Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 27

• 130 746
  • 800
  •   1
Отговори
# 420
Аз щото не харесвам думата "отключва", станала е като нарицателно.
Всъщност не е доказано какво я провокира.
С изречението "или си епилептик, или не" имах предвид, че веднъж получил припадък (който може да е гърч, може да е като отнасяне, примигване, захласване, но все е припадък) може и 20 години да нямаш и пак да се провокира.
Иначе припадъците са различни, имат си наименования - генерализирани (гранд мал), парциални, пти мал и т.н.

Но да не се отнасяме, темата е за аутизма, но понеже стана дума...

# 421
При детенцето на една приятелка епилепсията се получава като последваща реакция на ваксините. След всяка поставена ваксина детето получава като реакция висока температура, гърч и в последствие припадък. А след това тези гърчове и припадъци започват да се случват и без да е поставяна ваксина. Появява се необходимост на детето да се дават лекарства за епилепсия.
Но после с порастването на детето се бяха появили и съмнения, че детето има някакъв проблем в спектъра.
Ситуацията при тях много изглежда като на отключена от ваксините. Може и да не ми е известно нещо, но от това което знам в моите очи епилепсията и проблемите в общуването на детенцето са придобити, не вродени. 

# 422
  • Пловдив
При тези неща явно никой не знае със сигурност кое защо, но това, че едно заболяване се е проявило за пръв път след ваксина (или след друго събитие), едва ли значи непременно, че е нямало да се прояви по-късно и без събитието.
Иначе май наистина изглежда, че доста епилепсии дебютират след ваксини, операции или подобни случки.

# 423
При моето дете съм сигурна, че се отключи - той има страх от високо, бяхме на надуваем огромен балон, паднал ли е не знам , загубил ли е равновесие не знам беше за секунди сам, не мога да си простя,  но е факт  че там се случи, него то е страх от тези катерушки.  Ако си бяхме в къщи тези минути и си хапваше любимото ястие намаше да има гърч.  Но пък в друг екстремен момент можеше да се случи.

# 424
  • гр. Варна
здравейте,да ви попитам нещо.Другата седмица ще ходим в св.Никола за първична консултация.От болницата ни искат направление талон 3 код 38.Личната ни лекарка днес ни даде обикновено направление за специалист с код 38,но никъде на направлението не пише 3.Тази тройка типът на направлението ли трябва да бъде,по точно избор(преизбор) на специалист,извършващ дисп.наблюдение или е нещо друго?

# 425
  • София
Ха, в Св.Никола не са ли в ремонт? На нас така ни казаха, когато ни отложиха за юли вместо за юни (първичен преглед средата на февруари, а сме записани още от 6ти ноември). Какво правят тези хора не знам  #Crazy депресията така ми се задълбочава, че и аз ще имам нужда от помощ най-накрая  newsm78

# 426
  • София
И ние знаем, че са в ремонт и чакаме да се обадят.

# 427
  • с.Николово, обл. Русе
Аз съм останала с впечатление, че първичните прегледи ги правят, но последващите дали има развитие детето, както и тези за ТЕЛК са отложени.

# 428
Не знам доколко са отложени другите прегледи. Аз се обаждах да питам за реоценка в началото на май, като питах да ни запишат за септември. Казаха, че няма смисъл да се обаждам от сега, да си се обадя септември. А иначе можеха да ни запишат за края на май, но на мен не ми върши работа епикриза с толкова ранна дата  Peace

# 429
  • гр. Варна
Не знам дали са в ремонт.Записахме се в началото на април месец и сега ни дадоха дата за консултация на 15,06

# 430
  • София
https://www.youtube.com/watch?v=JEZlKJcyaxc
Това клипче известно ли ви е? Не знам какво да мисля и дали да опитам и това? Някой?

# 431
И на мен ми казаха, че имат ремонт.Да се обадя в края на юли за час за август.

# 432
Добро утро, момичета !
Бихте ли ми дали мнение за доц. д-р Стамболова, работи ли с деца под 2 г. и къде преглежда ?

# 433
Здравейте момичета.Тази сутрин съм много отчаяна.Не знам кой би могъл да ми вдъхне малко кураж.Куп семейни проблеми...Не ми се говори.
След 3 месеца навършваме 6 ,а се опитваме да научим да отговаря кое какъв цвят е,колко броя са еди си какво,къде са очите и да имитира движения .И ми се струва че за него тези въпроси са все едно аз да стана доктор на науките.Плаче ми се.Как ще се научи?Научават ли се изобщо.Вади играчки .Играе по предназначение ,но любимото му е да ги клати пред очите си и да вика особено.Лекарката го нарече вокалиране.Изглеждал умен,но бил силно аутистичен.Поне имаме думи.Отговаря на какво е това ,кой е този ,как се казваш и на колко години си.Туй то.Ще напредне ли?Как мислите?Моля който е минал по пътя да пише.Малко надежда...

# 434
  • с.Николово, обл. Русе
Винаги има надежда!
Моето момче е на 9 години и доста от нещата, които твоето дете прави при него липсват - говор, вокализиране .... Но аз искам да е полезен за себе си. Той няма да е като децата в норма никога - ние сме го приели и се научихме да се радваме и на малките му успехи.
Вярвай!

Общи условия

Активация на акаунт