Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

"Вкусни" книги - 2

  • 87 251
  • 378
  •   1
Отговори
# 375
  • Мнения: 7 453
Открих Джо Томас със следните книжки за медна и маслинова ферма, като и двете имат добър рейтинг:
Меденият изгрев над хълма
 

Четири шепи любов

# 376
# 377
  • Мнения: 7 453
Прочетох за нея при Danybon, но останах с впечатление, че е по-скоро като справочник, пътеводител.. Ако някой я е чел, да сподели.

Иначе тъкмо днес пак при Danybon прочетох за Записки от Шато Лакрот, Мария Касимова-Моасе:

Скрит текст:
Забавна, свежа и с много хумор книга, която ни разкрива българо-френските семейни взаимоотношения между българка от София с рода от две села и парижанин с богато семейство, което има шато във Франция.
Калина и Дидие отиват да видят френските си роднини и шатото се превръща в арена на случки, които те карат да се заливаш от смях особено след като там се изтърсват неканени леля Дочка и чичо Трифон от самоковско село и вземат командването на имението в свои ръце.
Току-що прочетох книгата и много й се радвам. Запознах се с авторката преди няколко години, когато и двете посещавахме курс по френски. Мария е журналистка, пише прекрасно и наистина е омъжена за французин. Познава толкова добре и българския, и френския характер. Чудесно е описала и хубавите, и лошите черти. Диалозите, характерите са запомнящи. Борави еднакво добре и с шопския диалект, и с френския речник на богатото буржоазно семейство.
В книгата ще се начетете на случки за чушкопека, технологичното чудо на България, което завладя шатото и съседните френски села, ще ви се замая главата от баници, кюфтета и ракия, но мен повече ми допадна френския начин за решаване на проблеми - чаша студено розе. И без да имам проблеми, но за да отпразнувам финала на това забавно четиво, също бях почерпена с чаша розе от любимия до мен, на когото през цялото време разказвах какво се случва с нашите герои.
Препоръчвам книгата на всички, които обичат хумора. Но ще допадне и на франкофоните с изискани маниери, а не само на феновете на "Мисия Лондон".
Благодаря на Мария за тези толкова забавни истории!
Започнах да я слушам в Storytel, но както обикновено, не ми се получава. Колкото и да харесвам четящите (в случая Богдана Трифонова), в тази им роля ме дразнят на 99%, не знам защо, може би и така ги карат да четат, но за мен много преиграват, излишно.. Все пак книгата изглежда забавна и някой ден ще й дам втори шанс.

# 378

Общи условия

Активация на акаунт