"Вкусни" книги - 2

  • 120 674
  • 513
  •   1
Отговори
# 510
  • Мнения: 609
Тези две също изглеждат да са “вкусни”:


# 511
  • Мнения: 275
Споделете, ако някой вече ги е чел ("Сицилианска рецепта за щастие" и "С вкус на гръцко лято"), съдържат ли приложими рецепти, харесаха ли ви като цяло самите книги?

# 512
  • Мнения: 275
Взех си "Сицилианска рецепта за щастие", макар че сигурно ще оставя прочита й за лятото. Прелиствайки я, мога да кажа, че съдържа доста рецепти, част от които звучат малко екзотично, но пък със сигурност допринасят за атмосферата. Аз, като вегетарианка, си харесах да изпробвам няколко рецепти: Табуле в Сицилия, Супа с тиквичка, Паста с броколи. Освен това ми направи впечатление, че действието се мести в различни точки от света, което за мен лично е интересно и мисля, че книгата ще си заслужава!

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 15:36 от SilkTouch

# 513
  • Мнения: 12 382
Приготвила съм си за слушане "Гневният майстор-готвач", Антъни Уорнър:
Скрит текст:
"Създали сме общество, в което последователите на чистото хранене, здравните фанатици, дебелофобите и всички, които пробутват рестриктивни диети, имат имидж на добродетелни и свестни хора. Време е да разкрием истинския им облик – повърхностни, предубедени, безотговорни и грешащи."

Антъни Уорнър е професионален майстор-готвач, посветил живота си на насладата от храната и на борбата срещу драстичните хранителни режими. Живее в Нотингамшир и списва блога angry-chef.com, който го вдъхновява за книгата му "Гневният майстор-готвач". Води редовни рубрики в "Ню Сайънтист" и "Пул", а за блога му са писали "Гардиън", "Мейл он Съндей" и "Телеграф".

В стремежа си да покаже същността на храната като празник, Уорнър обявява война на псевдонаучните идеи за ограничения. Смело изобличава лъжците и шарлатаните и излага на показ безумията им. Привърженик на здравословното и балансирано хранене, той си поставя за цел да разкрие опасностите от модните диети и да разпространява послания за любов към кулинарията. "Гневният майстор-готвач" ни насърчава да прегърнем богатото разнообразие, което предлага светът на гастрономията. И най-важното – да приготвяме храна, която кара сърцето да запее.

Доколкото виждам е изчерпана на хартия, но може да се потърси и в библиотека, на изд. "Прозорец" е от 2018 г.

Общи условия

Активация на акаунт