Какви са жените, издържащи мъже?

• 48 448
  • 432
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
кукумицинка - не се притеснявай за мен, аз имам образование, жилище, някакъв трудов стаж Simple Smile

# 256
кукумицинка - не се притеснявай за мен, аз имам образование, жилище, някакъв трудов стаж Simple Smile

Изобщо не се притеснявам за теб. Говорех съвсем общо за хора (и мъже, и жени), които дълги години са се поставили в губещата позиция, без да имат особени интереси, и без да развият някакви ценни умения.

# 257
  • Пловдив
Тяхна грешка, защото да си този, който остава вкъщи с децата не значи да се подчиниш и обезличиш. Сами се поставят в подчинена позиция и после "леле-мале какво стана".

# 258
Янтре, дребната беше на шест месеца, като абдикирах, клекнах. Бях честолюбив, вироглав и своенравен, за да ходя да лижа задници. Жената си взе нещата в ръце и всичко остана на на мой гръб - детето, манджата, прането, чистенето. Бях перфектен, благодарен съм и. Верно, че изтърва най- хубавите месеци на детето, на които и се полагаше да се наслаждава. Тези мигове, тя ми ги подари на мен, за което ще съм и длъжен цял живот. В последствие всичко си влезе по релси.

# 259
Да казвам аз на домакиня "Внимавай много, мъжът ти може да те напусне, трябва да имаш образование и работа, иначе е опасно, особено като наближиш 50-те." е все едно на мен Мамасита да ми казва "Внимавай много, трябва да имаш три деца, защото само с едно е опасно, а хората от сой са длъжни да имат колкото се може повече деца." Едностранчив, клиширан и за много хора по най-различни причини невалиден поглед, налаган от изразяващия го като модел на правилност.

# 260
Да казвам аз на домакиня "Внимавай много, мъжът ти може да те напусне, трябва да имаш образование и работа, иначе е опасно, особено като наближиш 50-те." е все едно на мен Мамасита да ми казва "Внимавай много, трябва да имаш три деца, защото само с едно е опасно, а хората от сой са длъжни да имат колкото се може повече деца." Едностранчив, клиширан и за много хора по най-различни причини невалиден поглед, налаган от изразяващия го като модел на правилност.

Трябва да имаш умения, не е задължително да е работа, от която изкарваш пари, за да не умреш от глад все пак, ако стане такова нещо. Може и да градинарстваш, ако го правиш добре, не е лошо умение.

Факт е, че е по-добре да не се налага една жена, която не е работила 10+ години, обаче все пак е работила някога си и има покрив над главата, да си търси спешно работа.

# 261
Има толкова неща, които потенциално могат да се случат, че няма как да препоръчваш застраховката срещу личните си страхове на друг с елемент на задължителност. Да не повтарям обосновката на Мамасита за големия брой деца, че не е за повтаряне, но със сигурност я знаете. Както казваш, да не ти се случва.

А когато опре ножа до кокала, всеки ще намери начин да се справи, според възможностите си.

# 262
  • вятър в маслините, вятър над хребета
На мен например ми е много интерсно кой ли ще е този мъж, който ще взима в пъти повече от жена си, но би я оставил да е продавачка за 400 лева.
От едно известно време, откогато жената се брои за самостоятелна единица в обществото, понятието "мъжът я оставя или не оставя" е неуместно. Жената се предполага да решава сама. И на мен ми е също интересно коя е жената, която ще се остави да е тотално и абсолютно финансово зависима от мъжа до себе си. Струва ми се недалновидно, понеже животът поднася и изненади.

# 263
Под "оставя" Ли Лу, мисля, има предвид "не й предоставя възможност да избере между отваряне на фитнес студио (например) и настоящото й занимание".

Последна редакция: чт, 10 мар 2016, 13:29 от Вещица в чужбина

# 264
Има толкова неща, които потенциално могат да се случат, че няма как да препоръчваш застраховката срещу личните си страхове на друг с елемент на задължителност. Да не повтарям обосновката на Мамасита за големия брой деца, че не е за повтаряне, но със сигурност я знаете. Както казваш, да не ти се случва.

А когато опре ножа до кокала, всеки ще намери начин да се справи, според възможностите си.

Аз може само да препоръчвам, от моята гледна точка естествено. Не съм заповядала на никого.

Иначе по мои наблюдения подобни жени, за съжаление не говорим просто да ги е напуснал мръсникът и да им е резнал кранчето, понякога се случват и тежки неща като смърт на съпруга, се справят най-често като не започват те тепърва да правят кариера или да си изкарват за хляба, работейки като чистачки и готвачки (нещо, в което се предполага, че имат опит, щом са домакини), а като впрягат вече сравнително порасналите си деца да ги издържат.

# 265
Да, има една порода жени, които винаги намират кой да ги издържа. И няколко мъже да сменят, всичките ще убедят, че ходенето на работа е животозастрашаващо за тях.

Иначе всеки да си домакинства на воля, но да не забравя себе си и своето, че не се знае утре всеотдайната половинка на къде ще я задуха вятърът.

# 266
Оливате се, дами. Какво значи домакин, я. Мен ми беше ного добре, изпирам, простирам, звъня по тел, да знам последователността на зарзавата в манджата. На малката, всеки ден приготвям храничка - зеленчукова и плодова. Фащам прахосмука, подреждам масата, основна, подложна newsm78, бобец. Ноу задълбахте, брейии, тцццц.

# 267
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Под "оставя" Ли Лу, мисля, има предвид "не й предоставя възможност да избере между отваряне на фитнес студио (например) и настоящото й занимание".
Пак ми звучи много обезличаващо. Може би защото имотните съпрузи около мен са със съпруги обикновено също имотни, при това изкарващи пари в същата област, в която и съпругът.

# 268
В повечето случаи хората се женят за хора от своя социален кръг и съответстващи им по финансово състояние, но все пак има и други случаи. А ако Алис Уолтън се влюби и ожени за някой от касиерите на Уол-Март и му предложи избор на други професионални възможности, това прави ли го по-безличен, отколкото е бил три месеца преди това?

# 269
Оливате се, дами. Какво значи домакин, я. Мен ми беше ного добре, изпирам, простирам, звъня по тел, да знам последователността на зарзавата в манджата. На малката, всеки ден приготвям храничка - зеленчукова и плодова. Фащам прахосмука, подреждам масата, основна, подложна newsm78, бобец. Ноу задълбахте, брейии, тцццц.

Нали 6 месеца си домакинствал и си гледал дете? Не е като да го правиш 10-20 години. Просто си се разнообразил малко. Някои хора обикалят света 6 месеца-година, когато им прегреят бушоните. За толкова време човек не се деквалифицира, докато при дълги години домакинстване става дума точно за това.

И разликата е, че когато ти си се сринал, жена ти се е мобилизирала. Предполагам, че и сега си работи. Взаимно сте си опора. Спокоен си, че ако се случи пак, има на кого да се опреш. Познавам семейства в подобна ситуация, при която мъжът си губи работата, но жената си защитава до кръв изконното женско право да бърше лайна и да си стои у дома. Дори и да мизерстват през времето, докато мъжът си намери нова работа.

Общи условия

Активация на акаунт