На море в Турция - тема 42

• 127 205
  • 727
  •   1
Отговори
# 135
Вчера ме увериха, че цената ще бъде намалена с над 5% и ще има нов договор.
Защо?
Сключих договор януари месец, по цени за ранни януарски записвания. От тази седмица някои хотели имат намаление
Надявам се, че договорът, който ще сключиш сега, няма да е окончателен, защото предстоят още намаления.

# 136
  • Някъде в Европа...
Вчера ме увериха, че цената ще бъде намалена с над 5% и ще има нов договор.
Защо?
Сключих договор януари месец, по цени за ранни януарски записвания. От тази седмица някои хотели имат намаление
Надявам се, че договорът, който ще сключиш сега, няма да е окончателен, защото предстоят още намаления.
Ще видим 😉

# 137
Не знам защо нонстоп се възхвалява нещо нормално (преподписване на договор при намаление на цена на хотел ) все едно кой знае какво геройство е направил турагента, в случая една твърде коментирана фирма.
Защото не всички ТА позволяват безсанкционно променяне на договор за РЗ. Дала съм пример.

# 138
  • Варна
Записвам се ,вчера пуснахме паспорти нямам търпение да станат да отидем някъде Peace

# 139
  • Някъде в Европа...
Не знам защо нонстоп се възхвалява нещо нормално (преподписване на договор при намаление на цена на хотел ) все едно кой знае какво геройство е направил турагента, в случая една твърде коментирана фирма.
Защото не всички ТА позволяват безсанкционно променяне на договор за РЗ. Дала съм пример.
И да потретя за коректното отношение и бързата реакция на ТурсКлуб и Иво - новият ми договор е вече в e-mail,а ми, коригирана е само цената!

# 140
Турс клуб са пуснали невероятна, в буквалния смисъл, оферта за майските празници в Мармарис, ако не е някаква грешка, си е направо подарък!
Гледам и не вярвам на очите си!
Вземам повод от тези два коментари за страхотни намаления на почивки в Турция, които се оказват технически грешки и всъщност цените не са това, което е обявено.
Иво, ако бях резервирала, ТА щеше ли да ми позволи да почивам на обявените цени или щеше да се оправдава с техническата грешка и да иска доплащане до "нормалната" цена. Обръщам се към теб, защото не знам дали тук има представител на другата объркала се ТА.

# 141
  • София, България
Скрит текст:
Турс клуб са пуснали невероятна, в буквалния смисъл, оферта за майските празници в Мармарис, ако не е някаква грешка, си е направо подарък!
Вземам повод от тези два коментари за страхотни намаления на почивки в Турция, които се оказват технически грешки и всъщност цените не са това, което е обявено.
Иво, ако бях резервирала, ТА щеше ли да ми позволи да почивам на обявените цени или щеше да се оправдава с техническата грешка и да иска доплащане до "нормалната" цена. Обръщам се към теб, защото не знам дали тук има представител на другата объркала се ТА.

По принцип на сайтовете на всички фирми, не само на ТА, си пишат, че си запазват правото да променят цените, ако е станала техническа грешка на сайта.

# 142
Не знам дали има друг представител но за миналия сезон Ориент бяха объркали цените.Когато взеха да ми предлагат помещения видяха че са разменили цените на 2 вида стаи.Извиниха се коригираха се и тогава ми дадоха офертата.Не мисля че и двата случая са с някаква умисъл.

# 143
По принцип на сайтовете на всички фирми, не само на ТА, си пишат, че си запазват правото да променят цените, ако е станала техническа грешка на сайта.
Прегледах и двата сайта. Няма такава забележка. Поне не на видно място.
Въпросът е принципен. Кьорав карти не играе. Като си обявил едни цени и има записали се, ако държиш на реномето си, сключваш договор.
Едно време брокерите на недвижими имоти имаха подобна практика. Пускат снимки на луксозен апартамент на ниска цена и като се обадиш, че искаш да го вземеш, ти отговарят, че току-що са го продали, но могат да ти предложат друг - малко по-скъп, по-малък и по-отдалечен, но специално за теб ще направят отстъпка.
ТА също са търговци и се чудят как да продадат повече пакети. Нищо не им пречи да правят "неволни" грешки и като се опиташ да резервираш, да започнат да се оправдават, да чупят пръсти и да ти предлагат специални отстъпки, но все пак по-високи от "неволните" грешки.

# 144
  • София, България
Въпросът е принципен. Кьорав карти не играе. Като си обявил едни цени и има записали се, ако държиш на реномето си, сключваш договор.
Едно време брокерите на недвижими имоти имаха подобна практика. Пускат снимки на луксозен апартамент на ниска цена и като се обадиш, че искаш да го вземеш, ти отговарят, че току-що са го продали, но могат да ти предложат друг - малко по-скъп, по-малък и по-отдалечен, но специално за теб ще направят отстъпка.
ТА също са търговци и се чудят как да продадат повече пакети. Нищо не им пречи да правят "неволни" грешки и като се опиташ да резервираш, да започнат да се оправдават, да чупят пръсти и да ти предлагат специални отстъпки, но все пак по-високи от "неволните" грешки.

Да, права си, сега и аз погледнах. Това е голямо недоглеждане от тяхна страна, по принцип търговците винаги го пишат, включително по брошурите на хипермаркетите.
След като не е изрично споменато, трябва да за провери какво пише в Закона за защита на потребителите и другите нормативни актове, които регулират електронната търговия.

# 145

Браво qq50 . Аз самата миналата година си изпатих от една такава оферта на ТА с екзотично име . Поръчахме почивка в един курорт и 4 дни преди да тръгнем ...хоп изненада ...имало отзиви ,че този хотел не бил "Хубав" и тем подобни ..цяло лято спаха и не знаеха и 4 дни преди да тръгнем установиха тази неприятна изненада..И искаха да ни настанят в друг курорт без доплащане в подобен хотел. Пуснали сме си отпуск , за кога да сменям оферти --ласт минут ..всичко отива по дяволите .. Бяхме на новото място ..но едно запомних от тази почивка - никога не се лъжете да резервирате в ТА с екзотични имена ... Иди си в ТА с утвърдени традиции на Турският пазар / няма да споменавам имена на тур. агенции - едни си харесват едни , други други ТА / но с малки фирми не се захващай ,защото те "свалят" цените, но никой не ти гарантира, че ще отидеш в този хотел и няма 5 дни преди да тръгнеш да те сюрпрезират приятно .

# 146
  • Paradise
Затова преди това се обаждайте по тел., искайте оферти на мейл, лично за Вас, и тогава хуквайте да правите резервации.
Дори и големите в бранша правят грешки; който не работи, той не греши.

# 147
Скрит текст:
Да, права си, сега и аз погледнах. Това е голямо недоглеждане от тяхна страна, по принцип
търговците винаги го пишат, включително по брошурите на хипермаркетите.
Аналогията с хипермаркетите е много намясто, но там си оставят отворена вратичка, че печатницата е направила грешката.
След като не е изрично споменато, трябва да за провери какво пише в Закона за защита на потребителите и другите нормативни актове, които регулират електронната търговия.
ЗЗП се прилага от КЗП, а от тях да очакваш реакция е равносилно да чакаш писмо от умрял.
Все пак искам да прочета мнението на Иво по казуса.

# 148
Затова преди това се обаждайте по тел., искайте оферти на мейл, лично за Вас, и тогава хуквайте да правите резервации.
Тотално не съм съгласна с теб! Днес е събота. Няма никой в офиса им. Мога да реша в 3 ч. през нощта да направя резервацията. Може местата да са ограничени и който превари, той да натовари. След като сайта им ми позволява да направя електронна резервация, от какъв зор да пращам мейли, факсове, СМС-и?
Дори и големите в бранша правят грешки; който не работи, той не греши.
Тук съм напълно съгласна. "Големите в бранша" обаче държат на репутацията си и не се оправдават като ученичка пред черната дъска, а си поемат задълженията.

# 149
  • Paradise
Тотално не съм съгласна с теб! Днес е събота. Няма никой в офиса им. Мога да реша в 3 ч. през нощта да направя резервацията. Може местата да са ограничени и който превари, той да натовари. След като сайта им ми позволява да направя електронна резервация, от какъв зор да пращам мейли, факсове, СМС-и?

Защото си в България, затова.
Тук винаги едно на ум Laughing

Общи условия

Активация на акаунт