Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 27

• 130 279
  • 800
  •   1
Отговори
# 135
Майки незнам знаете ли в Бургас ден на отворените врати за барокамера в Окси-клиник Бургас
слагам линк: https://www.facebook.com/groups/1455468021382245/?fref=ts

Окси Клиник - БургасХаресвам страницата
29 февруари в 13:16
На 07.03.2016 год., отново обявяваме ден на отворените врати.

Всички желаещи да пробват благотворното въздействие върху човешкият организъм на ХБОТ (хипербарна оксигено терапия), могат да го направят през целия ден.
Процедурите са напълно безплатни!

Телефон за записване 08 99 22 77 38

Може някоя от вас да има възможност. Wink

# 136
И аз мисля, че барокамерата има положително влияние. За жалост на малката не й понесе. Но доста положителни неща съм чела от майки. Ако имате възможност опитайте, както и диетата. Аз съм на принципа трябва да се опита. Алора съм давала и давам и сега при криза. Кой знае какъв ефект не видях. Сега малката пие киндинорм хомеопатично. В началото имаше ефект, но тук в последно време е пак много нервна, викове, крясъци, блъскане, хвърляне, скубане. И аз се чудя пак накъде да се насоча.

# 137
  • Варна
Аз съм на принципа трябва да се опита.
Абсолютно погрешен принцип, освен, ако не смяташ детето си за опитно зайче.
Не искам да засегна някой, нито се смятам за някой експерт, но за да предприемеш нещо, трябва много добре да си запознат с влиянието му върху организма и как точно действа.
Особено за диетата - ако няма непоносимост към глутен и казеин, ако няма някакви стомашни разтройства и то перманентни, гъбична инфекция, защо да го подлагаш на тази диета?
Помислете!
 Peace

# 138
За да опитам нещо трябва да съм убедена, че няма да повлияе негативно върху друг елемент от здравето на детето. Четох за барокамерата и ефектите върху хората от аутистичния спектър, но някъде попаднах и на негативно мнение.
От друга страна никъде не прочетох какво може да е негативно като въздействие върху другите органи и тъкани в организма. Всеки човек реагира различно на различни терапии и добавки. Много малко информация за последващия ефект върху организма има за да реша да опитвам. Просто не е минало достатъчно време за да се проследят ефектите и негативите във времето.
Но както и за ваксините и всичко останало човек трябва да вземе лично решение да е убеден в правотата му и да е готов за последиците. Въпреки, че сме в Бургас и няколко поста по-нагоре има примамлива покана за 07.03. нямам смелост да проверявам как ще се повлияе не само поведението, но и организма на детето. Не съм готова да поема този риск.

# 139
  • Варна
За да опитам нещо трябва да съм убедена, че няма да повлияе негативно върху друг елемент от здравето на детето. Четох за барокамерата и ефектите върху хората от аутистичния спектър, но някъде попаднах и на негативно мнение.
От друга страна никъде не прочетох какво може да е негативно като въздействие върху другите органи и тъкани в организма. Всеки човек реагира различно на различни терапии и добавки. Много малко информация за последващия ефект върху организма има за да реша да опитвам. Просто не е минало достатъчно време за да се проследят ефектите и негативите във времето.
Но както и за ваксините и всичко останало човек трябва да вземе лично решение да е убеден в правотата му и да е готов за последиците. Въпреки, че сме в Бургас и няколко поста по-нагоре има примамлива покана за 07.03. нямам смелост да проверявам как ще се повлияе не само поведението, но и организма на детето. Не съм готова да поема този риск.
Peace

# 140
Аз съм на принципа трябва да се опита.
Абсолютно погрешен принцип, освен, ако не смяташ детето си за опитно зайче.
Не искам да засегна някой, нито се смятам за някой експерт, но за да предприемеш нещо, трябва много добре да си запознат с влиянието му върху организма и как точно действа.
Особено за диетата - ако няма непоносимост към глутен и казеин, ако няма някакви стомашни разтройства и то перманентни, гъбична инфекция, защо да го подлагаш на тази диета?
Помислете!
 Peace

Това с опитването ми спаси живота преди 2 години когато си отивах и всички ме бяха отписали. Повече няма да коментирам.
Т

# 141
  • Варна
Гала, чудесно те разбирам, но тук не говорим по принцип, става дума за аутистичните деца и за това кое помага и кое не и за това, че с някои неща не може просто да се "пробва".
Нека завършим с това, че всеки родител решава за себе си, както казах не го приемайте лично.
Това се отнася за новодиагностицираните деца, чийто родители се чудят какво да пробват , за да се оправят нещата по-скоро.
 Peace

# 142
  • София
Нашия е на БГК диета от година и половина. Определено се работи много по-лесно така. Ако хапне залче-две хляб на другия ден се държи като....

# 143
Да съгласна съм. Причината не е ясна, много е вероятно да е различна при различните деца. Няма единно лечение, не знаеш кое би помогнало и кое не. Искам да споделя за Станислава, майката на Томас, предполагам, че повечето сте чували за нея, Доника я познава. Станислава през времето включва какви ли не лекарства и добавки, в какви не комбинации, че дори и аз не посмях да рискувам да давам. Какво точно проработи или кои, дали детето не дръпна от самосебе си, никога няма да се разбере, на факта, че Томас има невероятен напредък е факт.

# 144
  • В заешката дупка
Напротив! Има начини, който да докаже или подскаже дали определена терапия би имала ефект или не. Правят се проучвания с контролни групи. Проучват се деца, подложени на дадена терапия и такива, които не са подложени на същата и се сравнява напредъка им общо казано. И колкото са по-мащабни проучванията и повече, толкова по-силни са доказатлствата. За жалост, досега направените проучвания, касаещи барокамерите не показват да са фактор в подобрението на децата. Така че много вероятно, напредъка на това дете да няма нищо общо с барокамерата.

п.с. Ако някой очаква, че ще "излекува" детето си от аутизъм, по добре от рано да се отърси от тази идея. Освен всичко друго, аутизмът не е и болест. Иначе е много вероятно детото да напредва и да се развива и много от нещата да се подобряват. Без барокамери.  Grinning

п.с.п Много съжалява да науча за Констанца. Да почива в мир!

# 145
Здравейте, някой давал ли е активен въглен за изчистване на тежки метали от организма- много бързо и ефикасно средство било. И да попитам, ако детето няма непоносимост към глутен и казеин, диетата или ограничаването им имат ли полза според вас?
Благодаря.

# 146
Здравейте, някой правил ли е изследвания за гъбички. При нас има кандида. Случайно и по друг повод направих изследването. Някой борил ли се е с този проблем.

# 147
Съгласна съм с вас, естествено че диета без да има нужда не е нужно да се прави! ние пуснахме първо кръвни изследвания, глутен, казеин и тежките метали, но още чакаме резултати. За барокамерата и аз на този етап не бих пробвала, защото детето ми е малко/на 3 години/ и трудно седи на едно място, предполагам че ще се няма да иска да седи вътре.  Stop Незнам предполагам че колкото са децата, толкова е различен аутизма, даденото лечение при едни помага, при други не, факт.

# 148
  • Варна
Здравейте, някой давал ли е активен въглен за изчистване на тежки метали от организма- много бързо и ефикасно средство било. И да попитам, ако детето няма непоносимост към глутен и казеин, диетата или ограничаването им имат ли полза според вас?
Благодаря.

beo, относно първия въпрос, предполагам сте направили изследвания за тежки метали и резултатът е бил положителен?
В тази статия, написана на достъпен език, е доста подробно обяснено действието на активния въглен (За да работи в помощ на детоксикацията, в идеалния случай трябва да се приеме, докато токсините са още в стомаха, така че да може да се свърже с тях, преди перисталтиката да ги отведе твърде далеч в тънкото черво (където ще бъдат всмукани във вътрешната среда на организма и ще попаднат в кръвта )
http://emilova.eu/index.php/bg/medias/articles/269-artcarb

Относно диетата - тук ще чуеш различни мнения, а моето е , че няма смисъл. По тази логика самата ти можеш да я почнеш просто ей така. И за да не звучат думите ми като празни приказки, писала съм преди и пак ще кажа, че по настояване на съпруга ми преди години (аз бях категорично против), след 1-месечна диета , синът ми се влоши, затвори се в себе си,  не контактуваше и очния контакт се изгуби (обратно на очакванията), само лежеше и седеше с клюмнала надолу глава. Месеци ни трябваха, за да го изведем от това състояние. Затова съветвам новите майки с аутистични деца, да проучат много внимателно нещата, да почетат - достатъчно литература има изписана, да направят необходимите изследвания и тогава да мислят кое е добро и кое не.
 Peace

# 149
За детето не знам, но откакто аз съм на БГБК диета солидарно с малката, си реших 1000 здравословни проблема. А дори не я спазвам стриктно.  Та от тази диета винаги има смисъл. Глутенът и казеинът са слузообразуващи  и трудноразградими и поради това приемът им тормози имунната система. А за подобряването на нашите хора имунитетът е от ключово значение.

Общи условия

Активация на акаунт