Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 27

• 130 693
  • 800
  •   1
Отговори
# 315
Веси на колко е детето? Ние бяхме на памперси до3 и половина.

Beo аз не бих позволила на невербално то си дете да играе компютърни игри.може да съм крайна но компютъра не провокира проговаряне. Той е полезен след това.

# 316
Re - ge, ние сме минали през всякакви периоди и забрани на компютъра  и какво ли не.
Извода до който стигнахме, че там му е силата, там се развива, в игрите търси, намира, скача
пази се блогодарение на тях виждаме че не е глупав, незнам много е сложна ситуацията.
Приемам съвети всякакви.   

# 317
При моя син  компютъра не пречи на говора, даже непрекъснато дърдори , обича да описва какво се случва в играта, но при всеки е различно. Той телевизия не гледа , не обича , гледа 10 - 15 минути и се отегчава , детските са му скучни и предпочита игрите на таблета и компютъра, има много хубави логически игри.
Иначе приключихме с детоксикацията на ММР и сега ще се виждаме с хомеопата да решим с какво продължаваме. Аз лично виждам голяма промяна в него, стана по социален и говора напредва. Днес като го взимах от училище две деца му казват чао Сами и той ги гледа , ухили се и им каза - чао , до утре Simple Smile Много се развълнувах и все повече вярвам че сме намерили правилния път.

# 318
До _re_ge!
 Моят син е почти на 4 години! Пробвах да го оставя с гащи, но си пишка и ака без да му е неприятно! Иначе като го заведа на тоалетната, разбира какво да прави и пишка, но за акането абсурд, нито на тоалетна, нито на гърне! Чакам да се стопли и махам памперса, пък дано да се получи, че вече ми писна с тия памперси, а и става много голям и се притеснявам. Ако някой има идеи как да ми помогне, моля да каже!

# 319
Веси, нашия случай е доста по-различен, но все пак може да ти хрумне нещо. Синът ми се напишкваше всяка вечер, понякога по 2 пъти до 6г. и 3-4м. Даже пишкаше и сутрин в леглото вече буден или преструвайки се че спи, или гледайки ме право в очите и твърдеше че е станало насън. Не знам защо го правеше. Тук момичетата даваха различни съвети, които прилагах, но дори и да е имало резултат е бил моментен.
Обаче рязко, изведнъж, за една нощ спря да пишка в леглото когато по определена причина събрах моя и неговия багаж за един ден и се пренесохме у баба му да живеем. Той по принцип не понася и най-малката промяна, а тогава така изведнъж рязко му се промени живота и в същото време отиде в много позната и обичана от него обстановка. Дневния памперс махнахме около 3г. не помня точно, а нощния доста по-късно и после беше мъката да сменяме бельо, чаршафи и пижами всяка нощ.

Успех! Hug

# 320
  • Варна
Ако някой има идеи как да ми помогне, моля да каже!
Всички сме минали по този път и може да звучи стресиращо, но това "учене" може да продължи наистина отчайващо дълго. Все пак рано или късно има резултат, освен ако умствената изостаналост не е завишена. В скрития текст ще копирам съвет, който предложих в по-предни постове. Успех!
Скрит текст:
Моето дете е по-голямо, но ще споделя своя опит, по препоръка на специалист, разбира се.
Започва се винаги с изцяло махане на памперса (в началото без нощта) и водене до тоалет точно по часове, които зависят от честотата на изхождането при детето. Ние започнахме през 40 мин (колкото и невероятно да звучи имали сме случаи с напишкване до 17 пъти на ден), като часът задължително се спазва и ако имате успешно изпишкване - веднага , още в тоалетната (никога извън нея) се дава награда, нещо което детето обича и което през другото време не се дава никога. Например, ако обича солети, веднага след изпишването давате солета или парче от нея, съпроводено с "Браво". Наградата се дава в тоалетната, за да разбере, че е дадена точно за това, че се е изпишал там. Ако се случи детето да се напиша по средата на предвидения час, продължавате по стария график, независимо от случилото се.
Честотата може да е 1 час - най-добре, като постепенно времето се увеличава. Но трябва да имате поне 10 дни успех по този метод , за да увеличите времето и то с 15 мин, до половин час. Понякога има връщане назад и тогава пак можем да съкратим времето.
Необходимо е постоянство и много търпение - при нас този процес продължи пет - да 5 години, но сега е самостоятелен, а до тоалет се ходи през около 5 часа, като това варира в зависимост от количеството поети течности, разбира се. Пак напомням, че синът ми е с тежка диагноза, а при някой дечица успехът се постига с месеци. Имали сме успехи още първите месеци, после пак връщане назад, но така е - лесно няма.
Успех!

# 321
Благодаря ви за съветите момичета!
Махам памперса и се надявам постепенно нещата да се получат! Няма вече за кога да отлагам и да чакам той сам да ми покаже!

# 322
Момичета ,отново много моля за съвети и препоръки за специалисти и центрове в столицата за аутисти.Много ще съм благодарна.

# 323
При моя син  компютъра не пречи на говора, даже непрекъснато дърдори , обича да описва какво се случва в играта, но при всеки е различно. Той телевизия не гледа , не обича , гледа 10 - 15 минути и се отегчава , детските са му скучни и предпочита игрите на таблета и компютъра, има много хубави логически игри.
Иначе приключихме с детоксикацията на ММР и сега ще се виждаме с хомеопата да решим с какво продължаваме. Аз лично виждам голяма промяна в него, стана по социален и говора напредва. Днес като го взимах от училище две деца му казват чао Сами и той ги гледа , ухили се и им каза - чао , до утре Simple Smile Много се развълнувах и все повече вярвам че сме намерили правилния път.

Както казах и отново се пояснявам - компютъра не провокира детето да ПРОГОВОРИ, защото с Вео говорим за невербално дете. Проговтило дете е друга работа. Както съм казвала ( констанца също  Praynig) за да може едно дете да са му от полза компютъра и телевизора то трябва да е повдигнато на определено ниво.

Не съм капацитет но ние чакахме нашето проговаряне до 4 години и 8 месеца с терспии започнати на 3 години и направихме всичко което ни посъветваха, от телевизора през компютрите ,през Пекс и  ГПП, правих се нечула глуха и неразбрала ,  та дори и ноотропила опитахме. Сега след толкова години разбирам всяко едно нещо какво е целяло. Какво целят компютърните игри при едно невербално дете не разбирам. Но съм отворена на чуя .

Последна редакция: ср, 11 май 2016, 21:33 от _re_ge

# 324
Веси
Преди да свалим памперса правихме многократни опити за сваляне и забелязват имнно това - че детето не реагира когато е напикан. Все едно не пикае той. Но когато мога опря на кокала и трябваше да тръгнем на градина директорката каза че ще е без памперс пък ако ще напикан. Останах очудена как три месеца след последния опит неопит детето свикна за седмица да е без памперс. Даже и през нощта.

Затова опитвай постоянно но не за по кратко от три- 4  седмици. И махаш ли го да е без слагане ако ще за час. Става ми смешно като си с помня че си ходихме навсякъде с кофичка в която искаше да пикае и няколко ката дрехи и обувки....приятелите ни и досега се шегуват...

# 325
Не казвам , че компютъра и телевизора помагат на проговарянето, казвам само , че на моя син който също проговори на 4 години и половина не са му пречили, така смятам аз. Не сме правили кой знае какви терапии освен логопед и то само 20 сесии, давала съм добавки и хомеопатия. За третия му рожден ден му подарихме таблет , но тогава не съм си мислила как ще му се отрази , просто играчките не са му интересни.Тогава не говореше и започна да повтаря думи от разни образователни игри , така научи цветовете , формите , буквите и цифрите. Но пак казвам това се отнася за моя син , не мога да кажа дали е полезен компютъра или таблета при други невербални деца.

# 326
Dezi_re, като започнем от там че са ви дали час за дете в 21ч. и освен това са държали детето до 23.30ч. и са имали наглостта да имат претенции към поведението му смятам че изобщо не си попаднала на точния човек, който е искал да бъде полезен на детето и на вас. Ако ще и десет докторски титли да има бих потърсила и второ мнение.

Така е нямаше човещина,сякаш преглежда неодушевен предмет.Мн.трудно се свързах с него,и мн. време чаках за час.В диагнозата съм сигурна,но тия изследвания мира не ми дават.Каза ни че голямо облъчване ставало,и ММ като чу,вика няма да мъчим детето заради твоите прищевки  Embarassed Ама иска не иска аз ще си угодя,само кажете кой да направим?И ние сме още  с памперс(ще пробвам и това лято да го махнем) и не говорим.При нас проблема е с тръшкането,преди сини му бяха колената,но стана по изобретателен и вече имитира падане.Гони ме по стаите да има публика,но аз само му се смея и ще не ще и той почва  Joy  .Бяхме 6месеца на диетата без глутен,но не даде резултат.От 2 месеца сме на хомеопатия и промяната е огромна.Психоложката му ми иска координатите  на хомеопатката да праща и др дечица.Иначе скоро му изкарах телк и му дадоха макс 100 с придружител  Whistling .

# 327
При моя син  компютъра не пречи на говора, даже непрекъснато дърдори , обича да описва какво се случва в играта, но при всеки е различно. Той телевизия не гледа , не обича , гледа 10 - 15 минути и се отегчава , детските са му скучни и предпочита игрите на таблета и компютъра, има много хубави логически игри.
  Каква е тази детоксикация,да не е с ММС?

# 328
За памперсите: Хриси махна дневния на 4 години.Нощният го махнахме, благодарение на алармата за нощно напикаване:
До 15.05. в момента има намаление!
http://tenscare.bg/magazin/inkontinentsiya/childrens-dry-night-trainer/

За компютърните игри: Опитвам се да ги ограничавам, защото е пристрастена към игрите от смартфона.Дори не ме пита и играе, докато се зарежда телефона.Когато прекали дори изтривам всички  игри.
Давам след като си напише домашното за награда.И нареждам да изчака зареждане на телефона след второто писукане за завършване на бавната фаза.

# 329
  • Пловдив
До _re_ge!
 Иначе като го заведа на тоалетната, разбира какво да прави и пишка, но за акането абсурд, нито на тоалетна, нито на гърне!
Моя човек - на 3 години и 3 месеца - се опитвам от известно време да го науча да пишка в тоалетната, без никакъв успех. Не говори и видимо не разбира реч, затова не знам дали изобщо е схванал защо го водя там, въпреки опитите да му покажем с жестове, картинки, демонстрации и какво ли не. Дори ми се струва, че чака да му сложа памперса, за да се изпикае в него. Стояли сме в тоалетната по половин-един час и повече - нищо, слагам памперса и след десет минути е пълен. Бих махнала памперса за целия ден, но баща му не е съгласен, а и в яслата няма как.

Общи условия

Активация на акаунт