отбелязан хотела, не е на правилото място!

Имах идея за този хотел и заради това проучих всички известни на мен  източници за да огледам плажа и местността - Гугъл мапс, Гугъл ърт, Панорамио, снимки от съседни обекти  и т.н. и т.н. и според мен там няма плаж изобщо, дори и да насипят пясък, влизането във водата е само камънак. Единствено ако са купили южно от него плажа Manastir Koyu, но ме съмнява, като гледам от фейсбук  страницата на хотела, как са очертани границите му.  Да не говорим, че едно дърво няма там наоколо, само ниска храстовидна растителност. Забравих, в южния края на обекта има около 50 метра влизане във водата без камънак, но не си представям, как всички почиващи ще се струпат там.

# 442
susiii,  не си дала ценова графа, но аква парк и прекрасен пясъчен плаж има Аква фентъзи. На плажа има не повече от десет човека, а километър навътре в морето е плитко. Барове има около целия плаж, за мен недостатък е не разрешаването да се внася нищо от хотела в аква парка, но се преживява.  Чисто и поддържано е навсякъде, храната няма смисъл да описвам(три страници)  Laughing Анимация страхотна, огнено шоу, турска вечер и мн.други. Ако искаш питай за нещо  Peace

Ами да не съм дала ценова графа  Embarassed пропуск от моя страна  Simple Smile Иначе знам го този хотел но децата са ми мънички и не търся чак толкова пързалки като аква парк по скоро да има 2-3 за големи и детски такива в детския басейн както вече видях че почти всички хотели предлагат това  Wink По-скоро ако може да ме ориентирате за хубав хотел на хубав плаж определено държа да е пясъчен и плитък!
Благодаря ви

# 443
  • Варна
Когато  бях в Аква Фентъзи през далечната 2008 , плажа беше от пясък и кал,незнам сега дали е още така newsm78

# 444
Не се засягам, от непознати хора това няма как да се случи. Принципно и вие не давайте такива генерализирани заключения.
И на вас още много време и слънчеви почивки в Турция  newsm74
Благодаря! Дай, Боже!

# 445
Ванюшииии  Hug ! Ти пък защо се връзваш. Знаеш, че всички тук ценим мнението ти. Това, че някой го стяга шапката и се чуди къде да си изсипе агресията, не би трябвало да те впечатлява.
Мен пък още ме е шубе да си призная. Вече с автобус и да искам не мога да пътувам, но пък вариантът със самолет с моята акрофобия  newsm78.......ама ви чета де. Току виж съм се престрашила.

# 446
Привет на всички престрашили се да пътуват до Турция!
Ей, абсолютно съм съгласна с Vanq_6119, дори и преминаването през различни хотели, и оставяне на почиващи в тях си има своята романтика. Вълнуваш се, разглеждаш, коментираш, сравняваш.
Самият път до където и да е, е малко уморителен, но всичко толкова бързо се забравя, че почваш да правиш планове за следващата година още по време на почивката от настоящата година. Едно доста може би неподходящо сравнение, но .....това е като раждането. Ще ме разберат тези които са имали вече поне по едно мъниче. Докато трае самото раждане, не си и помисляш за следващо дете, след няколко дни вече си мислиш колко хубаво е, че го има, а след време мечтаеш за още едно.  Simple SmileПоне при мен беше така, макар и доста отдавна вече.
При пътуването с автобус, първата година си казах на сутринта след като влязох в хотела и си погледнах глезените - НИКОГА ПОВЕЧЕ! След няколко часа ме обзе прекрасната емоция и казах - абе издържа се! И така вече 15-та година. Нямам търпение да дойде септември, резервирах новия Аквасис в Дидим. Тази година ще сме с автомобил, за малко разнообразие. Единственият ми път в Дидим е било в Тархан Дидим-прекрасен плаж и доста приличен хотел. Така, че сега съм в неизвестност, но поне 4-5 пъти съм била в новооткрити хотели през м. Септември и винаги сме били доволни. Убедена съм, че и сега ще е така! А дано!
Желая прекрасна почивка на всички почиващи тази година в Турция / и не само/ и много емоции до мечтаната дата.

# 447
Пътуваща напълно съм съгласна с теб  Peace
По време на пътуването от недоспиване и очакване се изнервяш и си мислиш  струва ли си
Но още при пристигането се чувстваш толкова специален и знаеш че това няма да е последния път
След турция ми е трудно да избера хотел в бг,като знам какво е обслужването тук

# 448
Точно за това става въпрос. newsm10

# 449
Ванюшииии  Hug ! Ти пък защо се връзваш. Знаеш, че всички тук ценим мнението ти. Това, че някой го стяга шапката и се чуди къде да си изсипе агресията, не би трябвало да те впечатлява.
Мен пък още ме е шубе да си призная. Вече с автобус и да искам не мога да пътувам, но пък вариантът със самолет с моята акрофобия  newsm78.......ама ви чета де. Току виж съм се престрашила.
Благодаря ти, скъпа! Ако се решиш да пътуваш със самолет, веднага ти давам рецепта... против шубе.
Знам, че вече ти е трудно да пътуваш с автобус и се чудя с някакви медикаменти дали няма да се справиш?

Общи условия

Активация на акаунт