Китен 2016/2017

• 146 875
  • 761
  •   1
Отговори
# 420
Никога повече не бих си причинила Китен   Naughty

# 421
Моля за мнение за следните хотели в Китен:
Диамант
Феникс
Фреш
Южен Бряг

През 2017 сме планували през активният сезон /юли/ да изкараме 10 дни на Китен. 2+2 /на 7 години/Съответно ще се ходи на плаж на ММЦ. До сега винаги сме ходили на морско конче /къмпинг юг/.  От букинга виждам отлични отзиви и за 4-те, единствено фреш малко по шумно. Основно ме интересува:
1.Паркирането
2. климатици
3. Храна /в част е включена закуската/
4. Чистота/
5.Ежедневна хигиена.
6.Друго
Предварително благодаря на отзовалите се.

# 422
А защо ще се налага плажуване в ММЦ?

# 423
Плитък плаж и липса на навалица

# 424
Плитък плаж и липса на навалица

И двата плажа на Китен са плитки. Навалицата е на северния плаж, но ако се отиде сутрин рано и следобяд по-късно има достатъчно място. На южния плаж е по-спокойно.
8 год. подред почиваме все в Китен през август. На плаж сме от 8 до 10,30 и от 17 до 19 ч. заради белия цвят на кожите ни и слънчевата алергия на малкия. Предпочитаме северния плаж и не сме имали никога проблем с пренаселване в тези часови диапазони.
Покрай плажа на ММЦ сме минавали многократно, но все ми се е струвал някакси неугледен, запуснат. Може и да съм с грешка, понеже от пътя нещата могат да изглеждат по-различно  Peace.
По-скоро с предвиденото пътуване всеки ден (еднократно или двукратно) трябва да се замислите за хотел с достатъчно паркоместа.

# 425
Моля за мнение за следните хотели в Китен:
Диамант
Феникс
Фреш
Южен Бряг

През 2017 сме планували през активният сезон /юли/ да изкараме 10 дни на Китен. 2+2 /на 7 години/Съответно ще се ходи на плаж на ММЦ. До сега винаги сме ходили на морско конче /къмпинг юг/.  От букинга виждам отлични отзиви и за 4-те, единствено фреш малко по шумно. Основно ме интересува:
1.Паркирането
2. климатици
3. Храна /в част е включена закуската/
4. Чистота/
5.Ежедневна хигиена.
6.Друго
Предварително благодаря на отзовалите се.

Аз никога повече не бих си причинила Китен, но конкретно ти отговарям- преди години бяхме във Феникс, много доволни останахме. Храната беше супер, стаите бяха новички, басейнът чист, следобед страхотна сянка. Далеч е от шумотевицата и циганията.
Много правилно решение с ходенето на плаж на ММЦ  Peace И ние така правехме тази година, чисто, спокойно....разкош.

Препоръчвам кухнята на хотел Валена, който е много близо до Феникс, но не  и самият хотел, хигиената беше нулева  Naughty  Храната обаче беше най- вкусната от всички, които опитахме

# 426
  • В.Търново
Да съживим темата.Не знам дали е редно да се пусне нова за 2017г, защото темата за Китен не е от много вървежните....

Интересува ме, защото имаме вече платена резервация за хотел Ариана.В Китен никога не сме били.

raja_nikol казва, че не харесва Китен.Има ли някой снимки от градчето от този или минал сезон?Толкова ли е зле?

Например за сравнение някои много харесват Царево, а на мен ми е ужасен.

# 427
Аз лично го харесвам,Царево,Лозенец са ужасни за мен.
През силния сезон действително има много хора и гъч,на Атлиман няма шанс да лежиш спокойно,за това аз лично предпочитам южния.
Имаше дни водата беше кристална,имаше и такива в които се носеха боклучета и буби.
Музиката се носи силно от всякъде и "мазна" и не толкова,но според мен след 23/00ч. се съобразяват и не пречи.
Има много плюсове,както и много минуси,въпрос на предпочитания.
4 години по ред ходим там,началото на август,тази година квартирите ми се сториха малко по-скъпи и без резервация се намира също,но си иска и обикаляне.  Simple Smile

# 428
  • В.Търново
На кое му казваш "буби"?

# 429
Rusalka, миналата година  посетихме Китен /почивахме другаде/, заради прекрасните детски спомени на ММ. Никога повече няма да стъпя там. Като цяло безумен трафик, задръствания по тесните улички, липса на места за паркиране. На Атлиман стояхме до 11.00 и си тръгнахме, защото беше ужасно пренаселено, във водата при първите 10 метра имаше толкова хора, че буквално на сантиметри от теб има някой. Мръсно, неуредено на улиците покрай плажа. Чалга от всякъде. Наши познати бяха във Валена и мислехме да ги видим и да обядваме, но след три опита около хотела, обикаляйки да паркираме просто се отказахме. Достатъчна ми е лудницата в София, за да си причинявам и това. Дано сте в по-спокоен сезон, иначе пясъка е ситен, морето плитко, пожелавам хубаво изкарване!

# 430
  • София
bubkab жалко ,че Китен  те е разочаровал . Какъв  безумен трафик  в това  малко градче   , безумен трафик има на Орлов мост  в час пик. Това че  е пренаселено с коли - да.Но разстоянията са толкова малки в това градче два пъти може да го обиколиш за един час чак с кола из него да  обикаляш според мен това е безумие. Къде е мръсно? Улиците са  чисти ,  навсякъде има кофи за боклук отвсякъде има цветя градинки ..................Какво не е уредено ? Чалга имаше в Китен но много повече преди години отколкото сега .Дори ми направи впечатление че само в няколко ресторанти имаше певица  повечето бяха без и то само вечер . Музиката в 23ч спира навсякъде .

# 431
Може и да ми е погрешно впечатлението, но наистина много се разочаровах. Съпругът ми като малък е ходил само там и има прекрасни спомени, много пъти ми е разказвал и вероятно от това се бях настроила различно.
В България почивам основно в Албена и Слънчев ден, направих резервация за Албена и за това лято. Не познавам южното черноморие, направих опит миналата година с Царево и Китен...Но е различно. Това не значи, че на друг няма да му хареса. Хората ставаме щастливи от различни неща Simple Smile
Честита Нова Година и нека да имаме най-хубавата лятна почивка!

Последна редакция: нд, 01 яну 2017, 12:15 от bubkab

# 432
  • В.Търново
Честита Нова Година!Бъдете живи и здрави! Simple Smile
Това с паркирането го има навсякъде по морето, не ми е толкова страшно това.А и на разходка ще ходим пеша.Каква разходка ще е това, ако ходим с кола.Няма да забравя ката бяхме на почивка в Блу Ориндж преди 4 години.Созопол въобще не ми хареса, кошчетата преливаха с боклуци.А имам познати , които възхваляват Созопол, че е едно от най-прекрасните места на Черноморието.
Така че, аз съм настроена положително за Китен, пък ще видим като идем.

# 433
Честита Нова година!

Буби казвам на малки плуващи гадинки,не ги разпозвнавам,не щипят,та не са щипалки.  Grinning

# 434
  • В.Търново
Какво са тези буболечици? Аз освен щипалки други не съм виждала в морето.

Общи условия

Активация на акаунт