Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 27

• 130 713
  • 800
  •   1
Отговори
# 360
Може да пробвате това, дано обича да слуша музика, класическа, Моцарт например. Или която го успокоява, спрете звука на БейбиТВ но нека се чува музиката. После сменете на други канал докато музиката свири. Постепенно ако свикне с канала, спирайте музиката и пуснете звука на програмата.

Или друг вариант - от интернет смъкнете различни епизоди от БейбиТВ, подредете ги, като между тях сложите други от Мики маус, Супер 7, или нещо друго което той гледа. Така си направете нещо като програма на компютъра и му пускайте нея вместо телевизора.

# 361
Страхотна идея, Katalita!  bouquet
Аз също имам проблеми с Boomerang, който ни е на румънски.  Crazy

# 362
Това сме го направили,но като са на български засега няма никакъв интерес.От кака му има много дискове дублирани и тях не гледа.Ще продължаваме с пробите

# 363
Някой има ли впечатления от програма за детоксикация от тежки метали? Има ли специализирана Монтесори ясла, която да работи с внимание към деца засегнати от Аутизма?

# 364
Здравейте!
Имам въпрос-някой ползвал ли е добавката за балнеолечение за посещение на хотел във Велинград, Сапарева баня или друго място с хипертермална вода? Не санаториум, а хотел? Знаете ли кои отговарят на изискванията според коя наредба беше? Чудя се къде да резервирам. Моля, кажете някой хотел, за който ще ми изплатят добавката.С диагнозаАутизъм сме-къде е подходящо да се отиде според Социалнуте?

# 365
Каква е тази добавка??? Аз пак съм изпуснала нещо  Simple Smile

# 366
  • с.Николово, обл. Русе
Социалните поемат посещение на санаториуми за детето с ТЕЛК на 100% и на един придружител, но на него май до определена сума. Издават се фактури, които те после Ви изплащат. Нещо такова беше по мой спомен, когато социалната ми обясняваше.

# 367
О да бе сетих се. Бях звъняла по едно време в някакъв санаториум и ми казаха, че могат да ни настанят с детето в нереновираната част, а мъжа ми в луксозната, но пък сме можели да се виждаме Grinning

# 368
Тази добавка май никой не я ползва,а уж ни е отпусната

# 369
  • София
Някой правил ли е хелиране?
Моите се чудят и чудят, четат, коментират с някои, които са го правили, но не могат да решат.

# 370
Дезире и Бубето-може ли контакти на хомеопатите, които посещавате? В кои градове са?

Валарт, и ние сме на фаза неспане. Невроложката ни изписа Мелатонин от 3 мг. Това е приспивателно, но от безобидната артилерия, няма зависимост, прочети листовката му в нета. Давам го стрито и с храната половин час преди часа за сън.
Но е хубаво да не се дава повече от 3 седмици.

# 371

⅞ ...and Happily Ever After има ли ефект мелатонина. Winkнашето дете не стига че малко спи, но убеждаването да легне с приспиването, трае около 2-3 часа, т. е. вечер заспива след 12, а сутрин е кукуряк като светнер сега като стана светло къмв седем часа, пищя и вика насън поне един час, мене ме блъска и пищи, ужас е, докато не се събуди напълно и се поуспокои. Някой друг има ли проблеми със заспиването?

# 372
  • София

Някой друг има ли проблеми със заспиването?

Дааааа  Laughing

# 373
⅞ ...and Happily Ever After  трудно става записването,но за мен си заслужава.Мн. съм доволна детето стана супер контактно,весел е и не изпада в кризи.Очния контакт си имаше,но сега някак самия поглед му се промени.И да проговори ще е върха  Praynig Не искам да се хваля,но имах мн запитвания и вместо да пиша само на лични ето и координатите  Маги Джокова тел.0888612383 Пловдив бул.6 ти септември 76

# 374
Дезире, мерси! Само факта, че има шанс да се овладеят кризите ме радва, ха дано! А дали може консулт по телефона или трябва да се отиде на място? тя трябва ли да види детето? Питам, защото моят син не стъпва на непознато място, прегледи с лекари в последните 2 години стават при нас само в къщи или в колата. В поликлиника или кабинет е абсурд да влезем.

Валарт, има ефект Мелатонина. Доспива му се здраво половин час след приема. То колко ще влияе зависи какво количество от хормона организма сам по естествен път си го е натрупал, защото
Цитат
мелатонина  5-метокси-N-ацетилтриптамин, е хормон, присъстващ в организмите на всички живи същества от водораслите до човека в нива, променящи се в ежедневен цикъл. Мелатонинът е хормон, произвеждан от епифизата - жлеза с големината на оризово зърно, разположена между двете мозъчни полукълба. Неговата основна роля е в регулацията на биологичния ни часовник и денонощния ритъм на сън и бодърстване.

В светлата част от денонощието секрецията му е силно потисната. С настъпването на вечерта количеството на мелатонин започва да се увеличава и достига максимум между 2 и 4 часа през нощта. При хората повишеното ниво на мелатонин е сигнал за тялото ни, че е настъпила нощта и е време за сън.

На тези свойства на мелатонина се дължи използването му при безсъние. Трябва да се знае обаче, че мелатонинът не е сънотворно, а регулатор на денонощния ни ритъм. Еднократната доза няма да доведе до по-бързо заспиване и подобряване качеството на съня. За да постигнете ефект, трябва да го приемате всяка вечер по едно и също време, около 30-90 минути преди лягане. Мелатонинът е с доста кратък полуживот (около 20 минути), поради което таблетките с удължено освобождаване са за предпочитане.

При нас също е проблем да стигнем до леглото - 2-3 часа уговорки за лягане, н е че и без мелатонина не му се доспива, но след хапчето явно го събаря директно.

Ние сме го давали няколко пъти, защототой като заспи и се започва едно постоянно будене нощем - рита с крака, крещи, сърди се... Първо мислех че може би има глисти, направихме всички възможни изследвания на паразити (но има и за много такива, които май само в София се правят), те излязоха отрицателни. Не е и нещо да го боли, защото какво ще е това нещо, което боли САМО нощем?! И така доста време никой нямаше пълноценен сън, нито детето, нито ние и първите приеми на Мелатонина добре се отразиха - спа си човечето без да мръдне. Давахме го 3-4 дена и спрях.
Около десетина дена не го давахме изобщо, спа си спокойно и без него и пак се започна старата песен. Новите приеми, първите две нощи пак се буди, въпреки мелатонина. На третата нощ (снощи) решихме да не му даваме и незнайно защо изобщо не се е будил. Може би е имало някакво натрупване, защото в статиите пише, че така действа.

Аз доста четох за мелатонина, в листовката май не пише особено подробно. Най-пълното му действие е на вторият час от приема, тогава е пика и до шестия час отслабва (това се отнася за таблетките с удължено освобождаване). Пише и че не е добре да се дава на деца под 16 години, защото няма изследване върху тях, а не е че е установено нещо. На нас невроложка ни го изписа (не че им имам много доверие), но все пак това е лекарство, пос-коро май добавка се водеше и дано не излезе че го предписвам на някого така по нета. Ваше е решението дали ще направите консулт с лекар.

Все още не разбираме поради каква причина е неспокойният сън. Примерно спи десет минути, изведнъж без да отваря очи проплаква, после изведнъж затихва, и така цяла нощ. Не ми се вярва и кошмари да сънува. Както е известно един сън трае няколко секунди и едва ли сънува стотици сънища през цялата нощ. Но това са си мои разсъждения и може да не е така.

Доста съм умувала върху тези безсъници, изводите ми са няколко:

-това е характерно за децата от аутистичния спектър, все пак ние не знаем какво е в техните главици и може нощем да преживяват нещо, тук нямам адекватно обяснение.

- някакъв вид паразити, може би не толкова често срещани. Чела съм истории, в които се откриват много редки видове паразити, които може и години да не разбере човек, че са в тялото му. Но гледам да не изпадам във филми, въпреки че това не е за подценяване. Само знам, че в България нямаме паразитологична лаборатория на високо ниво.

-минавало ми е през главата вариант никнене на постоянни зъбки (на 5 и половина сме), но пък не съм го виждала да се държи или хваща някъде, защото дори и да не говори, предполагам инстинктивно би се уловил ако го боли някъде.

-друг проблем ни е запека, защото яде много малко храни и все твърди. Но ако го боли стомах (защото понякога с болки и трудно се изхожда) ще се присвива при тези нощни будения, а той не го прави. Също и едва ли само нощем би се случвало това.

И така, малко дълго стана, но гледах да съм подробна.

Сетих се и друго - когато започне неспокойният сън, в повечето случаи като го преместя в другата стая и се успокоява. Не знам дали е такава случайност, но всичко ми е като някаква загадка. Все трябва да има някаква причина, но все още логична, твърда и приемлива  не намирам  Sad

Общи условия

Активация на акаунт