Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 27

• 130 272
  • 800
  •   1
Отговори
# 120
Трудно приема нови хора, но нямаме избор.Това е третата детегледачка за последните 7 години.

# 121
Смятате ли, че е редно да се обърна към специалист или е още рано ? Благодаря предварително.
Всичко което прочетох (с изключение на страха от деца), все едно аз съм го писала за своето дете преди години, затова ти казвам:
Не е рано, обърни се към специалист, стискам палци!
 Peace

Благодаря... Мисля първо да го заведа на невролог.

# 122
Здравейте мами, вчера минахме на комисия ЕКПО към РИО, заради ресурсното подпомагане н детската градина, детето при среща с осем госпожи направо  се гипсира, въртя си едни играчки из ръцете, едвам направи очен контакт само с едната за кратко. В крайна сметка ни казаха че може заради него да идва само спец. педагог, психалагът вече нямало да идва в нашата градина, а логопед не отпускали май на 1-ва група. Аз се надявам поне да посвикне с децата, имаме уговорка с директорката да ходи когато е ресурсното само в началото за да се адаптира постепенно.
Да ви питам майките на малки дечица как махнате памперса? При нас още не е, стиска се но не казва като има пиш, или като го карам да се изпиша се дърпа, памперса хем го неще хем се напишва.
Някой от вас пробвал ли е Биофийдбек за детето, как се отрази? Confused

# 123
  • с.Николово, обл. Русе
Аххх тази комисия само как я мразя, направо не може да си представите. С нея имахме проблеми докато посещавахме частна детска градина - хем съм задължена да водя детето си при тях, хем не ни се полагало ресурсен учител, защото посещаваме частна градина. Натискаха ни да го преместим в определена държавна градина, но аз не отстъпих. В последнага четвърта група го преместих в държавна градина, но аз си избрах градината. Там случих и на Директор и на Учителки. В ДГ идва и ресурсен учител и психолог / от него голяма полза не видях - идваше когато на него ми е удобно и прескачаше дни/. За ресурсната мога само хубави неща да кажа - Боби Чобанова. Само за нас идваха специалистите, други децата с проблеми нямаше в градината.
Памперса го махнахме към края на 5 година. И при нас беше така - стиска се и не даваше ниакви сигнали, че има нужда, само като го заведеш в тоалетната тогава, а ако се е стискал дълго се напикаваше. Започнахме през 2-3 часа да го подканваме и така лека-полека го махнахме. Сега пак се стиска, но аз го подканвам вкъщи, докато в училище и в центъра ми казват, че като е назор сам отива и си върши работата. При нас проблема е, че ако не е в тоалетна не иска да си върши работата и като пътуваме на дълъг път си търсим бензиностанции.

# 124
  • Варна
Да ви питам майките на малки дечица как махнате памперса? При нас още не е, стиска се но не казва като има пиш, или като го карам да се изпиша се дърпа, памперса хем го неще хем се напишва.
Моето дете е по-голямо, но ще споделя своя опит, по препоръка на специалист, разбира се.
Започва се винаги с изцяло махане на памперса (в началото без нощта) и водене до тоалет точно по часове, които зависят от честотата на изхождането при детето. Ние започнахме през 40 мин (колкото и невероятно да звучи имали сме случаи с напишкване до 17 пъти на ден), като часът задължително се спазва и ако имате успешно изпишкване - веднага , още в тоалетната (никога извън нея) се дава награда, нещо което детето обича и което през другото време не се дава никога. Например, ако обича солети, веднага след изпишването давате солета или парче от нея, съпроводено с "Браво". Наградата се дава в тоалетната, за да разбере, че е дадена точно за това, че се е изпишал там. Ако се случи детето да се напиша по средата на предвидения час, продължавате по стария график, независимо от случилото се.
Честотата може да е 1 час - най-добре, като постепенно времето се увеличава. Но трябва да имате поне 10 дни успех по този метод , за да увеличите времето и то с 15 мин, до половин час. Понякога има връщане назад и тогава пак можем да съкратим времето.
Необходимо е постоянство и много търпение - при нас този процес продължи пет - да 5 години, но сега е самостоятелен, а до тоалет се ходи през около 5 часа, като това варира в зависимост от количеството поети течности, разбира се. Пак напомням, че синът ми е с тежка диагноза, а при някой дечица успехът се постига с месеци. Имали сме успехи още първите месеци, после пак връщане назад, но така е - лесно няма.
Успех!
 bouquet

# 125
Комисията към ресурсно беше подигравка и при нас. Особено понеже се познавахме с логопеда и бяхме кръстовали шпаги преди това покрай нейните няколко занятия на частно  с детето. Вероятно ги беше осведомила че той няма  капацитет на тръгне на училище Mr. Green Просто мина ей така обследването  за да се каже че минава. Отпуснаха ни ресурсен. Тя пък беше златна човек който се опитва да пребори системата. После пак проблеми с ресурсното едни комисии искали да  ни отписват че стигнахме до директора. Послед пък като завърши градина отказахме ресурсен и там едни циркове едни комисии аман заман не се отписвайте че после трудно ще се запишете...благодаря на такива грижи...

Валарт най- важните въпроси - на колко е детето? Дразни ли ги когато е напикан?

Последна редакция: чт, 25 фев 2016, 20:53 от _re_ge

# 126
_re_ge на 3 години и 2 месеца е детето. Когато е напишан или наакан, дори в памперса идва,казва пабувар в най-добрия вариянтр не е винаги. Grinning

# 127
_re_ge на 3 години и 2 месеца е детето. Когато е напишан или наакан, дори в памперса идва,казва пабувар в най-добрия вариянтр не е винаги. Grinning

Това означава че разбира какво става което е добър знак!
следвайте съветите на Кари.

# 128
Хриси на тази възраст не реагираше.На 4 години махнахме дневния памперс.А с помощта на алармата за нощно напикаване махнахме нощния памперс.

# 129
Хриси на тази възраст не реагираше.На 4 години махнахме дневния памперс.А с помощта на алармата за нощно напикаване махнахме нощния памперс.

Същото при моето дете. Но му просветна зацседмица с  малко помощ на 3 и 5 месеца. През нощта също веднага но той и преди това вечер беше със сух памперс.Надрискването обаче почнахме да контролиране 4-5 месеца по - късно. Затова казвам че е хубав знак.

# 130
При сън повечето пъти му е сух памперса, но иначе ваобще не обежда, пък и неиска да стои на тоалетната, съпротивлява се, ние по принцип имаме проблем със седенето, докато се храним трудно има търпението да седи седнал докато яде освен ако няма, книжкар играчка или филмче. Wink

# 131
  • София
Честита баба Марта на всички пишещи тук. Хайде и аз се присъединявам към вашата компания. Дано приемате новодошли. Тъжно ми е, но реалността е такава - на 3,4 години с данни в аутистичния спектър. А ние си мислехме - ами трудно дете ни се е паднало. Де да беше само това. Той до скоро не говореше нищо, сега виждам опити да говори. Най- голям проблем ни е поведението. Някой тук беше писал, че децата с аутизум изглеждат като невъзпитани деца. Така изглежда и няшият син навън или сред други хора. Днес бяхме на логопед и психолог и жената направо ни отказа да го вземе, защото според нея с него въобще не е  работено и е като див!!! Да, такъв е, неуправляем. Мъчим се да създаваме правила, но той никак не реагираше доскоро. Сега вече започва да реагира на команди с повече строгост. Аз се мъча да съм строга и даже зла, защото май съм била твърде мека и отстъпчива досега.
Молбата ми към вас е да ми помогнете в избора на психолог с опит в поведенческата терапия. За сега това е най-големия ни проблем и преди да оправим поведението ни казаха въобще да не търсим логопед, защото няма голям смисъл. Най-добре е да е в източните кватрали на София, защото имам и малко бебе на 2 месеца и това значително ще ме улесни. Разбира се, не е най-голямото ограничение квартала, където ни приемат, там ще отидем. Знам, че малко хора ще се ангажират с такава информация и препоръка, но вече честно казано се чувствам в безизходица.

# 132
Здравейте и от мен!Честита баба Марта!Искам да попитам има ли майки които са водили децата си на барокамера?И ако да имат ли децата някакво подобрение от това?

# 133
Ние започнахме консултации със специален педагог към детската градина. Първото й впечатление е много положително - любопитен, всичко да види и огледа, да пипне повечето неща, но леко скептичен към новата ситуация и нея. Втория път се открехнал малко и даже я пляснал по ръката като му е показвала игра с пляскане на ръце. А третия път даже и се е усмихнал съвсем леко. Тя ще работи с него два месеца три пъти седмично и после ще имаме среща, където ще ми обясни какво е видяла и какво мисли. Понеже изрично я питах за аутизъм, каза, че първото й впечатление е, че няма очеизвадните признаци, но ако се окаже по-нататък, че има, то той вероятно ще е високофункциониращ вид. Та да видим.

# 134
И аз искам да питам за барокамерата, ходихме при една детска психиатърка в Търговище и тя ми сподели 4е най-добрия резултат който е виждала, е от диета без глутен и казеин в комбинация с барокамера, но си говорим за около 50 сеанса в рамките на 2 месеца, детето направо било като променено. Wink
 Иначе за успокоение някой давал ли е сироп Алора?

Общи условия

Активация на акаунт