"Вкусни" книги - 2

• 119 767
  • 511
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Здравейте. Търся си книгата Любов и маслини н Джена Еванс Уелч. На първата страница има линк към Goodreads. Някой има ли я в електронен вариант Simple Smile

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 14:39 от *Elle*

# 481
*Elle*, заглавията в списъка на 1 стр. са линк към съответната "вкусна" книга в Goodreads. Не го поддържам от 4 години и не е актуализиран нито с новопубликувани, нито с информация за възможен електронен прочит.
Но кокретно "Любов и маслини" аз поне не съм срещала, имам обаче от Love & Gelato Series на Джена Еванс Уелч електронна - "Любов и джелато". Иначе в България май са издали само 1 и 3.

paranoir, благодаря за "Пътувам из Италия", ще я потърся. Аз бях намерила още заглавия в Storytel, но сега не мога да отворя, ще ги споделя друг път.. А Питър Мейл е ясен. Simple Smile

# 482
Здравейте. Търся си книгата Любов и маслини н Джена Еванс Уелч. На първата страница има линк към Goodreads. Някой има ли я в електронен вариант Simple Smile
Здравей, и аз я издирвам но за сега безуспешно . Ще се радвам да споделите ако я откриете. Благодаря!
Ето линк към "ЛЮБОВ И ДЖЕЛАТО"
https://www.rulit.me/books/all/1/date?search=%D0%94%D0%B6%D0%B5% … D0%B5%D0%BB%D1%87

# 483

Скрит текст:
„Афера в Прованс“ ни отвежда в Сент Валери - идилично селце в Прованс, заобиколено от лозя и маслинови горички. Бившият парижки комисар Пиер Дюран би се наслаждавал на късното лято в новия си дом, ако приятелката му не го беше напуснала. А и спокойствието в селото внезапно приключва: местният Казанова е намерен мъртъв във винарска изба, а до него – рецепта за петел във вино.

Дали това е зловещ акт на отмъщение от страна на някой рогоносец? Селяните се сплотяват и не разкриват тайните си. А когато е намерен втори труп, Пиер започва да се притеснява за симпатичната готвачка, чиито рецепти са открити до телата.

Шарлот Берг е талантлива кулинарка, страстна натура и перфекционистка. С ястия, вдъхновени от Прованс, тя увлича Пиер в чувствения свят на кулинарните изкушения и между двамата прехвърчат искри. Само да не беше пословичният му страх от обвързване. И убиец, който следва рецептите ѝ по особено зловещ начин.

Скрит текст:

„Тайни в Прованс“ от Софи Боне - истинска криминална наслада за любителите на френската кухня!

В идиличното селце Сент Валери в Прованс се подготвят за сватба. Масите са отрупани с цветя, във въздуха се носи аромат на лавандула, а диво прасе се пече на бавен огън. Но щастливото събитие е осуетено, защото братът на булката, Франк, е намерен мъртъв в гората – гол и с огнестрелни рани по тялото. Дали става въпрос за ловен инцидент или предумишлено убийство?

Бившият парижки комисар Пиер Дюран намира обстоятелствата около смъртта на Франк за съмнителни, затова започва собствено разследване въпреки ограничените си правомощия.

В личен план Пиер също е изправен пред трудности. Отношенията му с обаятелната готвачка Шарлот са в застой, както и ремонтът на къщичката, която е купил наскоро. За да разреши случая, но и личните си неволи, Пиер трябва не само да последва интуицията си, но и да се научи да приема предложената помощ.

Поредицата за комисар Пиер Дюран до момента включва цели 11 книги, но да видим дали ще издадат всички у нас..

# 484
Много хубав въпрос. Дали ще издадат всички у нас... Аз съм почитател на сагата Полдарк и до момента са издадени 4 книги. Минаха няколко 2-3 години и още не е излязла петата от поредицата ....

# 485
Мдаа.. Sad Тук в този жанр не е толкова фатално. Често историите в книгите в поредиците не са свързани и се четат като отделни книги, напр. книгите на Джули Каплан са вече 12, издадени са 7 (3 от тях ги има и електронно - за Шотландия, Копенхаген, Бруклин).

Но пък веднага се сещам за Каръл Дринкуотър и нейната "Маслинова ферма", която много харесах, издадоха и втората от 7 в поредицата, като явно с много малък тираж и даже не се намират вече.. А там са свързани и щеше да ми е много интересно да разбера какво се случва с Каръл и Мишел.. Sad

# 486
Ресторант „Камогава“

Голям фурор и много отзиви и препоръки чух за нея, но мен не ме впечатли и не ме накара да се влюба. Историята не е особено завладяваща , по скоро мила. Преувеличена ми е и цената от 22лв за 200 странички.

Добавям - така и не разбрах защо котката на корицата е толкова голям акцент, взема участие в 5% от книгата  и то
Скрит текст:
описания как я гонят и подритват от ресторанта
Уникална.

# 487
Мисля, че ще е интересна Английската кухня на мис Елайза:

Скрит текст:

„Английската кухня на мис Елайза“ е обявен за един от най-добрите исторически романи от „Ню Йорк Таймс“.

Авторката на „Истинската Лейди Чатърли“ и „Танцьорката от Париж“ Анабел Абс представя историята на жената, завинаги променила готварската книга.

Англия, 1837 г.

Амбициозната мис Елайза Актън знае точно как иска да протече животът ѝ – да издаде новата си стихосбирка и да се превърне в обичана поетеса, а това да я освободи от очакванията да стане добра домакиня и покорна съпруга. Ала след срещата с известния издател господин Лонгман си тръгва съкрушена – той не иска и дума да чуе за стиховете ѝ. Лондон прелива от нови подправки и екзотични плодове и издателят предлага на Елайза абсурдната идея да напише проста готварска книга. Мис Актън обаче е твърдо убедена, че поезията е нейната съдба, а и никога дори не е стъпвала в кухнята на семейното имение. Само че съдбата има други намерения…

Не след дълго бащата на Елайза се изправя пред банкрут и младата жена и майка ѝ трябва да освободят прислугата. Те се преместват в английската провинция и мис Елайза бързо осъзнава, че единственият начин да извоюва независимостта си, е да се заеме с готвене и писане на рецепти. За своя помощница наема 17-годишната Ан – момиче, принудено да издържа осакателия си баща и болната си майка. Елайза дарява младата Ан с нов свят, изпълнен с поезия, нови вкусове и аромати. И приятелството, за което винаги е мечтала.

Науми ли си нещо, Елайза Актън винаги влага цялата си душа! Така става и с кулинарното изкуство, защото е сигурна, че дори в рецептите не е излишна щипка поезия.

# 488
Мисля, че ще е интересна Английската кухня на мис Елайза:

Скрит текст:

„Английската кухня на мис Елайза“ е обявен за един от най-добрите исторически романи от „Ню Йорк Таймс“.

Авторката на „Истинската Лейди Чатърли“ и „Танцьорката от Париж“ Анабел Абс представя историята на жената, завинаги променила готварската книга.

Англия, 1837 г.

Амбициозната мис Елайза Актън знае точно как иска да протече животът ѝ – да издаде новата си стихосбирка и да се превърне в обичана поетеса, а това да я освободи от очакванията да стане добра домакиня и покорна съпруга. Ала след срещата с известния издател господин Лонгман си тръгва съкрушена – той не иска и дума да чуе за стиховете ѝ. Лондон прелива от нови подправки и екзотични плодове и издателят предлага на Елайза абсурдната идея да напише проста готварска книга. Мис Актън обаче е твърдо убедена, че поезията е нейната съдба, а и никога дори не е стъпвала в кухнята на семейното имение. Само че съдбата има други намерения…

Не след дълго бащата на Елайза се изправя пред банкрут и младата жена и майка ѝ трябва да освободят прислугата. Те се преместват в английската провинция и мис Елайза бързо осъзнава, че единственият начин да извоюва независимостта си, е да се заеме с готвене и писане на рецепти. За своя помощница наема 17-годишната Ан – момиче, принудено да издържа осакателия си баща и болната си майка. Елайза дарява младата Ан с нов свят, изпълнен с поезия, нови вкусове и аромати. И приятелството, за което винаги е мечтала.

Науми ли си нещо, Елайза Актън винаги влага цялата си душа! Така става и с кулинарното изкуство, защото е сигурна, че дори в рецептите не е излишна щипка поезия.
На тази книга съм и хвърлил око, но така и не я купих... все се надявам, че ще излезе в електронен вариант. Някоя от вас чела ли я е?

# 489
Аз вчера, като я видях, си я поръчах от Озон - имат сега 4 книги на цената на 3. Ще дам отзив, но не знам кога ще стигна до нея, едва ли ще е скоро, че утре пътувам до 18-ти, а няма как да я взема..

За да не е спам - в Storytel съм си запазила за слушане "Под небето на Тоскана" (филмът съм гледала някога, но книгите така и не прочетох, а обичам биографични елементи) и "Красивата Тоскана" на Франсис Мейс (има ги по принцип и електронни + "Всеки ден в Тоскана").
Чака ме там препоръчаната тук "Пътувам и ям из Италия" на Елизабет Минкили.
Заинтригува ме много и "Гневният майстор готвач", Антъни Уорнър и смятам да я изслушам при първа възможност.
Мернах и на Петър Стоянович "Така би сготвил дядо ти" и "Така би сготвила баба ти" може да чуя за какво иде реч, пак са документални..

# 490
  • Разпиляна във въображението
Тази книга ми стои в любими в ОЗОН от не помня откога. Все я заобикалям, но и не искам да я махна. Следя градската библиотека дали няма да се появи. Някой чел ли я е? Като цяло напоследък искам рецептите да са втъкани в роман. Имам вече книги за авторски пътувания, които включват рецепти. Просто ми се иска и някоя любовна история около тях Simple Smile

# 491
Стара е вече, но така и не се появява електронно, проверявах скоро. Pensive
Иначе с рецепти много съм чела, но така на прима виста не мога да изброя всички, в които има и любов, в темата също сме споделяли и рецептите даже.. Лимонов сладкиш с маково семе, Като гореща вода за шоколад, Ман.. Но ще си ги чела. Надникни в списъка на 1 стр., може да има подсказки в някои анотации..

# 492
Попадал ли ви е рецептурник на ресторант?
В един американски криминален филм продадоха на търг рецептурник на луксозен стар ресторант за $20 000! Рецептурник е книгата в която главните готвачи записват рецептите си,ако някой не знае.

# 493
В един американски криминален филм продадоха на търг рецептурник на луксозен стар ресторант за $20 000! Рецептурник е книгата в която главните готвачи записват рецептите си,ако някой не знае.

Преди 1989 г. имаше два вида рецептурника, един червен-  за столовете на предприятия и един син- за ресторантите в хотелите. Бяха много дебели около 900- 1000 стр. Вътре имаше всякакъв вид рецепти, от супа топчета, до кюфтета по чирпански и крем карамел. Явно се е готвело по тях. Това го знам, защото съм учила средно образование за готвач и ни ги показваха.

# 494
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз имам от Червения рецептурник от соц-а, луксозен с кожени корици.

Общи условия

Активация на акаунт