"Вкусни" книги - 2

• 119 715
  • 511
  •   1
Отговори
# 465
Мернах ново заглавие - "Праскови, мед и вино", като видях, че първата издадена книга на Хелене Холмстрьом е "Канела, сняг и звезди" и също звучи "вкусно". Ето кориците и на двете:

Има ли ги в електронен вариант?

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 19:46 от fearbless92

# 466
fearbless92, не за момента.

Гале, малко съм чела на Ники Пелегрино, всичките й бяха приятни и наистина се потапяш в атмосферата. Не я издават, преиздават сякаш вече.. Но поне повечето ги има електронни.

# 467
Канелата я намерих в електронен вариант в сайта на Сиела. 20 лева.

# 468
  • Най-красивата страна

Кулинарни пътешествия-Антъни Бурдейн.
Има интересни рецепти. #BGMammaЧете

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 13:26 от Veronikaaa

# 469
Макар и да не са "вкусни" книгите на Луиз Пени, тъй като са криминални романи, винаги ми текат лигите, като чета какви вкусотии хапват героите в бистрото на Оливие и Габри. Авторката толкова майсторски описва всичко, че ме пренася в уютната атмосфера на Трите бора, поднасяйки ми я poutin, я някоя вкусна кифличка с масло.
#BGMammaЧете

# 470
О, да, споменавали сме ги многократно. Страхотна атмосфера и уют придават именно тези описания! И в бистрото, но и в домовете на героите.
#BGMammaЧете

# 471
Бих добавила и "Корсиканска афера". Всяко описание на храна те пренася директно на на остров Корсика и те кара да си налееш чаша вино, да си сложиш престилката и да почнеш да се вихриш в кухнята.
#BGMammaЧете

# 472
Бих добавила и "Корсиканска афера". Всяко описание на храна те пренася директно на на остров Корсика и те кара да си налееш чаша вино, да си сложиш престилката и да почнеш да се вихриш в кухнята.
Има я на 1. стр., както и други книги на Питър Мейл. Тя е 3 книга от поредицата Sam Levitt заедно с "Винена афера" и "Марсилска афера". Мисля, че 4-тата The Diamond Caper никога не е издавана в България.

#BGMammaЧете

# 473
Има я на 1. стр., както и други книги на Питър Мейл. Тя е 3 книга от поредицата Sam Levitt заедно с "Винена афера" и "Марсилска афера". Мисля, че 4-тата The Diamond Caper никога не е издавана в България.

#BGMammaЧете
Питър Мейл е виртуоз в това. Иначе и аз чакам превод на 4-тата книга.
#BGMammaЧете

# 474
Почти съм приключила "Ресторантче за спомени Чибинеко" и е изключително сладка и уютна книга. Харесвам оформлението на книгата, а и факта че има всички рецепти, които се споменават. Препоръчвам я.

# 475
Готварската книга на Пипи. Голяма забава пада с децата.
#BGMammaЧете

# 476
  • София
Ресторант „Камогава“

Голям фурор и много отзиви и препоръки чух за нея, но мен не ме впечатли и не ме накара да се влюба. Историята не е особено завладяваща , по скоро мила. Преувеличена ми е и цената от 22лв за 200 странички.

Добавям - така и не разбрах защо котката на корицата е толкова голям акцент, взема участие в 5% от книгата  и то
Скрит текст:
описания как я гонят и подритват от ресторанта

Последна редакция: пт, 06 юни 2025, 15:36 от paranoir

# 477
Sparks, paranoir, благодаря за отзивите. И двете книги съм набелязала.

Тези, които И слушате книги, да сте попадали на нещо интересно в Storytel? Аз последно - "Сутрешно кафе в Рим" и "Вечерно кафе в Рим" на Диего Галдино, но нищо особено не са, обаче ги отметнах, слушам на максимална скорост и беше бързо. По-отдавна слушах "Вкусни разкази" на Катерина Хапсали, но е по-скоро в изцяло преносен смисъл заглавието.

# 478
Въпреки преносния смисъл аз много харесах "Вкусни разкази". Заради нея си взех още една книга на авторката.

# 479
  • София
Sparks, paranoir, благодаря за отзивите. И двете книги съм набелязала.

Тези, които И слушате книги, да сте попадали на нещо интересно в Storytel? Аз последно - "Сутрешно кафе в Рим" и "Вечерно кафе в Рим" на Диего Галдино, но нищо особено не са, обаче ги отметнах, слушам на максимална скорост и беше бързо. По-отдавна слушах "Вкусни разкази" на Катерина Хапсали, но е по-скоро в изцяло преносен смисъл заглавието.

Оххх, това вечерно кафе - едвам го изслушах.

Бих ти препоръчала да чуеш - пътувам и ям из Италия ,много ми хареса на мен и една година в Провас

Общи условия

Активация на акаунт