честа и обилна менструация

• 7 403
  • 22
  •   1
Отговори
Здравейте! Имам нужда от съвет. Дъщеря ми е на 18 години. Има обилен и чест цикъл. Под чест имам предвид, че всеки месец й идва два пъти. Има около 15 чисти дни в месец. Ходи при няколко различни гинеколога. Правиха й цитонамазка. Казаха, че всичко е нормално. Това било от стрес и се случвало често при момичета на нейните години. Аз не мисля, че е много нормално. Последната й предписа лекарства. Някой знае ли как можем чрез билки да нормализира менструацията си? Благодаря!

# 1
Хормони?

# 2
Може спокойно да й идва по два пъти, ако е през 21 дни - това е в рамките на нормалното. Естествено, може да изследвате хормоните.

# 3
  • Ямбол
Да не би да пие Ескапел?

# 4
Не е през 21 дни, а след седмица. Лекарствата са хормонални, но не сме ги взимали.

# 5
И моя цикъл е на 21 дни, обилен понякога и с много болки пак понякога, но често. Годините са ми 30+ Така съм цял живот. Противозачатъчните май го регулират, но не бих препоръчала.

# 6
Знам за противозачатъчните, но не ми се иска по този начин да регулира. Предпочитам народното лечение. Но в интернет не откривам какво точно.

# 7
Знам за противозачатъчните, но не ми се иска по този начин да регулира. Предпочитам народното лечение. Но в интернет не откривам какво точно.

Mи нормално е на 21-28 дни да и идва. При всеки е различно, това че ти е дъщеря не значи че ще е като при теб. Има женски хормони в соята, кервиза и др. Не знам кое искаш да регулираш, не можеш да и промнениш нейния си цикъл на организма.  Peace Hug

# 8
Проблемът е, че не и идва на 21-28 ден, а на 14-15. Аз нямам проблем с менструацията. Обилен ми е и продължителен /7 дни/, но това е нормално. При нея е непредсказуем. Знам, че на тази възраст още не е регулиран, но все пак ... За нея е изключително неприятно почти постоянно да е с кървене.

# 9
Добре де, не искаш да пие хормони, но си готова да я натъпчеш с билки, "предписани" от напълно случайни хора в интернет. Не знам защо си мислиш, че билките са нещо съвсем безобидно и могат да се пият ей-така...
Поне се консултирайте с фитотерапевт.

# 10
Добре де, не искаш да пие хормони, но си готова да я натъпчеш с билки, "предписани" от напълно случайни хора в интернет. Не знам защо си мислиш, че билките са нещо съвсем безобидно и могат да се пият ей-така...
Поне се консултирайте с фитотерапевт.

+ 1 , или хомеопат.

Но според мен ще се регулира. Като начало може да спре да яде пиле, че е тъпкано с женски хормони, колкото и да го отричат. Познавам момиче с повече мъжки хормони, на която не и идваше и ядеше пилешко. Колкото и да е смешно си е факт.

# 11
Благодаря за съветите! Най-вероятно ще се обърна към хомеопат.

# 12
Хормонални изследвания,ако не са правени, направете, на 3 ден от МЦ, моята си идва когато поиска но през 2 седмици не е нормално, katki пиши ми ЛС, имала съм нещо подобно  bouquet

# 13
  • София
Проблемът е, че не и идва на 21-28 ден, а на 14-15. Аз нямам проблем с менструацията. Обилен ми е и продължителен /7 дни/, но това е нормално. При нея е непредсказуем. Знам, че на тази възраст още не е регулиран, но все пак ... За нея е изключително неприятно почти постоянно да е с кървене.

Здравейте! Имам нужда от съвет. Дъщеря ми е на 18 години. Има обилен и чест цикъл. Под чест имам предвид, че всеки месец й идва два пъти. Има около 15 чисти дни в месец. Ходи при няколко различни гинеколога. Правиха й цитонамазка. Казаха, че всичко е нормално. Това било от стрес и се случвало често при момичета на нейните години. Аз не мисля, че е много нормално. Последната й предписа лекарства. Някой знае ли как можем чрез билки да нормализира менструацията си? Благодаря!

Кое от двете е вярното?

# 14
Благодаря за съветите! Най-вероятно ще се обърна към хомеопат.
Според мен по-добре намери свестен гинеколог, който да открие проблема. Пък след това вече като знаете причината може да опитате и алтернативно лечение. Но просто ей така да си пие нещо за неясно какво...
Не разбрах какви изследвания са пускали тези, при които сте ходили.

Общи условия

Активация на акаунт