"Вкусни" книги - 2

 • 113 509
 • 460
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 2 156
По стечение на обстоятелствата сега съм точно на една от шоколадовите книги.
Благодаря за положения труд от Сиси, за да се опише всичко тематично, че и с източници  bouquet

# 16
 • Мнения: 6 063
Повече от прекрасна цена! Peace Задължително ще се възползвам, благодаря ви, момичета! Hug И да припомня, че хронолигически се явява втора след "Оберж", а след "парижанина" е "пощата". Wink

Да, определено цената е много добра. Дано да има и други вкусни книги.

# 17
 • София
 • Мнения: 1 956
Записвам се в тази много хубава тема. Много харесвам книгата "околосветско пътешествие с нож и вилица". макар да е един вид готварска книга и да не е точно по темата. Много ми беше интересно какво ядат обикновено хората в различните държави по света.

# 18
 • Мнения: 2 559
Страхотна тема сте направили! Започвам да си търся книгите, за които сте споделили  Party

# 19
 • Мнения: 11 830
*Мириам*, за мен е удоволствие!  Hug Надявам се информацията да е полезна за всички, гледам да я обновявам редовно. Сподели с коя книга се "подслаждаш"?! Wink

P-r-o-l-e-t, добре дошла и на теб! Hug В темата включваме и пътеписни книги, така че щом тази не е само с рецепти, а има и информация, значи си заслужава да се спомене в темата. Peace

desex, 1 страница ще ти помогне! Hug# 20
 • Мнения: 520

На 8.02. 2016 г. от 17 ч. в Литературен клуб Перото – НДК Италианският културен институт Ви кани на представянето на книгата "Храната – италианското щастие", Елена Костюкович.

Ето повече за книгата, тук също.

Мен лично ме впечатли! На представянето едва ли ще мога да присъствам, но пък бих си купила книгата! Peace


Точно влизам в темата да споделя за тази книга. Днес я разгледах в книжарницата, звучи страхотно. Само цената от 27 лв. ме спря да я купя. Иначе е с твърди корици и изглежда доста интересна на "първо четене". Peace

# 21
 • Мнения: 2 156
Сподели с коя книга се "подслаждаш"?! Wink
Париж и шоколатиерници. Любови разни  Crazy
Скрит текст:

# 22
 • Мнения: 11 830
mariposa333, за книга с твърди корица,а предполагам и с доста снимки цената може би е адекватна. Wink

*Мириам*, супер! И аз им се каня на книжките на Лора Флоран, но кога ли..

В Mailbooks се появи в електронен вид:

# 23
 • Мнения: 1 548
Привет на всички любителки на прекрасните книги! Grinning Grinning Grinning
Благодаря ти,Сиси за поканата! Много мил жест! Hug Hug Hug Hug Hug Страхотно е така както си събрала на първа страница списък с толкова много "вкусни" заглавия. Simple Smile Ще си го прегледам и аз за нови идеи. Grinning Peace
Иначе аз успях да прочета някои нови "вкусни" заглавия. Ето моите скромни впечатления от тях: Peace
„Джинджифилов  кейк  и стари писма”-Рут Райшил
Тази книга страшно много ми хареса!
Докосна ме историята на Били и семейството и,историята на Лулу също.Очарова ме книгата,с едно истинско съкровище-любов и приятелство,които можеш да срещнеш дори когато най-малко очакваш,а също и на най-неочаквани места,очарова ме и с един магазин с персонално отношение,със срещата с едно голямо семейство,което макар и не твое по кръв се превръща в твое по сърце. Трогна  ме книгата и с красотата на едно ново разцъфване на човек,с откриването на щастието да си доволен от това,което си.Заплени ме и с красотата на една библиотека,пълна с история и с много и различни съдби,разплака ме с ужасът на войната,с болката от личната загуба, разсмя ме,с една статия във вестник,както и със смешните случки,които може да възникнат по един телефон. Заинтригува ме с  изобретателността на човешкият дух по време на икономии,като например с откритията в кулинарията,заинтригува ме също и с мистерията на едни писма, превръщайки търсенето им не само в лично изживяване,а и в приключение.
Въобще за мен това беше една прекрасна книга. Първа среща беше това за мен с авторката.Определено първа и прекрасна среща.Четох си с удоволствие.
„Крадецът на шоколад” , „Шоколадово докосване”, „Шоколадова магия”-Лора Флоран
С тези три книги се пренесох се в Париж и се потопих във вкусният свят на шоколадови лаборатории и сладкарници.Направо цял един нов свят-на аромати,техники,съставки,които смесени  правеха една магия...Насладих се на описаните изкушения ,насладих се и на разходката из уличките на Париж и Ил Сен Луи.Потопих се с усмивка във витрини ,на които като пиратско съкровище са изложени разноцветни вкусотии,както и на витрини ,в които кулинарните изкушения са превърнати в приказка ,сякаш излязла от страниците на детските книжки.Насладих се с усмивка и на изобретателността ,на приливът на свежи идеи ,породен от някого,който те кара да летиш от щастие и да твориш с жар и вдъхновение.
Романтиката и страстта бяха също ключови съставки в тези истории. Книжките изобилстваха и от не малка доза словесни престрелки,които ме разсмиваха .
Всъщност точно тези словесни двубои,както и насладата от надникването в един нов свят на аромати и кулинарни шедьоври,точно това най ми допадна в книжките,така че тричките шоколадови книги бяха приятно изживяване за мен.
„Рецепти за съвършен брак”-Кейт Кериган
Рецепти за съвършено лично щастие дали има?Съвършеното за мен не значи съвършено за другиго. Тази книга е за съдбите на баба и внучка.Грешките им,слабостите,нещастието,щастието...Какво си причиняваме сами от незнание,от инат,от страх,притиснати от семейство,обществени порядки,от непознаване на самите себе си,всичко това проследих в историята,плюс рецепти от Ирландия.
Рецептите,не самите те,но това,че са наследство от една баба на внучка ,това споделяне много ми допадна .Спомените,които имаме от близките ни хора ,колкото и да са все пак никога не са ни достатъчни,искаме още миг и миг и миг заедно с любимите си хора...не искаме да ги губим и когато си отидат изпитваме празнота.После идват спомените като начин да запазим близките си до нас,винаги до нас в сърцето си,винаги живи.А материалните спомени,особено нещо лично написано,направено от близък наш човек,които са ни завещани са ни още по-скъпи,точно защото са от обичните ни,точно защото показват за пореден път колко важни сме били ние за тях.
Двете героини не ги почувствах особено близки,дразнеха ме дори в определени моменти,но все пак като се замисля героините са истински,пълнокръвни образи,точно това са хората,това сме и самите ние често...грешащи,дразнещи,нерешителни в определени ситуации.
Така Тереса и Бернадин,двете главни героини на историята ги приех като истински,без захаросване на характерите им.Просто хора,като всеки един от нас.
Това, което ме докосна от историята,е това,което вече споменах: споделеното между близки хора (в случея баба и внучка,наследството, спомените). Общо взето историята на тази книга у мен затвърди за пореден път убеждението,за това,че съвършена,точна,единствена формула за щастие няма. За мен важното е да намериш нещо положително в живота си,нещо,което си струва за теб,макар и да не е съвършено,важното е да те кара да се усмихваш,да те изпълва с покой ,доброта и щастие.
„Ман”-Ким Тхуи
Тази книга за мен беше докосване до една друга култура ,далечна,непозната и все пак не съвсем непозната,защото с разгръщането на историята открих нещо общо,което свързва всички ни независимо ,в коя точка на света живеем.Макар и различни всички ние споделяме нещо –желанието да сме щастливи и обичани.
За пръв път чета книга,в която се споменава виетнамската кухня,бит и душевност.
Всяка книга е прозорец към един нов свят,с всяка книга пътешествам по неповторим начин. С книжното пътуване сякаш не си просто турист,както би бил,ако отидеш в дадена страна на екскурзия,а скъп приятел,комуто се доверяват и с който споделят.Едно пътуване до съответната страна би ми дало много,но по различен начин,докато книжното е лично,съкровено,точно заради превръщането в приятел,съчувственик ,което ми създава една добра история.
Така и тази история,тя беше едно такова лично пътуване.Успя да ме докосне,да ме пренесе,да ме потопи в своя свят.
Книгата макар и разкриваща ми доста новости като ароматни подправки и ястия ме накара с начина си на предаване на историята :деликатен и искрен,поне така го усетих аз да се почувствам уютно,когато на героинята и беше уютно-на топло в майчината кухня ,самотно,когато героинята изпитваше самота,въпреки че бе заобиколена от хора,дори и от своите деца,въпреки това почувствах самотата на човек,който не е свикнал да изразява открито своите мисли и чувства,не е в културата и възпитанието му.
Но и точно тук ме усмихна и появата на слънчев лъч,какъвто е един добър приятел за всеки един от нас. Истинските приятели са щастие,радост,надежда за нас.Едно прекрасно добро,един нов хоризонт за нас,нещо ,което ни кара като Ман да видим,че има и други неща извън заобикалящото ни ежедневие,отварят пред нас нови хоризонти,широки,красиви.
С тази книга споделих и друго откритие на главната героиня...споделих го без осъждане,с болка,защото имаме избор как да постъпим и от този избор толкова често боли,но дали заради това трябва да се откажем от щастието колкото и кратко да е то,за да не причиним болка на себе си или на друг?Това е въпрос,който стои пред всеки човек в определен момент.Но изборите ни правят каквито сме. И трябва да живеем някак с тях,с доброто и лошото.
За мен лично „Ман” е прекрасна история-човешка,по своему проста и сложна,красива и тъжна.История ,която за мен е обогатена и с откритието на непозната кухня.Определено бих прочела и още нещо от авторката с удоволствие.
Прекрасна и усмихната седмица Ви желая! Simple Smile

# 24
 • Мнения: 11 830
Ехааа...
eovin27, както винаги ми беше изключително приятно и интересно да те прочета!! Heart Eyes
Чудесно ревю за Рут Райшил! ganjana5 беше питала в предната тема за "Джинджифилов кейк и стари писма", надявам се, че сега ще те прочете!
Много изкусително си описала книжките на Лора Флоран, напомни ми на скорошното ми посещение в Брюксел с безбройните магазини за шоколад, които посетих и опитах, там посетих също и Музея на шоколада, имаше и демонстрация, дегустация.. Crazy Ще се четат скоро!  Peace
А докато те четях за "Рецепти за съвършен брак" си мислех, че аз също често не харесвам главните герои, но и аз като теб се опитвам да се абстрахирам от това и си казвам, че така са по-правдиви.
Само "Ман" съм чела от посочените и прекрасно си я описала, защото "Ман" е много повече от "вкусна" книга!  Hug

Последна редакция: вт, 09 фев 2016, 11:14 от Сиси ♥♥

# 25
 • Мнения: 1 548
Сиси,благодаря ти за хубавите думи! Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Книжките бяха прекрасни,особено първата и последната ми легнаха страшно много на сърцето.  Grinning Но и шоколадовите книжки на Лора Флоран и те ми дадоха прекрасни моменти-кулинарно вдъхновение,пътешествие и усмивки...Прииска ми се и аз да се превърна в ...е,не в крадец Laughing Wink,но поне да надникна в такава лаборатория,да помириша,да докосна,да опитам от тази магия,да погледам как я сътворяват. Simple Smile.Имаше,както писах и приказни препратки в книгите и,което ме усмихна още повече.
Ето ти си преживяла нещо подобно наскоро,с посещението ти в Брюксел и това сигурно е било уникално изживяване. Simple Smile Представям си ароматът,вкусът,а пък да не говорим за гледката при демонстрациите,а и по самите магазини. Simple Smile Мен лично винаги много усмихващо ми действа като виждам някой да прави нещо с любов,с отдаденост. Simple Smile Да не говорим,че като ми е интересно съм като малко дете направо-омагьосана буквално. Laughing Embarassed Не мога да спра да се усмихвам и след време като се сетя.Така е и с книгите,с прекрасните истории,от тях си извличам такива бисерчета,които са вдъхновяващи и зареждащи ме с добро настроение в мрачни моменти. Simple Smile

# 26
 • Мнения: 11 830
eovin27, пожелавам ти много реални кулинарни пътешествия и усещания, не само книжни! Wink
Ние сме решили пак да отидем в Белгия за повече време, тогава ще посетим задължително и Брюж, а той се води - белгийската шоколадова столица! Там има и шоколадов ресторант, като знам, че в него всичко, което се предлага съдържа и определено количество шоколад или какао – напр. някакво месо с шоколадов сос и пр. Запомнила съм, че имат и супа от какаови зърна. Но и в Брюксел добре се нашоколадих (донесохме и около 2 кг. шоколадови неща Embarassed). А в музея ми беше много интересно наистина (оказа се, че из Белгия има цели 16 музея за шоколад).

Аз се сдобих със "Завръщането на Парижанина" от Lidl (последна бройка била, вчера сутринта!), но да питам, тъй като поръчах да ми я вземат, не съм ходила аз, къде онлайн следите какви книги пускат? Защото не им е за пръв път, а за по 3 лв. са си супер.. Е, все някой ще сподели в темичката, за което много благодаря Hug Hug, но да знам и аз.. Thinking

# 27
 • Мнения: 1 548
Сиси, 2кг шоколадови неща!!Страхотно! Grinning Като пирати (само ,че легални) сте си донесли разкошна плячка. Е,това се казва размах!Респект! Grinning Grinning Grinning Hug Hug Hug Hug
А за необичайните вкусотийки с шоколад...О,определено опитайте като ходите и ще споделиш как ти се е сторило! Simple Smile

# 28
 • Мнения: 11 830
Нова книга, която предстои да се прави, издаде и у нас през тази година:

Roo Roo, превеждай! Laughing Hug Heart Eyes Да видим дали е "вкусна" като корицата си. Wink


eovin27, повечето количество шоколад е подарен вече, а от другото вадя по-малко, за да му се наслаждаваме по-дълго.. Wink

# 29
 • Мнения: 6 063
Аз се сдобих със "Завръщането на Парижанина" от Lidl (последна бройка била, вчера сутринта!), но да питам, тъй като поръчах да ми я вземат, не съм ходила аз, къде онлайн следите какви книги пускат? Защото не им е за пръв път, а за по 3 лв. са си супер.. Е, все някой ще сподели в темичката, за което много благодаря Hug Hug, но да знам и аз.. Thinking

Аз видях случайно в брошурата на Лидл. Ако има и други сайтове бих поръчвала с интерес.

Аз стигнах до 90та страница. Засега не ме грабна особено.. ще видим по - натам.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт