Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 27

• 130 735
  • 800
  •   1
Отговори
# 405
  • София

Познавам доста бащи които не само не са се сринали а точно обратното. Невероятни бащи бих казала.....Дали баща дали майка няма значение всичко е до човек , до тестото от което е замесен.

И моя син е от тези, които се раздават на мах.

Между другото, да споделя, че откакто започнаха пробиотика преди лягане нощните изпълнения с реването почти престанаха.

# 406
rimar, кой е пробиотика?

# 407
  • София
Водили ли сте децата си на хомеопат? Аз сериозно съм се замислила за такава стъпка и в момента разглеждам и търся подходящ човек за консултация.

# 408
Кливия грешиш

Познавам доста бащи които не само не са се сринали а точно обратното. Невероятни бащи бих казала.....Дали баща дали майка няма значение всичко е до човек , до тестото от което е замесен.

_re_ge, статистиката казва това, а не аз  Peace Аз само цитирам.

Това съвсем, ама съвсем не значи, че всички мъже реагират така  Peace

Естествено е да има такива примери както сина на rimar - добре, че ги има.

# 409
Водили ли сте децата си на хомеопат? Аз сериозно съм се замислила за такава стъпка и в момента разглеждам и търся подходящ човек за консултация.
Аз съм много доволна,виж по напред в темата съм писала.Виждам че си от София и д-р Петър Найденов е от София.Той е първият хомеопат в България не е класически но съм чела добри отзиви за него.Прави и скайп прегледи.

# 410
  • София
Dezi_re благодаря ти. Дали този човек работи с деца като нашите? Това ми е много важно, да разбират за какво става дума.

# 411
http://www.anhira.com/ тук може да прочетете повече за д-р Петър Найденов, преди време бяха ми го препоръчали, знам че работи с един холандец, който имал дете аутист и почти били оправили дзетето. Дават Аквасорс мисля, някой дава ли на децата тези водорасли и добавки?

# 412

_re_ge, статистиката казва това, а не аз  Peace Аз само цитирам.

В интерес на истината познавам Един такъв. Приятел на брата на мъжа ми. Сега има втора жена с ново дете. Изоставил е първата защото детето е било от спектъра. Ако щете вярвайте не мога да го гледам този човек нито да говоря с него...

На мен баща ми дядото на детето никога не можа да приеме факта че внук му е различен. Ако негово дете беше със СОП мисля че щеше да играе щраус...

# 413
Dezi_re благодаря ти. Дали този човек работи с деца като нашите? Това ми е много важно, да разбират за какво става дума.
    Мисля че работи с деца от спектъра,той беше при Гала отдавна с този холандския хомеопат и споменаха и аутизъм,сред другите болести който лекуват. Praynig

# 414
Здравейте! Бебето ми е на 9 месеца и съм доста притеснена. До шестия месец емоционално и социално се развиваше нормално. На шест месеца "отключи" епилепсия. Два месеца беше страшно "дрогирано"/предозирано с лекарства. След "изтрезняването" намирам огромна разлика - не имитира (което ми е най- притеснително), не се усмихва на хора ( нито пък се плаши от непознати), не "общува", не се опитва да привлече вниманието.... Загубила е част от предишния си "речник"- произнася само "ау", "агу" и "абу", но и те не са целенасочени. Правих няколко теста за откриване на ранен аутизъм и навсякъде резултатът е повишен риск. Към какъв специалист трябва да се обърна и изобщо имали практика в България да се занимават с толкова малки?

# 415
Верано, струва ми се рано за диагностика.
И моят син като бебе беше така, с разликата, че първите припадъци бяха като новородено. Епилепсията не се отключва, или си епилептик, или не. Както и аутизма.
Внимавайте с ваксините, имате право да ги отлагате.
А какво имаш предвид, че са били много лекарствата? Предполагам пиете Конвулекс и той сигурно го омайва. Такъв тип антиконвулсанти подтискат определени мозъчни центрове, за да намаляват или предотвратяват пристъпите, но имай предвид и че могат да доведат във изоставане в психическо развитие. При моят син аутистичните черти се затвърдиха на 2 год.възраст, като още преди годинката виждах, че е различен, но не съм била много запозната тогава с аутизма и затова не ми е минавало през ум.
При епилепсията кофтито е, че може и 10 години да няма пристъпи и пак да бъдат провокирани. И двете диагнози не са болест да се излекуват за съжаление и често вървят заедно.

# 416
Благодаря за отговора! Т.е. може и от лекарствата/ не само от епилепсията/ да има изоставане в развитието и от там да идва това поведение ли? Към какъв специалист трябва да се ориентирам, за да разбера? Четох за ранната интервенция в други държави, че постига добри резултати.
 Наистина бяхме на 2 пъти предозирани сериозно с Конвулекс - първия път спря да се събужда и храни и потърсихме болнична помощ и след изследвания разбрахме за интоксикацията, втория път освен сънливост(все пак се събуждаше) и отказ от храна имаше и ненормално повръщане. Изследванията пак показаха, че лекарството в кръвта е над горна граница. Имахме и 1 месец с нитразепам, от който беше страшно " надрусана".
Ваксини нямаме и не планираме да слагаме.

Последна редакция: пт, 03 юни 2016, 22:24 от verano

# 417
Със сигурност лекарствата за епилепсията подтискат мозъчната дейност. Няма лекарство без странични ефекти. На едно помага, на друго поврежда. Няма как лекарство, което подтиска мозъка по някакъв начин, да не повлиява я на сън, я на говор или поведение.
Не знам дали при вас поведението му е от антиконвулсантите, но те не са причина за аутистично такова. Познавам деца епилептици, които не са аутисти, но пак са "странни". Ох, малко трудно обяснявам, с две думи искам да кажа за тези епилептичните лекарства - не са причина за аутистично поведение, но са причина за изоставане в психично развитие, може да има и нарушения в двигателните функции.
Друго, дозата им е според килограмите. Акое точно дозирано, също може организма да реагира по някакъв начин, моят син получи много тежки червени големи петна по цялото тяло, но те отшумяха. На листовки не се доверявам, там спестяват много неща.
С порастването и качването на кила, се повишава и дозата, при нас и половин милилитър веднага се отразяваше - заспиваше както ходеше.
А какъв специалист... Какво да кажа... Тук е България и се настрой, че всеки се спасява както може. Няма превенции. Ако са ви сериозни и чести припадъците и имате финансова възможност, в Турция много хвалят клиниката им, в темата за Епилепсия може да те насочат. Голям кошмар е това и  такива събития в живота ни разбираме колко сме безпомощни. Колкото и гадно да звучи - има ли някакво нарушение мозъка, не помагат никакви лекарства. Съдба. И стискане на зъби.  Tired

# 418
А, за ваксините. Мисля, че е правилно вашето решение, но това е личен избор. Ние имаме само тези в родилно и в никакъв случай не искам да рискувам повече.

# 419
Епилепсията не се отключва, или си епилептик, или не. Както и аутизма.

Не съм съгласна. Епилепсията вероятно  може и да се отключи , предполагам причините могат да са различни.  имам позната с отключена такава в следствие на операция . Като я отварят се оказва че нещата за доста сложни и се налага да я оперират двойно по дълго от планираното. държат я упоена повече от очакваното.явно това създава някакви нива на активност в мозъка. Не съм специалист но ето случай в който имам познат именно с такива проблеми. Пие лекарства, припадъците й не са тип с пяна на уста и гърчове, а едно такова няколко минутно отнасяне.

Общи условия

Активация на акаунт