Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 27

• 130 287
  • 800
  •   1
Отговори
# 150
Извинявам се, че чак сега ми остана малко време да влезна тук...
И на мен Констанца ще ми липсва много. Моите съболезнования. Много ми стана мъчно, като научих за това...
Толкова много споделена информация от нея и винаги позитивно мислеща и готова да помогне...
Нека да почива в мир душата ѝ!

# 151
Аз също не съм от майките, които рискуват през глава.
Хриси доста напредва откакто е на училище.Считам,че упоритата работа дава своите резултати.Труд, труд и пак труд.Работа, любов и търпение.Това работи при нас. Peace

# 152
Аз също не съм от майките, които рискуват през глава.
Хриси доста напредва откакто е на училище.Считам,че упоритата работа дава своите резултати.Труд, труд и пак труд.Работа, любов и търпение.Това работи при нас. Peace

И при нас
Дори ноотропила работеше до първи клас. Първи срок на първи клас не видях от него никаква полза и рано напролет го спряхме. Знам че има много деца които се влияят от диети и добавки но не и моето.Труд труд и пак труд ...

# 153
Една моя позната има дъщеря, която е диагностицирана с аутизъм. Това, което не знаех до днес, е че според майката аутизмът се е появил вследствие ваксиниране на детето в бебешка възраст. Прозвуча ми много интересно, че аутизъм ей така се появява от нищото вследствие на ваксина. Колко ваксинирани деца познавам, не бях чувала за такъв случай досега. Зачетох се малко в Интернет по темата и о,ужас, какви големи спорове се вихрят. Има ли всъщност научни доказателства, че ваксина причинява аутизъм? Аз не намерих такива, а търсих доста. Моите деца са ваксинирани с всички ваксини от детската ваксинационна програма тук, но не мисля, че нещо са се увредили в резултат на това.

# 154
  • София
Има ли всъщност научни доказателства, че ваксина причинява аутизъм?

Има възможност за доказване, но не БГ /познавам такъв случай/. Изследванията са правени в Германия, но какво от това. Просто се отключва, не се появява от нищото. При нас след ваксината на 9-10м. започна регрес, но не може да се докаже.

# 155
MaxiTan4e, мое лично мнение е че ваксините както всеки медикамент дават странични реакции, но не при всички и не по един и същи начин. Всеки организъм реагира различно. Мой съученик е убеден, че точно ваксина - конкретна, отключва аутизъм /ГРР високофункциониращ, но с много късно проговаряне/ при едното му дете, а при другото точно същата ваксина отключва друг проблем - физиологичен. Аз за себе си съм убедена, че ваксина е причина за конкретен физиологичен проблем при моя син, но тъй като при раждането всичките му показатели са не просто добри, а отлични, а към днешна дата има доста физиологични отклонения които следим и за които треперим + диагноза ГРР високофункциониращ /с ранно проговаряне/ аз за себе си съм решила, че повече няма да го ваксинирам и съответно ще си нося отговорност за това решение.
Що се отнася до доказването в БГ - никой лекар няма да го признае официално, иначе в разговор на четири очи и лекари, и медицински сестри /в детската градина и в училището/ разбират решението ми да не ваксинирам и казват, че според тях ваксината няма да допринесе за влошаване там където са притесненията ми, но не дават гаранция и решението трябва да е само мое т.е. отговорността. Нищо черно на бяло в едната или другата посока. Даже медицинските сестри ми казаха че съм взела правилното решение да не ваксинирам. Така че за моя радост не съм имала проблеми с тях.

# 156
В Щатите имаше спечелено дело точно за това.

# 157
Благодаря за отговорите. Тази вечер разговарях пак с майката и я попитах внимателно за подробности. Каза, че в семейството й има 9 човека с аутизъм и че една ваксина, която навремето е била нова, е отключила ''спящ'' аутизъм у дъщеря й на 23-месечна възраст с висока температура още в деня на ваксинацията, гърчове и тотален регрес - езиков и когнитивен. Момичето сега е голямо, функционира що-годе добре, но не е съвсем самостоятелно и често има нужда от помощ.

Не искам да обръщам темата на за или против ваксините. Дете на моя близка приятелка почина, заразено от болест, за която има ваксина, и за която то още не беше стигнало възрастта да му я бият. На моя бивша колежка в работата пък детето едва не умря по същата причина заради отслабена имунна система и най-обикновена болест, за която има ваксина, и за която детето още не беше стигнало възрастта. Та и тази монета има две страни. Sad

# 158
MaxiTan4e, понеже спомена деца починали от болести за които има ваксина аз пък имам друга история с детето на втората братовчедка на сина ми, което почина необяснимо след по-малко от месец след поставяне на ваксина, като седмица след поставянето й внезапно и необяснимо се влошава здравето му, спира да се храни въпреки че никога до този момент не е имало такъв проблем, а в болницата отказват на майката да го придружава въпреки, че е само на 13 месеца и половина. Само й се обаждат да я уведомят за смъртта му. Тя е убедена, че е починало от ваксината, а аз й вярвам. Монетата наистина има две лица и затова е много важно всеки да има право на личен избор.

# 159
  • София
Ами...честно казано, ако не опитвах с терапии и тн, синът ми все още щеше да си маже л.....а из цялата къща - без извинение. Не е на БГБК диета, но не я отричам и имах ли възможност - ще ше да е Wink Видях какъв ефект имаше при 2 седмици боледуване и основно на вода и компот...но с нищо не яденето му нямам шанс. В събота реших да експериментирам - цял ден гладен и викам ще яде манджа - да бе да. Налива се с вода да компенсира и това си е...

# 160
Сигурно има случаи на неваксинирани деца, който пък са с аутизъм, тогава как да  го обясним.
Аз  ще съм честна, че още от раждането усетих нещо странно - имам и друго дете по- голямо с малка разлика са и можех да сравнявам. Ваксината  на 2 месеца беше бебчо, в картончето му пише на 17 ДЕНА СЛЕДИ ПРЕДМЕТ С ОЧИ, уж развито бебе аз и досега не съм видяла на тази възраст да следят........НО .......
такова реване не съм си и представяла, че може да съществува, не ревеше само като спеше, непрекъснато, все беше  недоволно, на разходка, в количката, на гости, супер сензитивен, светлина всичко го дразнеше,
и най - видното МОТОРИКАТА, беше вече на месец и нещо и по корем мразеше да стой едва си вдигаше главата, иначе беше едро здраво бебе даже го хвалеха докторите. Всичко това е преди ваксината. Но все пак сега на 6 не го имунизирах.

# 161
Преди коя ваксина, защото още в родилното има две-БЦЖ и хепатит.

# 162
Извинете, че се намесвам.

Видях, че се споменава Томас на Станислава Чуринскиене. Той няма аутизъм, диагнозата му е друга. Имало е такива съмнения в началото, но впоследствие са отхвърлени и се е открило какъв е проблемът.

Колкото до "отключването" на аутизма в някакъв конкретен момент, едно от последните изследвания по темата дава обяснение на това. Група деца, които в последствие са били диагностицирани с аутизъм, са били наблюдавани от раждането си и е установено, че през първите 2 до 6 месеца те правят очен контакт и откликват с усмивка и т.н. точно толкова често и продължително, колкото и децата в норма. След шестия месец честотата и продължителността на очния контакт започва да намалява (специфично според детето), докато напълно изчезва средно до около 2 годишна възраст.
Затова много често изглежда все едно в началото детето комуникира, гледа в очи и т.н., а в един момент нещо "отключва" аутизма. Но само така изглежда, реално той не се появява тогава, когато го забелязват.
Друг извод от изследването (проведено сред 100 хил деца) е , че факторите са преди всичко генетични, защото от децата, които имат брат или сестра (родител, братовчед и т.н.) с аутизъм, много голям процент впоследствие също са били диагностицирани.

Тази вечер разговарях пак с майката и я попитах внимателно за подробности. Каза, че в семейството й има 9 човека с аутизъм и че една ваксина, която навремето е била нова, е отключила ''спящ'' аутизъм у дъщеря й на 23-месечна възраст...
При 9 души в семейството изглежда причината наистина е генетична.

Относно ваксините, въпросното изследване, продължило с години и обхванало близо 100 хил. деца, установи, че няма никаква връзка между ПМР ваксината и аутизма. В крайна сметка има много деца без тази или други ваксини, които също имат аутизъм.

# 163
  • Варна
allana,
много благодаря, че се "намеси".
Точно така се нещата както ги описваш, разбира се не при всеки.
Аутистичният спектър е стряскащо широк и често е комбиниран с друга съпътстваща диагноза - умствена изостаналост, епилепсия, хиперактивност и всичко, което може да се срещне при хората в норма.
Аз затова не обичам да цитирам и давам примери, че при еди кой си еди какво си станало нещо си там му помогнало. Никога не може да бъдеш сигурен какво е било в началото - дете с ХАДВ  припознат като аутизъм и после "излекувано" - примерите са стотици.
 Peace

# 164
Здравейте.Дали е възможно,ако някой е ходил в "Св.Никола" да ми обясни какви процедури са минали там.В смисъл на дневен стационар ли е било детето или е нощувало там.Само психологически тестове ли е минало или и ЯМР.Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт