На море в Турция - тема 42

• 126 963
  • 727
  •   1
Отговори
# 315
В тия размирни времена и аз да споделя радостта и притесненията си - Sunis Efes Royal Palace с "Дорис". 

# 316
  • София
Pemi, избрали сте страхотен хотел, дано всички имаме къстет и изкараме прекрасни почивки.
Да се похваля и аз с втора резервация, Ефталия Вилидж от 02.09. Няколко души от форума споделиха, че ще почиват там в началото на юни, надявам се на отзиви от тях преди нашата почивка.

# 317
Това е към днешна дата картата на Турция с "опасните" и "безопасни" зони за пътуване, публикувана от Английския Форин Офис

https://assets.digital.cabinet-office.gov.uk/media/56af4a0fe5274 … 01_Turkey_pdf.pdf

Но, за зелената зона пише - проверявайте нашите съвети преди пътуване /не преди резервация/....

Ние лично, все още сме на "изчакване" за юнско море - с тайната надежда, че до месец-два ще има по-ясна картина за обстановката там, но кой знае...

И "Томас Кук" като превозвач намалява броя на полетите и обслужваните летища в Англия към дестинация Турция.

http://www.voicesnewspaper.com/thomas-cook-shifts-away-from-turkey/

В общи линии в статията е написано, че очакват около 1 200 000 по-малко заети места за Турция, Тунис и Египет. Е, и те се надяват, че ако нещата се стабилизират, може да имат и повече клиенти /те продават както само самолетни билети, така и пакетни услуги/, но това не им пречи от сега да са пренасочили полети от едно летище към друго дори за октомври....

Доколко всичко това може да е показателно за туристическия пазар - не знам. Дано всички с настоящи и евентуално бъдещи резервации да имаме късмет Sunglasses

# 318
Дано имаме късмет Praynig
 Каквото е писано - ще стане.Наистина, като се замисли човек, курортите са уязвими зони, но да не се паникьосваме.

# 319
  • София, България
Седя и си мисля, абе хора, те турците са ги вдигнали във въздуха, цените се сриват, а ние правим ранни резервации и после сме благодарни ако агенциите благоволят да ни актуализират цените?

Аз вече сериозно се замислям дали си струва риска, но ако се реша, 100% ще е ласт минит. Няма как някой да ме убеди да дам 3000 лева 6 месеца предварително, за да си запазя стая в предвоенна зона.  

# 320
Да се похваля и аз с втора резервация, Ефталия Вилидж от 02.09.
Миналата година бяхме в Ефталия Марин. Отидохме и до Вилиджа, хубаво е  Peace

# 321
  • Варна
....Гърция също и там вече островите са пълни с бежанци

Не е коректно да напишеш нещо необосновано , без грам географска култура , без никаква реална представа от положението.
Гърция има към 250 обитаеми острова , повечето от които туристическа дестинация.Бежанци има на 4-5 които са на 2 - 3 - 5 км. от турския бряг.Как точно бежанци ще залеят Закинтос , Крит , Лефкада , Кефалония , Крит , Санторини , Евия и още десетки и десетки острови или Пелопонес и Халкидики при положение , че са на стотици киломери по море от турския бряг.Миналата година към 2 мил. българи са пътували извън страната , а Гърция е приела 25 мил. туристи , т.е. всички пътуващи българи да се изсипят в Гърция ще ги поеме без проблем. Simple Smile
Да насочим внимание и към пак близки дестинаций на същото море :Черна гора , Хърватия и Албания имат огромен туристически потенциал за българите в съвсем близки като цена и качество оферти.

# 322
сега за повече или толкова пари ще трябва да се задоволим с български хотел Confused.

Тази седмица прочетох една статия от холидейчек, където не само се пишат мнения за хотели, но и си е тур. агенция. При тях има бум на резервации за БГ: +72%  Shocked Та, който няма още резервация за БГ а смяра там да летува, не е лошо да побърза.

# 323
  • Paradise
сега за повече или толкова пари ще трябва да се задоволим с български хотел Confused.

Тази седмица прочетох една статия от холидейчек, където не само се пишат мнения за хотели, но и си е тур. агенция. При тях има бум на резервации за БГ: +72%  Shocked Та, който няма още резервация за БГ а смяра там да летува, не е лошо да побърза.

Ди Велт казва същото: http://www.welt.de/reise/article152373956/Wohin-wollen-die-Deuts … -2016-reisen.html

Ние сме резервирали вече.
Мисля положително и така.
Няма смисъл от тръшкане, пренавиване.
На родното Черноморие вяра нямам, а сега като има и голям интерес поради геополитически причини, съм сигурна, че съвсем ще изпростеят българските хотелиери.

# 324

Ди Велт казва същото
Еми да, те цитират холидейчек  Wink

Иначе и аз съм на твоето мнение - имаме резервация, следим събитята и ако трябва, ще отменим, но до тогава има още много време. Вярвам че ситуацията няма да ескалира.

# 325
Имаме резервация, следим, но няма да отменяме  Crazy Мерките за сигурност след старта на Еспото ще са зесилени, едва ли ще допуснат комшиите да им се скапе туристическият сезон, от където се вливат милиони евро в икономиката им.

# 326
Може ли малко повече инфо за Експо-то. В смисъл какво представлява и дали ще има организирано посещение от хотелите. Така като гледах клипове и информация в нета го свързвам с нещо подобно на Пловдивския панаир, но много по-мащабно  newsm78
Ние септември като сме в Алания, ако си струва да го посетим

# 327
  • София
Вчера, при плащане на капарото, от тур агенцията ми показаха снимки на строежа на експото, впечатляващо е. Това е линк с повече информация.

http://expocenter-bg.com/index.php?option=com_content&view=a … d=114&lang=bg

# 328
  • софия
Ще попитам един тъп въпрос и се надявам да не ми се смеете.При пътуване до Дидим с автобус има ли превоз с ферибот?От агенцията не са ми казали,а наши познати ми казаха ,че е имало.Имам страхотна морска болест в комплект с ужас от всичко возещо по вода и искам да зная предварително.

# 329
Ще попитам един тъп въпрос и се надявам да не ми се смеете.При пътуване до Дидим с автобус има ли превоз с ферибот?От агенцията не са ми казали,а наши познати ми казаха ,че е имало.Имам страхотна морска болест в комплект с ужас от всичко возещо по вода и искам да зная предварително.
Да, има. Ще вземете ферибота от Чанаккале, пресичат се Дарданелите. Ако толкова те е страх, остани си в автобуса, няма и да разбереш, че "плавате".
Съвет - не ползвай тоалетните на ферибота, ужасна мръсотия, смрад и т.н.  Sick
Няма страшно  Hug

Общи условия

Активация на акаунт