Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 27

• 130 715
  • 800
  •   1
Отговори
# 375
Не може ли известно време да спи в другата стая за да видите как ще спи там и ако е спокоен означава, че има нещо което го дразни в едната стая. То на тях все им има нещо.

# 376
Благодаря за изчерпателния пост WinkНе ме успокои много де, защото ние сме само на 3 год и 5 месеца и си мислех че като стане на 4-5 години и преработването на социалната информация стане по добро, ще намалеят проблемите. И ние имахме доста проблеми и това спане, бодърстване нощем до 4-5 часа, следобедния сън някой път неможеш да го накараш да спи, но към 18 -19часа вечер окапва и заспива, и след 2 часа еготов за игри наспал се. Wink Не съм сигурна кошмари ли са тези писъци на сън или нещо друго при вас.
При нас проблемът е съм го забелязала че 45 минути спи много дълбоко и след това ако има промяна нещо в стаята, било то температура, светлина или някой път нощем лае едно куче вън, и съм забелязала пак се буди и после трудно да го приспиш. Не го ли приспя до час, не иска да спи.Например сега като се съмне рано, и той усеща и почва да вика и преревава със затворени очи и викайки казва "иде люлю" например, страх го е да не отърве излизането навън, пък хем малко му е бил съня според мен.
Мерси за информацията ще опитаме да се консултираме с лекар. Wink
И моят син има проблеми с изхождането и някой път като се буди му балбука стомаха, но незнам боли ли го.
много дълго стана...
Поздрави!

# 377

⅞ ...and Happily Ever After има ли ефект мелатонина. Winkнашето дете не стига че малко спи, но убеждаването да легне с приспиването, трае около 2-3 часа, т. е. вечер заспива след 12, а сутрин е кукуряк като светнер сега като стана светло къмв седем часа, пищя и вика насън поне един час, мене ме блъска и пищи, ужас е, докато не се събуди напълно и се поуспокои. Някой друг има ли проблеми със заспиването?

спите ли на обяд?

ако се нуждае от малко сън не трябва да спи на обяд, това първо и второ трябва много да засилите физическата активност- бягане тичане разходки танци спорт. да се премахне заседяването ... моята щерка така започна да заспива към 10- беше каталясала. Ходеше веки ден на две неща- няма да избрпявам - танци народни и спортни , плуване,  у-шу  и прочие. Не спеше на обяд в градината з акоето учителките бяха предупредени ... освен това възбуждащите храни да се изключват- шоколад сокчета и прочие.

# 378
Дезире, мерси! Само факта, че има шанс да се овладеят кризите ме радва, ха дано! А дали може консулт по телефона или трябва да се отиде на място? тя трябва ли да види детето?

За телефонни консултации незнам  newsm78 тя е класически хомеопат и ще му приготви след прегледа капки.Може и без детето да отидеш,тя ще те пита каквото я интересува.После до следващата консултация поддържате връзка по телефона.Ами това е общо взето,питай ако нещо те интересува  Stop

# 379
  • Пловдив
Нашият човек също се буди нерядко посред нощ и остава буден. Командироваме го в хола пред телевизора. Не прави поразии, няма и опасности в стаята, стои и си гледа, но понякога идва при нас, мрънка нещо или ни дърпа. Рядко реве при такова събуждане, но се случва.
Ние обаче цялото семейство като че ли не сме от много дълго спящите.
Това за следобедния сън е така, то си е и логично. При нас обаче в яслата (до края на лятото е още на ясла, после не знам дали ще се получат нещата в градината) всички деца ги приспиват.

# 380
  • София
Гого проблем със заспиването няма. Има със ставането - в колкото и да го сложа да спи става в 6 - нечовешко ееееее Rolling Eyes

# 381
  • с.Николово, обл. Русе
Ние не сме имали чак такива проблеми със заспиването. Имаше период в който поне веднъж седмично както си лягаше спокоен и си заспиваше и изведнъж се буди към 1-1,30 ч. и така до сутринта. Беше ми гадно, защото той после си спеше на градината на обяд, а аз дремех цял ден на работа. Забелязала съм, че напоследък такива проблеми имаме, когато през деня е бил емоционално претоварен - или заспива трудно, или заспива нормално и се буди през нощта. Иначе спи поне 8 ч. Имаме си и режим, който спазваме - вечер се ляга между 21,30-22,00 ч. Може още половин час да се върти в леглото, но е там и той отговаря за загасянето на лампите - от три седмици вече с брат си спят сами в стаята, макар че винаги един от нас с ММ е там. после излиза. Сутрин ставаме към 6,45 ч. през седмицата, а през почивните дни кой когато се събуди - Стоян към 8,30 ч. обикновено. Обеден сън нямат и двамата след като навършиха 5 год. Иначе дотогава е спал задължително по 2-3 часа на обед.

# 382
_re_ge пробвали сме без съня следобяд но му идва трърде много и вечер, става твърде изнервено детето иска всичко да се случи много бързо да му се изпълнят всички ритуали, ядене, баня приказки и т.н., те са си доста, ако случайно заспи преди да са изпълнени някой път се буди пак след 2-3 часа. И така не винаги се получава. Измарянето е решението да, но навън има голям проблем със ходенето на дълги разтояния, или на по далечни площадки отказва или иска все с колата да ходим, или не можеш да го накараш да слезе от люлките.  Shocked или минава дълго разстояние и после неиска да се върне, че се изморил и трябва да го носиш, даже напоследък се замислям за една триколка, да можем да ходим по надалече че е трудно, да го влачиш по улиците като откаже да ходи. Sad

# 383
Здравейте, някой може ли да сподели, какви тежки метали откриха при вашето дете и какви липси на минерали и витамини.
Поздрави.

# 384
Валарт, и ние бяхме така предното лято, взехме си триколка. Но вече сме големи за нея, ако искаш да ти я снимам и ако ти хареса да ти я дам. Пари не искам разбира се, даже ще ми се освободи килера и с удоволствие бих я дала на детенце като моето. На колко каза, че е твоето детенце? Само да не е малка, ние 2 години не я ползвахме, но предното лято като бяхме на 4 и половина се събирахме в нея. Само кажи и ще я пратя.

# 385
Това със спането е огромен кошмар и при нас. Давала съм мелатонин течен. Наистина след 30мин е заспала. Всъщност мелатонина помага да заспи , но не й осигуряма дълъг нощен сън. буденето е цяла нощ. И винаги по едно и също време. В едни и същи часове. Понякога имам чувството че в нея има някакъв будилник, който е навит да звъни в тия часове. Първо почва едно пъшкане и въртене от 23.30 до 1ч. От там като заспи следващото будене е 2.30 -3ч. После в 4.30 -5ч и накрая 6-6.30 "нощния сън" окончателно приключва. И това е вдяка нощ. Ако някъде в нощните прООбуждания я изпусна се разсънва ьи настава ужасен рев.
Последно време съм предприела следната тактика. Като се разбуди през ноща я нося в хола си има креватче. Слагам я в него и й казвам да прави каквото иска аз отивам да спя. ФрЪцвам се и се връщам в стаята. Естествено започва безумно реване, пищене и каквотО се сетите. НО на мен ми е толкова зле че я чувам само първите 5 минути. После какво става не знам. Това обикновенно се случва към 1 ч или към 3ч. Към 5ч се пробуждам и отивам да видя как е положението. А тя спи дълбоко. Понякога си мисля че като я оставя да сее нареве и напищи като че ли излиза някакво напрежение от нея и после се крОтва. А когато се опитвам да я успокоявам работата става по зле.

# 386
_re_ge пробвали сме без съня следобяд но му идва трърде много и вечер, става твърде изнервено детето иска всичко да се случи много бързо да му се изпълнят всички ритуали, ядене, баня приказки и т.н., те са си доста, ако случайно заспи преди да са изпълнени някой път се буди пак след 2-3 часа. И така не винаги се получава. Измарянето е решението да, но навън има голям проблем със ходенето на дълги разтояния, или на по далечни площадки отказва или иска все с колата да ходим, или не можеш да го накараш да слезе от люлките.  Shocked или минава дълго разстояние и после неиска да се върне, че се изморил и трябва да го носиш, даже напоследък се замислям за една триколка, да можем да ходим по надалече че е трудно, да го влачиш по улиците като откаже да ходи. Sad

Много е трудно тогава.  Невъзможно е да си кажем напрао. и бъди сигурна че докато не решиши проблемите вечерният сън ще ви бъде мъка. Аз използвах количка до 4 години - от тези летните, за да може като се измори да седне а ако не да я бута. Но натоварванията завидят само от вас и физическото развитие  на издържливост та  също.  В момента на 10 години детето ми може да ходи по 5-6 км без да има дискомфот. Наскоро изкачвахме стълбите 1300 години България в Шумен. Нямаше особени оплаквания...всичко е въпрос на навици обаче.  След като се е движил заспива по бързо спи дълбоко,  рядко се буди и най важното няма от кошмарите коите често сънува.

# 387
Момичета, пак аз с моя проблем  Cry

Вие сте минали по този път - родителите отричат пред себе си, че детето има проблем и съответно не го водят никъде и не търсят помощ.

Детето продължава да говори само ехолалично, никакъв контакт с други деца, че и други хора извън мама и тати. Новото е, че реди пъзели сам  : Страст голяма - може един и същи да го реди цял ден  Confused - това също не е добре.

Съществува ли начин да се принудят законово родителите да заведат детето си на специалист?

Сърцето ми се къса да го гледам това дете и да си представям колко може да напредне, ако го водят  Sad

# 388
Ех, Кливия... Хем се натъжих, хем се ядосах! Родителите със сигурност ще разберат че са имали нужда от помощ, но ще е късно. Колкото по-отрано се започне, толкова по-добре.
Аз нямам идея за законовите мерки, не ми се вярва да има такива. Освен в случаите ако детето/лицето не представлява опасност.

Първи вариант-отиди в Закрила на детето и там ще знаят дали може да се направи нещо.

Втори вариант е да обработваш с психически атаки родителите. Ако искаш да накараш някой да направи нещо, то трябва той сам да го поиска. Говори им да помислят за бъдещето, как ако нищо не се промени, на това дете ще му е невъзможно да е самостоятелно, да се приобщи, какво ще прави то ако нещо стане с родителите му? Няма ли те след време да се обвиняват, че не са направили каквото трябва... По каква причина не приемат проблема-някои хора живеят за обществото "какво ще кажат съседите", или по друга причина? Смятат, че на тях не може да им се случи или са си втълпили, че тези проблеми сами се решават?!
Ей, значи, извини ме, но много се ядосвам на такива родители! Някои си раждат децата за да ги малтретират, други пък нехайстват  #2gunfire

Успех и пиши пак.

# 389
Аз самата съм била учител 11 години и сега пак имам поглед върху нещата - обричат детето си на подигравки и по-лошото-не му дават шанс за развитие. Пропускат златните години от 3 до 6, т.н. попиващ ум  Sad

Не знам вече, ужасно ме тревожи това безсилие  Cry

Как да ги обработвам родителите, като ще ме отсвирят и няма да мога да виждам детето. Това ми е мъката. Иначе тях съм ги прежалила  Peace

Още отсега в главата ми е сценария - сега детето е на 4, губят времето до 5, после тръгва задължително на предучилищна-пак жалби и разправии с учителя /защото проблемите те ги виждат там, а не в детето/ , ако има начин сигурно биха пуснали жалба и срещу примерно останалите 19 деца в групата, ама няма как ...

Ходили сме до Закрила на детето - ако пусна официална жалба, то тогава със сигурно никога няма да видя детето  Sad

А и насила хубост не става-трябва самите те да узреят за идеята за помощ.

АМА ОТ ЗЕЛЕНИ ТИКВИ, ДЕТО НЕ ЩАТ ДА УЗРЯВАТ, ДЕТО ЩЕ МИ МИСЛЯТ 3 МЕСЕЦА ДАЛИ ДА ЗАВЕДАТ ДЕТЕТО СИ НА ЛОГОПЕД И НАЙ-НАКРАЯ ЩЕ ИЗМИСЛЯТ ДА НЕ ГО ВОДЯТ, ЩОТО ТАКА Е НАЙ-ЛЕСНО И СИГУРНО, ЧЕ НЯМА ДА РАЗБЕРАТ, ЧЕ ИМА ПРОБЛЕМ  #2gunfire  ooooh!  Sick  #Crazy  #Cussing out

Това наистина имах нужда да го изкрещя - простете ми  Tired

Отчаяна съм  Cry

Общи условия

Активация на акаунт