Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 27

• 130 729
  • 800
  •   1
Отговори
# 510
но все още мисля (колко е на хилядата половината, както е казал поетът) и най-вече се чувствам неудобно да звъня на непознати и да се обяснявам коя съм и защо звъня.

не се замисляй въобще! нищо не губиш ако звъннеш, губиш ако Не звъннеш!

# 511
Жената и тя не се чуди, но търси информация и затова аз питам тук. Дадох й координатите на десетина барокамери, каквито намерих в интернет, но искам ако има някой с личен опит, да го сподели. Ако иска- и на лични. Жал ми е за жената и искам да помогна с каквото мога. Те са решили да опитат. Въпросът е къде.

# 512
  • Пловдив
Писала си всъщност за "помощ и насоки", както и за цени. Написах, каквото знам, по тези въпроси. Ако смяташ, че написаното няма отношение към тях - извинявам се.
Има майки с лични впечатления, сигурна съм, че ще се включат по-късно.

За камерата и аз не се чудя дали. Чудя се къде.

# 513
В София ходим в момента в тази на Гургулят, цените са между 30-50 лв, понеже звъннах и в студиото Оксилайф в Манастирски ливади, там е 50 лв, но не ми е удобно от чисто логистична гледна точка.

# 514
  • Пловдив
   В същия подфорум има тема: "Барокамера и проговаряне" , предполагам че може да е полезна.

# 515
има и групи във ФБ

# 516
Бсрокамери има 2 вида- в едната си седнал/прав, другата е като капсула, както е скенера-тя е едноместна и трябва детето да стои 1 час легнало, което за аутистични деца е почти мисия невъзможна. Трябва това да го имате предвид. Такава е мисля във ВМА София.
В Пазарджик барокамерата е собственост на родители на детенце аутист, даваха го по тв и доста се писа за тях. В Пловдив е друга, ако изобщо има. Т.е. тази в Пазарджик и ако има в Пловдив не са на един и същ човек.
Майката е много отзивчива, като за първи разговор ми отдели жената цял час. Внимание-разучете за противопоказания, примерно епилепсия и още няколко заболявания са, но някъде ги премълчават, искат основно да ви вземат парите.
Следва продължение в друг пост, че от тел не мога дълго.

Последна редакция: чт, 23 юни 2016, 00:43 от ⅞ ...and Happily Ever After

# 517
Друга барокамера-Варна, кв. Аспарухово. Там ходят много дечица, родителят може да влезе с детето. Настройте се, че е отвратително изживяването. Първо посещение около 15 мин, от които 5 минути понижават налягането, ушите пукат, болят... После трябва да се сложи маска, през нея се вдиша кислорода. Без нея няма смисъл.
Последните 5 минути се нормализира налягането. Не всички деца аутисти го преживяват това добре, стрес е за възрастен, а какво да кажем за дете и то със специфични нужди.
В Бургас също има барокамера, и за нея чувах добри отзиви.
За да се очаква ефект са си нужни периодични сеанси през няколко месеца, като всеки "сеанс" се състои от 15-20 посещения за 1 месец. За да има натрупване на кислорода в организма.
Също се сещам, че по време на престоя вътре трябва да се преглъща/хапва/дъвчи дъвка, да се "отпушат" ушите, иначе боли още повече.
Не вземам страна за или против, пиша каквото знам.
Не при всеки барокамерата прави чудеса, желая обаче ако се решите да е чудо за вас!
Каро финанси-50 лв е нормална цена.
Във Варна (до скоро беше така, сега не знам) е 50 лв, но за жители на Варна 35 лв.
За 1 месец си пригответе хилядарката. Sad

# 518
Въпроса има и друга страна. Не всяко дете ще иска да влезе в "подводницата".
После ще търпи ли кислородна маска с тръбички почти 1 час.
Може да вземете нещо любимо, да вижда детето, че има нещо негово-играчка, ако обича шоколад, друга любима храна...
За малките деца (може би до 4-5 годинки) има скафандри вместо маски. През скафандъра пак дишат кислород.
Дано съм била полезна.
Ако се решите, пишете моля ви после как е минало, вижда ли се резултат и каквото се сетите. Ще е полезно да се знае повече.
Успех!

# 519
  • Пловдив
Петър и Лилия Кондеви са родителите на детето аутист от Пазарджик, камерата в Пловдив е също тяхна.
Не че е важно точно чия е, просто допълвам.

http://www.marica.bg/%D0%B1%D0%B0%D1%89%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B … 2-news524594.html

# 520
Писала си всъщност за "помощ и насоки", както и за цени. Написах, каквото знам, по тези въпроси. Ако смяташ, че написаното няма отношение към тях - извинявам се.
Има майки с лични впечатления, сигурна съм, че ще се включат по-късно.

За камерата и аз не се чудя дали. Чудя се къде.

Разбира се. Най- голямата помощ е конкретната информация, а личната такава е направо безценна.

В същия подфорум има тема: "Барокамера и проговаряне" , предполагам че може да е полезна.

Благодаря, ще почета и в тази тема.
Нас ни интересува повече барокамерата и аутизмът. Затова питам тук. Ако има и опитали с интерес ще прочета споделеното от тях и ще го разпечатам на жената.

Бсрокамери има 2 вида- в едната си седнал/прав, другата е като капсула, както е скенера-тя е едноместна и трябва детето да стои 1 час легнало, което за аутистични деца е почти мисия невъзможна. Трябва това да го имате предвид. Такава е мисля във ВМА София. - Знам, че за деца не се препоръчва едноместна и те търсят възможност за такава, в която майката да бъде с детенцето.
В Пазарджик барокамерата е собственост на родители на детенце аутист, даваха го по тв и доста се писа за тях. В Пловдив е друга, ако изобщо има. Т.е. тази в Пазарджик и ако има в Пловдив не са на един и същ човек.
Днес ще се обадят и в Пловдив, ад извадих координати на такава с теефон и адрес и ще проучат въпроса. Ако е на едни и същи хора и продължат да искат по 180.00 лв. на сеанс няма да е там.
Майката е много отзивчива, като за първи разговор ми отдели жената цял час. Внимание-разучете за противопоказания, примерно епилепсия и още няколко заболявания са, но някъде ги премълчават, искат основно да ви вземат парите.
Следва продължение в друг пост, че от тел не мога дълго.

# 521
Моето дете въобще не можа да понесе процедурата. Хвана се за ушите и започна неистов рев, чак се напиша и се наложи да ни изкарат. Във Варна я правихме.

А къде живее майката? Според мен това е от основно значение, защото не е еднократна процедура.

# 522
Говорила съм с професори и доценти специалисти по деца със СОП и всички казват, че няма никакви доказани ползи от барокамерата, няма статистика. Тук във форумите човек може да почерпи информация от родители, които са приложили това на децата си и сляпо да им вярва /дано те да казват истината/  Sad

Споделиха точно за ефект като при детето на гала

Не я отричам като процедура, просто ми се щеше да има повече задълбочени изследвания в тази посока  Peace

# 523
Моето дете въобще не можа да понесе процедурата. Хвана се за ушите и започна неистов рев, чак се напиша и се наложи да ни изкарат. Във Варна я правихме.

А къде живее майката? Според мен това е от основно значение, защото не е еднократна процедура.

Майката е далеч от четирите изброени големи градове с барокамера и за нея е все едно откъм разстояние къде ще отиде. Където и да отиде, ще плаща за хотел. Важно е колко ще й струва самата процедура.
Дали и как ще понесе на нейното дете тя, разбира се, не може да знае предварително.

Благодаря Гала, за споделеното. Детето ти не беше в едноместна камера, нали? Не сте опитвали пак след това?
Без друго опитаните до сега методи не работят при тази жена /аз познавам бабата, не майката, а детето съм го виждала като бебе, скоро не съм/, хората няма какво да чакат, това е един шанс в повече за тях. Не губят много. Особено като имат предвид състоянието на детето. То не можело дори да се обслужва само.

# 524
  • София
Никъде в България няма цена 180 лв цена за сеанс!!! Айде стига спекулации
ВМА София - 100лв.
Окси фор лайф София - 30 лв
Хипербарика София - между 35 и 50 лв
Оксилайф София - 50 лв
Клиника по ДЦП - около 30 лв
ХБО Стара Загора - 35 лв
Барокамера Пловдив - 50-60 лв
Барокамера Пазарджик - 50-60 лв
За Варна и Бургас нямам точна информация за цените, но и там е в този диапазон.

А, и камерата в Пловдив не е на Кондеви Wink Тяхна е само тази в Пазарджик.

Общи условия

Активация на акаунт