Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 27

• 130 699
  • 800
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Цвети  Joy
всеки иска да дриска на чисто... Hug
ще стане, ще стане просто още време му трябва на детето....

А дано  Peace
Ще се борим Simple Smile

# 346
  • Варна
Ооо страхотно Цвети,
радвам се, че съм била полезна.   Hug
За други, които опитват мога да добавя съвет, да се дава и чаша с вода, докато е седнал на клекалото.
Вечер вместо памперси слагайте пелени -  напиканки, за да не се мокри матрака. Ако е хубаво завито детето - няма да изстине. Не забравяйте, че и нашите баби, така са били гледани Wink
Успех!
 bouquet

# 347
  • София
Моето дете се мята на сън адски много. Когато и да се пробудя, все е на различна посока - и винаги отвит. Често пъти се налага да чакам, докато заспи хубаво, и тогава лекичко го завивам. Нещо не му е приятно да е завит, макар че заспива, като сам се завива  Thinking
Това с чашата вода с каква цел е, не разбрах?

# 348
  • Варна
Чашката с водата е за деца, които сядат в тоалета, но нищо не правят, а само стоят. Малко водичка може да провокира изпишване, но не бива да се прекалява с водата, за да не стане обратния ефект.  Peace

# 349
Моето дете се мята на сън адски много. Когато и да се пробудя, все е на различна посока - и винаги отвит. Често пъти се налага да чакам, докато заспи хубаво, и тогава лекичко го завивам. Нещо не му е приятно да е завит, макар че заспива, като сам се завива

Това го правят всички деца....

# 350
Моето дете се мята на сън адски много. Когато и да се пробудя, все е на различна посока - и винаги отвит. Често пъти се налага да чакам, докато заспи хубаво, и тогава лекичко го завивам. Нещо не му е приятно да е завит, макар че заспива, като сам се завива  Thinking
Това с чашата вода с каква цел е, не разбрах?

И моето е така, за това като заспи му слагам чувал и съм спокойна цяла нощ!

# 351
Някой давал ли е нещо за заспиване, за много трудно заспиващи деца ? Може ина лични да ми пишете Wink

# 352
Виж това,може да ти помогне https://karindom.org/sanyat-pri-detsata-s-autizam/     и http://biopogled.com/%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D1%82 … 0%BF%D1%87%D0%B5/                                        

# 353
  • София
Чашката с водата е за деца, които сядат в тоалета, но нищо не правят, а само стоят. Малко водичка може да провокира изпишване, но не бива да се прекалява с водата, за да не стане обратния ефект.  Peace
Това ме подсети, че като отучвах от пишкането в памперс, пусках да тече и вода от чешмата. Също му давах да сипва с една капачка от тази вода в тоалета. Сигурно и това помогна Simple Smile
Може и това с мятането да е при всички деца, но аз така съм се вторачила в моето дете и всичко си мисля, че е извън нормата. Всичко разглеждам като част от проблема .... дано да ми мине това състояние на духа или поне да приема действителността след обследването, което ни предстои в Св. Никола.

# 354
Ето за какво ще заседава Светият синод днес.
Само се чудя кой няма страх от Бога, за да прегреши по този начин?

Скандалът се разраства! Погват архимандрид Дионисий и за изчезнали пари
Цитат
На 19 април представителят на Тайван в Гърция Пол Чанг дари на Българската православна църква 3500 евро. Парите бяха връчени на председателя на църковното настоятелство „Свети Александър Невски” Дионисий, който обяви, че сумата ще бъде изразходвана за децата с аутизъм.

Преди няколко дни дарението било извадено от касата на храма, но настоятели и свещеници с изненада открили, че вместо 3500 евро има само 2500 лв. За изчезналите пари веднага бил информиран патриарх Неофит. Очаква се на заседанието на Светия синод на 18 май да бъде обсъден и този проблем, пише „Труд“.

Или парите са били изразходвани, за да се измият краката на 12 деца?
Забележете: Само 9 дни след направеното дарение!

За първи път! Духовници мият краката на 12 деца на Велики четвър … лександър Невски”
Цитат
Най-почтително съобщаваме, че с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит на 28 април т.г. в Патриаршеската катедрала ставропигиалния храм-паметник „Св. Александър Невски“ след полагащата се на Велики четвъртък Василиева св. литургия от около 11.30 ч. за първи път ще се извърши богослужебното последование „Божествено и свещено умовение“ с умиване нозете на 12 деца от Първо помощно училище „Проф. дпн Г. Ангушев“, гр. София.

Патриархът уми краката на 12 деца
Цитат
В катедралата „Св. Александър Невски“ предстоятелят архимандрид Дионисий изми краката на 12 деца от столичното Първо помощно училище.

Ще изляза права...

Последна редакция: ср, 18 май 2016, 09:29 от n_alex76

# 355
Здравейте на всички!!!Обръщам се за помощ към вас!!!Детето ни е на 2 г и 11 мес.(момче)От два месеца сме с диагноза детски аутизъм.От св.Никола в Александровска.На 27 май сме на интервю в центъра на бул."Ал Стамболйиски".Какво да очакваме от там.Моля за препоръки и съвети.Малкия от 1 год е на хомеопатия и сме изключително доволни.Тъй като имаше и други здравословни проблеми(претърпя операции)мислехме че е стрес от болниците.Нашия хомеопат първи ни каза за съмненията за аутизъм,но тогава не повярвахме!!!

# 356
Не говори на български.На английски може да брои до 20,знае всички цветове и азбуката(това от детските филмчета и babytv)Не общува с деца и възрастни,освен с нас!!!С очния контакт няма проблем!!!Не изпълнява почти никакви команди или само когато му изнася!!!

# 357
На първо време смени Baby TV със Супер 7 или друг канал на български.Знам, че е трудно, но няма как да обогати речника си ако слуша английски.Повече игри, по-малко телевизия.Низане, лего на първо време.Има книжки за човешкото тяло.Питай го къде са ръцете,краката и да посочва на книжката и своите.Да пуска орехи и кестени в пластмасово прозрачно шише.  Може да го научиш да различава плодове от зеленчуци.Изображенията да са реални-снимки, а не нарисувани.С всяко дете се подхожда индивидуално, така че от центъра ще те насочат върху какво да наблегнете.
Успех! Peace

# 358
Много Благодаря

# 359
Ще се постараем.Засега няма интерес към никакъв друг канал,запушва ушите и бяга,страх го е.Опитваме се да играем игри с него,но не проявява никакъв интерес.Бяга и предпочита сам.Ще продължаваме да се борим.Ще пробваме от всичко.Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт