честа и обилна менструация

• 7 400
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
Проблемът е, че не и идва на 21-28 ден, а на 14-15. Аз нямам проблем с менструацията. Обилен ми е и продължителен /7 дни/, но това е нормално. При нея е непредсказуем. Знам, че на тази възраст още не е регулиран, но все пак ... За нея е изключително неприятно почти постоянно да е с кървене.

Здравейте! Имам нужда от съвет. Дъщеря ми е на 18 години. Има обилен и чест цикъл. Под чест имам предвид, че всеки месец й идва два пъти. Има около 15 чисти дни в месец. Ходи при няколко различни гинеколога. Правиха й цитонамазка. Казаха, че всичко е нормално. Това било от стрес и се случвало често при момичета на нейните години. Аз не мисля, че е много нормално. Последната й предписа лекарства. Някой знае ли как можем чрез билки да нормализира менструацията си? Благодаря!

Кое от двете е вярното?
Ще поясня. Седмица има цикъл, седмица - не и така се редуват.

# 16
А какво й пуснаха (освен цитонамазката)?

# 17
От кога има менструация и винаги ли е било така? Прави ли секс,възможно ли е да взема някакви лекарства против забременяване,ескапел,например?
Ако взема противозачатъчни ,те няма ли да й регулират цикъла?Това ли са й предписали?

# 18
Нищо друго освен цитонамазка. При нея всичко е ок.  И да, има партньор, но не пие противозачатъчни. МЦ има от  около 5 години. Предписаха й хормонални, но не ги взима.

# 19
Нищо друго освен цитонамазка...
Не знам как очаквате да намерите причината без изследвания, не винаги тя е видима само с преглед (миома, киста и т.н.). Намерете сериозен гинеколог и започвайте да търсите причината.
Успех!

Последна редакция: пн, 01 фев 2016, 14:09 от Не се сърди, човече

# 20

Не знам как очаквате да намерите проблемът без изследвания, не винаги тя е видима само с преглед (миома, киста и т.н.). Намерете сериозен гинеколог и започвайте да търсите причината.
Успех!

Така и ще направя. Благодаря!

# 21
Здравейте, аз имах подобен проблем, породен при мен от хормонални лекарства. Започна да ми идва често и обилно, докато в един момент просто не спираше... кървях по 30 дни, спираше за 1-2 седмици и пак ми идваше ... Правиха ми какви ли не изследвания, цитонамаска, хормони, щитовидна жлеза, скенер, ПКК, естествено всякакъв вид ехографи... каквото се сетите и всичките изследвания бяха наред, докато не се стигна до извода, че е от хапчетата, защото още след 1-вата опаковка Белара (пазете се от тези хапчета) ми дойде и не спря 28 дни. Всеки път когато отивах на лекар той ми предписваше хапчета за спиране и нормализиране (и те са хормонални). В един момент просто се предадох и нямах сили повече да ходя по лекари, колкото повече ходех, толкова повече лекарства ми се изписваха, а организма ми имаше нужда да се изчисти от хапчетата, а така нямаше да стане... 2 месеца ми беше нормално и на третия отново започна обилно кървене, което на 10-тия ден започна да ме притеснява... разрових се за билки, консултирах се с много хора (включително и доктори) и реших да опитам с бял равнец.Още след 1-вия ден започна да намалява и до 5 дни спря напълно. Сутрин и вечер пия по 1 чаша запарка от 1 лъжичка бял равнец и му слагам  1 лъжичка мед. От тогава да чукна на дърво всичко ми е наред. Така аз си реших проблема, който лекарите не успяха. Съгласна съм, че някои билки, грешно дозирани може да създадат проблеми, но ако Белия равнец беше отровен (както съм срещала да го наричат тук във форума), или толкова опасен, нямаше като бях дете баба да ми прави чай от бял равнец, мащерка или лайка всеки ден, но ако на лице има регистриран гинекологичен проблем, най-добре да се обърнете към фитотерапевт, или гинеколог, преди да предприемете самолечение с билки. Успех Simple Smile

Последна редакция: пт, 29 юли 2016, 09:05 от Кики87

# 22
  • Най-красивата страна
И аз имах подобен проблем.Обилна менструация и то по 10 дни.След още 20 дни пак...
Изписаха ми витамин C на ампули-500мг.-по 1 на ден.Само по време на менструацията.
Помага ми много.Цикълът ми се нормализира.Сега  е по 5 дни.

Общи условия

Активация на акаунт