"Вкусни" книги - 2

• 122 054
  • 517
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Открих още електронни в Mailbooks - "Сватбени пчели", "С дъх на кафе", "Чаената роза", "Убежище в Париж", "Мед, море и Афродита", "Съкровени вкусотии", "Една нощ в Италия", "Рецепти за любов", "Боровинков пай и солени целувки", "Ябълково вълшебство", "Момичето, което преследваше луната", "Всеки ден в Тоскана"..
Ще има да чета...  Heart Eyes

Shaw7y, мерси за включването!  Hug Пиши пак като я завършиш въобще пише ли нещо за чай..  Laughing

Вече съм към средата Simple Smile. Хубава е, но акцентът не е върху чая. Действието се развива в постапокалиптичен свят, в който водата е дефицит. Споменават се чайове и аромати, но нищо повече - просто самият свят е друг, крайно променен и кулинарният елемент не присъства. Оригиналното заглавие на романа е Memory of Water, а Чаен майстор е нещо като древна професия, пазеща традициите. Който прави чай де, но всичко е един древен ритуал.

И за да не е спам - отдавна съм се сдобила с "На един черпак разстояние" и "Обяд в Париж", но още не мога да стигна до тях. Ще опитам след тази да започна Черпака, че отдавна ѝ се каня, даже филмът съм си свалила, но искам първо книгата да прочета Simple Smile.

# 151
Записвам се в темата за да ви следя. Като прочета нещо "вкусно", ще споделя.

# 152
# 153
  • София

Точно я започчнах. Много леко и увлекателно четиво.

# 154
Аз прочетох "Готвачката на Химлер", но не бих казала, че ми хареса. "Вкусните" книги обикновено свързвам с повече позитивни емоции и топли преживявания, а тази не ми донесе такива.

# 155
Задава се нова "вкусна" книжка "Торта с бадеми и любов" Анхела Валвей издателство Ера. Очаква се да излезе на 18 май.

# 156
Прочетох "Изгубеното езеро" на Сара Адисън Алън и както в повечето и книги и тук има ухания...

# 157
Прочетох "Изгубеното езеро" на Сара Адисън Алън и както в повечето и книги и тук има ухания...
  Сиси,дали я има в електронен вариант?

# 158
Roo Roo, да, аз електронна я четох, но я изтрих вече, ще поискам сега пак от МБ, ако не я намериш междувременно, ще ти я пратя. Не е изцяло вкусна, но типична за авторката.

# 159
Прочетох Под небето на Италия от Ники Пелегрино - мисля, че никой не е писал за нея още.
Има я ето тук
http://artplus.bg/index.php/knigi/ljubovni-romani/pod-nebeto-na- … ki-pelegrino.html
В типично неин стил е и историята звучи типично и познато, естествено и храната и приготвянето и присъства, макар и да няма дадени точни рецепти човек има от какво да се вдъхнови.
Смятам да си взема и  "Маслинената ферма" и  "Торта с бадеми" и двете изглеждат интересни. Simple Smile

# 160
Появиха се в електронен вид "Хиляда дни във Венеция" и "Любов в сърцето на Италия" на Марлена де Бласи! Peace

Да напомня, че започва Панаира на книгата от днес до 28.05, пишете, ако откриете нещо намалено.

EbraidaHug Книгата е на ARTPLUS, както и някои други от 1 стр., ето какво предлагат те за панаира, някой може да се възползва:
Ще можете да ни намерите на ет. 3, на щанда на книжарница "Знание" с любимата на всички промоция!
"Прочетена книга върни, нова безплатно вземи"
Върнете прочетена книга и вземете нова книга от специалната селекция на издателство АРТ ПЛЮС по избор, напълно безплатно!

Всеки може да върне до три книги. Върнатите книги трябва да са художествена литература (без детски за оцветяване, със стикери или поезия), издание след 2000г. и със запазен външен вид.

# 161
Честит празник!

Вижте какво предстои да излезе, много ми е любопитно да го разгърна:

Александър Дюма не е само "Тримата мускетари" и "Граф Монте Кристо". Той е бащата на легендарната френска кухня.

За първи път на български излиза венецът на неговия живот - готварската библия "Голям кулинарен речник". Обемистият труд е плод на няколко десетилетия събирачество, както и на безброй трапези с изобилие от кулинарни изкушения и куриозни случки с най-известните личности на XIX век. Много герои от романите му са кръстени на знайни и незнайни майстори на черпака, с което Дюма е искал да им се отблагодари за гастрономичните пиршества, на които е присъствал като съучастник и главен консуматор. Между книгите и пътешествията си той събира и съставя несравними рецепти за крале и плебеи, за мускетари и техните слуги.

Вкусният шедьовър на Дюма е наръчникът на всички знаменити шеф-готвачи от новото време.

# 162
Още една нова книжка, на която много се зарадвах, за всички фенове на сериала "Приятели":

Впуснете се в едно кулинарно приключение, което ще ви отведе до рецептите от Приятели.

Kнигaтa, ĸoятo фeнoвeтe нa „Πpиятeли“ oчaĸвaxa!

Xaпни cи чийзĸeйĸ oт пoдa, зaĸycи в „Сеntrаl Реrk“, cгoтви caм лaзaня, пpигoтви вeчepя зa Дeня нa блaгoдapнocттa, яж пицa нa дивaнa и, aĸo нe мoжeш дa изчaĸaш дa cлeзeш oт ĸoлaтa, изцaпaй я cъc caндвич c ĸюфтeнцa.

C тaзи ĸнигa щe мoжeш дa нaпpaвиш пpeглeд нa вcичĸи xpaни в „Πpиятeли“, ĸoитo гepoитe ядaт, cпoмeнaвaт, пpигoтвят, зaпoмнящи ce или пo-oбиĸнoвeни. Ocвeн тoвa, щe ce пopaдвaш нa гpaфичнитe изoбpaжeния cъc cтaтиcтичecĸи дaнни и любoпитни бeлeжĸи зa гepoитe и тяxнaтa вpъзĸa c xpaнaтa (дeceттe ĸyлинapни Бoжи зaпoвeди нa Джoyи, диeтaтa нa шecтимaтa гepoи, ĸoлĸo пъти гoтви вceĸи oт тяx) и дa ce пpoбвaш c тecт зa cepиaлa.

Eдин paзличeн и мнoгo пpимaмлив нaчин дa ce cpeщнeш oтнoвo c Peйчъл, Moниĸa, Джoyи, Poc, Чaндлъp и Фийби e ĸaтo cпoдeлиш вcичĸи тexни мoмeнти в ĸyxнятa и пpигoтвиш яcтиятa, ĸoитo ca изпълвaли живoтa им в пpoдължeниe нa 10 гoдини.

http://www.bgonair.bg/dnes-v-sabota-dnes-v-nedelya/2017-05-22/re … priyateli-v-kniga

# 163
Прочетох "Мед, море и Афродита", Дженифър Баркли - хареса ми, много приятна.. Дълго след това разглеждах блога на авторката, ФБ профила й..

# 164
  • Великобритания
Може ли линк към блога или профила ѝ  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт