Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 27

• 130 693
  • 800
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
The Game, то потвърждаваш моята теза, че трябва ресурсен учител за всяко дете, а не по 1 -2 часа седмично на дете  Peace
   Синът ми имаше две страхотни ресурсни учителки в България, с които и сега се виждаме, когато се прибираме. Сърцати и интелигентни жени, обаче за пет часа седмично, какво по напред да свършат. Осем деца по пет часа, това е нечовешки норматив. Да не говорим, че тези осем деца са с абсолютно различни заболявания, различна възраст и в различни учебни заведения. Нашата ресурсна, например помагаше на дете в гимназия и на дете в първа група в детската градина. Как се очаква тази жена да обяснява химия или математика в 9 клас? Ясно ми е че на аутистичните деца последна грижа им е химията, но въпроса е принципен. И вечният отговор на всичко е, че пари няма. Да ама за тъпи европейски проекти и безсмислени обучения има.
  Няма гъвкавост и промяна на изискванията на повечето учители към различните деца. Или им пишат 2 или 3, защото за нищо не стават или само 6, за да не ги травмират. Уф, това е ужасно тежка и неприятна за мен тема, защото при целия разпад на образователната ни система нашите деца са Й последна грижа и за съжалени е близките години нищо няма да се промени.

# 541
Във варна мисля че набора за тези финансирани от общината процедури започва  пролетта, спомням си че го говорехме в баро-темата ... страхувам се ч еможе лимита да е изчерпан.. просто да имат едно на ум ч еможе това да получат като отговор.

освен това не знам как е сега но преди трябваше да са минали задължително през гастроентероложката доцент май беше Георгиева от терапията

# 542
Най пък ни караха през невролог да минаваме.

# 543
  Няма гъвкавост и промяна на изискванията на повечето учители към различните деца. Или им пишат 2 или 3, защото за нищо не стават или само 6, за да не ги травмират. Уф, това е ужасно тежка и неприятна за мен тема, защото при целия разпад на образователната ни система нашите деца са Й последна грижа и за съжалени е близките години нищо няма да се промени.
The Game, за съжаление си адски права.Аз с голяма горчивина разбрах, че на детето ми му дадоха Удостоверение образец 3-103 за завършен първи клас, защото училището държеше да напише, че е по ИОП.Когато се зачетох във формуляра, осъзнах, че нямат право по закон да издават този образец.Т.е., дори и по ИОП на дете завършило първи клас му се издава Удостоверение образец 3-23 като на другите деца и най-ниската оценка е Задоволителен. Така след излишни разговори , вкл. и с Директора ми връчиха образец 3-23.
Може и да съм трън в очите на училището, но от 15 години основното ми задължение като счетоводител е да проверявам изрядността на документите, които получавам.
Затова не съжалявам, че реагирах, защото когато някой нарушава правата на детето ми не мисля, че трябва да си замълча.
Обясних на Хриси, че има двойка.На мен никой нищо не ми е спестявал.Четем всеки ден книжки за лятно четене, защото изоставането в говора и произношението й може да се окажат основната причина да не получи изобщо диплома.Опитвам се да й обясня, че ако иска да има тройка трябва много да учи и да получи оценка различна от шест не е фатално.

# 544
The Game, за съжаление си адски права.Аз с голяма горчивина разбрах, че на детето ми му дадоха Удостоверение образец 3-103 за завършен първи клас, защото училището държеше да напише, че е по ИОП.Когато се зачетох във формуляра, осъзнах, че нямат право по закон да издават този образец.Т.е., дори и по ИОП на дете завършило първи клас му се издава Удостоверение образец 3-23 като на другите деца и най-ниската оценка е Задоволителен. Така след излишни разговори , вкл. и с Директора ми връчиха образец 3-23.
Може и да съм трън в очите на училището, но от 15 години основното ми задължение като счетоводител е да проверявам изрядността на документите, които получавам.
Затова не съжалявам, че реагирах, защото когато някой нарушава правата на детето ми не мисля, че трябва да си замълча.
Обясних на Хриси, че има двойка.На мен никой нищо не ми е спестявал.Четем всеки ден книжки за лятно четене, защото изоставането в говора и произношението й може да се окажат основната причина да не получи изобщо диплома.Опитвам се да й обясня, че ако иска да има тройка трябва много да учи и да получи оценка различна от шест не е фатално.
Лошото е,че скоро няма да има и учители за децата ни!!!Като гледам възрастовата им граница!!!Младите бягат в чужбина или работят друго.Скоро може да се наложи да внасят китайци,за да стигнат учителите.

# 545
Посочваме си довереник за всеки случай
Цитат
Такъв механизъм е разписан в проекта за изцяло нов Закон за физическите лица и мерките за подкрепа, с който Министерството на правосъдието предлага отпадане на запрещението. По този начин психично болните ще бъдат признати за дееспособни и ще получат всички права като останалите граждани, включително ще мога да сключват брак, да гласуват и да бъдат избирани за депутати, общински съветници и други.
По думите й обаче освен нормативни, са необходими и още куп други мерки най-вече за реално социално включване на хората с психически заболявания. И даде пример, че много западни компании определят квоти за хора с психически увреждания. „Така много аутисти в България си намират работа в международни IT компании, защото е установено, че те са много добри компютърни специалисти“, даде пример тя.

# 546
  • гр. Варна
Здравейте,моля за съвет.
Минахме първична консултация в св.Никола при д-р Аврамова.Постави ни диагноза детски аутизъм.Не успорвам диагнозата или професионализма на докторката,но до колко мога да й вярвам?Не сме минали обследване,а само преглед с времетраене около половин час ,през който детето ми само нервичеше и искаше да си ходи.

# 547
  • София
Здравейте,моля за съвет.
Минахме първична консултация в св.Никола при д-р Аврамова.Постави ни диагноза детски аутизъм.Не успорвам диагнозата или професионализма на докторката,но до колко мога да й вярвам?Не сме минали обследване,а само преглед с времетраене около половин час ,през който детето ми само нервичеше и искаше да си ходи.

Работят ли вече?

# 548
  • гр. Варна
Още са в ремонт,до колкото разбрах

# 549
Здравейте,моля за съвет.

Принципно би трябвало да има и консулт с психолог. На практика на нашето дете поставиха диагноза само от наши впечатления и един два погледа и въпроса към детето. Но на практика хич да не интересува диагнозата, най-много да се възползваш и да изкараш ТЕЛК /340лв на месец/. Вие си работете върху дифицитите на детето, пък дай Боже то да обори диагнозата.

# 550
Здравейте, някой правил ли е ендорфинен и екзорфинен профил на урина.
Аз мисля да правя, било много важно изследване на децата в спектъра.  
Изследването е свързано  с глутена и млякото доколкото разбирам, но не е изследване за алергия.

# 551
  • София
Каква информация дава това изследвание и къде ще го правиш?

# 552
В Холандия  изпраща се по пощата, напиши в Google   ендорфини -  аутизъм  и подробно ще можеш да си прочетеш. Там където ще го правя се прави на деца с ADHD, ADD и аутизъм.  Интересно ми е какви ще са резултатите на моето дете.  

Последна редакция: чт, 07 юли 2016, 17:15 от beo

# 553
Имам въпрос:

Вярно ли е, че веднъж диагностицирано дете с аутизъм, не бива повече да му се поставят ваксини?  newsm78

Вие ваксинирате ли децата си след диагнозата?

# 554
  • с.Николово, обл. Русе
Моето момче има направени всичките ваксини и реимунизации, които се правят на всички деца до момента /на 9 години е/. Даже и манту му правихме пролетта, което по принцип се прави когато детето е в първи клас, но той беше отложен с една година и може би затова чак сега като ни го поискаха от училището разбрах за него /трябваше да донесем бележка от ЛЛ за манту или, че е освободен от ваксини/. Мисля, че това все пак си е по преценка и на родителите и на лекарите - дали да се поставят ваксини или не.

Общи условия

Активация на акаунт