Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 27

• 130 287
  • 800
  •   1
Отговори
# 105
Магдена, истината е че трудно се намира човек, който иска да гледа децата ни.Аз си плащам и тази сутрин ми се сервира от 01.03 да си търся друг личен асистент.

# 106
  • Пловдив
Така е, да.
Именно затова от огромна помощ биха били достатъчно места в подходящи дневни центрове. Нищо, че те не решават проблема с придружаването на детето на училище или на други места.

# 107
  • с.Николово, обл. Русе
Магдена, истината е че трудно се намира човек, който иска да гледа децата ни.Аз си плащам и тази сутрин ми се сервира от 01.03 да си търся друг личен асистент.

Стискам палци да си намерите за толкова кратко време асистент, който да допадне и на Вас и на детето. Едноседмично предизвестие е меко казано подигравка.

# 108
  • София
Аз затова се опитвам психически да се настроя за оставане в нас. Четири години мъчих и себе си и детето, от есента обаче няма как...

# 109
А какво стана с дневните центрове, които щяха да отварят в Слатина и Овча купел?

# 110
Аз затова се опитвам психически да се настроя за оставане в нас. Четири години мъчих и себе си и детето, от есента обаче няма как...

Ако и да съм мислела че нещата ще тръгнат от самосебе си като тръгне първи клас ми бяха достатъчни 2-3 месеца да разбера че е било утопия.
то сегашната система на образование , преподаване и излагане на материала , помагалата и домашните е сложна за децата в норма пък какво остава за нашите. Като добавиш че и не мога да си избера учителя , а учителите- ох началните учители, това е тема която винаги е много деликатна.Трябва да си суперкъсметлия да попаднеш на разбран. е ние не сме. уж евристичен подход уж паралелка с по-широки разбирания по толерантна по не'нам ква си. то част от родителите  са платили децата им да са  там, добавяме и комплесарите, накрая  госпожата много амбициозна. Не знам да се смея ли да плача ли. Единствното хубаво че много си пасна с част от класа. Тези деца които са взлезли с изпит в паралелката са просто талантливи деца с много шороко скроени родители но са  по-малко от половината  и има такива като нас- странни...защото родителите са мислели като нас ...е имаме си притятелчета, групичка , разбираме се, детето се чувства ок. . сякаш това ни спира да търсим друг вариант.

.... уроци учим заедно от и до. в училище често нещата са недообеснени. когато дете попита нещо му се казва че госпожата имала да преподава и нямала време д аобеснява ...а  госпожата си мънкала под носа, забравила това не казала онова... не е само за нас проблема , родители си звъним да се разпитваме по материал и домашните. значи не е само от детето тази трагедия.

Последна редакция: вт, 23 фев 2016, 21:12 от _re_ge

# 111
След работа поговорихме.Иска увеличение на заплащането, което е почти колкото заплатата на съпруга ми.И от сряда до петък е без ангажименти от 13 до 16 часа, докато Хриси е в ДЦДУ.Отделно повечето време след работа аз работя с детето, защото при нея отказва да напише домашното си.

Последна редакция: вт, 23 фев 2016, 21:27 от n_alex76

# 112
Здравейте Simple Smile
Моля да ми препоръчате добър логопед от Варна. Но който има опит с деца със СОП. Малкия е на 4г. с ГРР, хиперактивен, проблеми с речта и разбирането.  Сега повтаря всичко което чуе, научава го, но не свързва думите с реалността и ситуацията. Искам да има индивидуална работа с него за да потръгнат нещата в правилна посока. Ще съм Ви благодарна да споделите мнението и опита си.
Поздрави

# 113
N_alex76 , по-добре търсете друг човек, това си е живо изнудване.

Трябва да направим нещо по въпроса с асистентите на децата ни. Имаме два варианта - или единият родител става асистент, а се разчита само на доходите на втория, или едната заплата отива за ангажиране на друг човек. И при двата случая семейството започва да изпитва сериозни финансови затруднения, какво да говорим да поема скъпите терапии на децата. А какво правим, когато родителят е сам?
В същото време има сума ти безработни хора. Не е ли по-добре родителят да плаща данъци, а те да отидат за ангажиране на втори човек, вместо да имаме на практика двама безработни? Ако държавата поеме поне част от тези разходи, определено ще си възстанови вложените суми - и като спестени обезщетения за безработица, и чрез повечето данъци, които ще получи.

# 114
Здравейте на всички.
Извинявам се, че нахлувам така в темата и не знам дали мястото е точно тук, но се надявам да ми помогнете.
Моето прекрасно момченце е на 17 месеца. От известно време забелязвам, че е по-различен, но исках да изчакам, преди да започна да сравнявам и да чета в интернет какво може да му има евентуално.
В последствие обаче минаваше все повече време и започнах искрено да се тревожа. Не съм споделяла това с никого, надявам се, че може да ми дадете адекватен съвет какво да предприема.
Нека опиша нещата, които всъщност ме тревожат:
Той не сочи с пръст.
Никога не се обръща, когато някой го извика по име. Понякога дори съм опитвала с по-силно извикване, след това крещене на името му, но не. Да уточня, че няма проблеми със слуха.
Ако му дам играчка с колела, например уокър или кола и му покажа как да си играе с нея, никога не го прави. Вместо това обръща играчката и започва да върти гумите.
Не ме нарича мамо, нито се обръща по някакъв начин към мен.
Когато сме навън и се отдалеча, това не го притеснява по никакъв начин, изобщо не обръща внимание дали съм около него и кой е около него.
Страхува се от други деца, плаче ако някое дете извика силно и от определени звуци.
Не се опитва да повтаря думи, които казвам.
Иначе е усмихнато детенце, реагира на определени смешки, които правя, за да го разсмея, ако се уплаши от нещо се гушка в мен, спи спокойно, танцува на определени песни, дава целувка за чао и харесва играта "Куку", като закрива очички и след това ги открива.

Смятате ли, че е редно да се обърна към специалист или е още рано ? Благодаря предварително.

# 115
Лекарка от "Софарма" мами родители на деца-аутисти!  http://www.bnews.bg/article-148809

БЕЗ КОМЕНТАР

# 116
Какъв скандал! Може ли такова нещо? Тази жена трябва да лежи в затвора и да се осъди да върне парите на измамените родители! Да се подиграваш така с родители деца в трудно положение е меко казано нечовешко!

Последна редакция: ср, 24 фев 2016, 14:32 от MaxiTan4e

# 117
N_alex76 , по-добре търсете друг човек, това си е живо изнудване.

Трябва да направим нещо по въпроса с асистентите на децата ни. Имаме два варианта - или единият родител става асистент, а се разчита само на доходите на втория, или едната заплата отива за ангажиране на друг човек. И при двата случая семейството започва да изпитва сериозни финансови затруднения, какво да говорим да поема скъпите терапии на децата. А какво правим, когато родителят е сам?
В същото време има сума ти безработни хора. Не е ли по-добре родителят да плаща данъци, а те да отидат за ангажиране на втори човек, вместо да имаме на практика двама безработни? Ако държавата поеме поне част от тези разходи, определено ще си възстанови вложените суми - и като спестени обезщетения за безработица, и чрез повечето данъци, които ще получи.

А аз заради детето спрях работа. Той не ходи цял ден на градина, трябва да се води и на занимания. А за личен асистент се боря от 1 година, ама не става. Трудно е. Сама съм. Добре, е е ТЕЛКа.
Нали се заговори за почасово наемане на безработни от бюрото по труда, за гледане на болни и деца. Какво стана с това?

# 118
  • Варна
Смятате ли, че е редно да се обърна към специалист или е още рано ? Благодаря предварително.
Всичко което прочетох (с изключение на страха от деца), все едно аз съм го писала за своето дете преди години, затова ти казвам:
Не е рано, обърни се към специалист, стискам палци!
 Peace

# 119
Добре де, а децата как ги приемат тези непознати в ролята на личен асистент / детегледачка? Моето е високофункциониращо и е на 8г. и половина, но непознат човек няма да допусне до себе си. Освен това дори и познатите селектира по някакъв начин и с някои след време свиква и се сближава, а с други изобщо не се променя и се дистанцира при това не тихо и кротко а открито изразявайки неприязън.

Общи условия

Активация на акаунт