Какви са жените, издържащи мъже?

• 48 493
  • 432
  •   1
Отговори
# 240
Ама никой не говори, че мъжете не бива да домакинстват и да не подхващат нищо. Но едно е да си има професия, да осигурява финансово семейството си и в свободното си време да домакинства, съвсем друго да виси на терасата, да говори с бабите на пейката и да ходи за риба.

# 241
  • Пловдив
Ама никой не говори, че мъжете не бива да домакинстват и да не подхващат нищо. Но едно е да си има професия, да осигурява финансово семейството си и в свободното си време да домакинства, съвсем друго да виси на терасата, да говори с бабите на пейката и да ходи за риба.
Разберете - хората са различни. И ако ти не можеш да приемеш такъв мъж, то има други жени на които ще им харесва. Има жени с кариера, които биха искали да имат по-голяма подкрепа в дома си. И пак не казвам, че всички жени с кариера ще искат, но някои ще има и такива.

# 242
Всъщност за да се отдаде някой изцяло на хобитата си, друг трябва да му поеме издръжката.

Все едно няма такива художници, писатели, артисти.. Както има лекарки, които плащат на гаджетата си студентството- с цел по-късно да са на една права, така има и мъже, които дават някакъв пост на жена си, ако не може да си намери сама; или просто я оставят да има хоби, защото не върви да чука на касовия апарат, докато той носи часовници на тройна стойност от месечното и възнаграждение. Това също не е за уважение. Пак казвам, че говорим за случаите, когато хората са от различен социален слой. Ако имаме нужда от пари, не знам какво има да се чудим; навиваме ръкави и започваме. Но аз да сервирам по осем часа на разни сноби примерно, а той да ми пие всеки ден шампанско...  Rolling Eyes

Този от темата го изключвам, тъй като сам си е казал човекът, че видът му е капитал сред зрелите жени. И такива жени има. Но до тях още една камара други с други съображения  Simple Smile

Скрит текст:
ПП Ясно ми е, че богат-беден трудно се събират и хората плуват предимно в свои води, но наистина има такива случаи, макар и малко.

Последна редакция: ср, 09 мар 2016, 18:25 от Ли Лу

# 243
Янтре, каква е тази подкрепа вкъщи при деца тиийнейджъри, която един работещ мъж не може да окаже? Знам за двама мъже-домакини, жените им нямат никаква кариера, дори са с ниски доходи. Но си права, че им харесва, едната даже от двайсетина години е убедена, че за мъжа й няма подходяща работа.

Ли Лу, ако хората са от различен социален слой, естествено, че не е приемливо по-бедният да блъска на работа и да яде това, което може да си позволи. Всъщност не знам дали има такова разделение въобще,  защо се дава такъв пример. Аз твърдя само, че докато една жена може да се чувства реализирана чрез подреден дом, три пъти на ден сервиране на топла храна и добре възпитани деца, за един мъж това не е достатъчно.

# 244
  • Пловдив
Аз твърдя само, че докато една жена може да се чувства реализирана чрез подреден дом, три пъти на ден сервиране на топла храна и добре възпитани деца, за един мъж това не е достатъчно.
Бъркаш! Ако за теб и твоят партньор това не работи, то има други двойки за които е супер. Има мъже за които е достатъчно.

# 245
Всъщност не знам дали има такова разделение въобще,  защо се дава такъв пример.

Защото в повечето случаи, когато единият си е вкъщи и има просто хоби (изключвам гледане на деца или болни роднини), другият е богат. Не говоря за съпрузи, там нещата са други, а за връзки, когато понякога хората дори още не делят един покрив.

Например наскоро ми попадна едно интервю с милионера художник Херман Нич. Възрастен, известен и богат едва след много години признава, че само заможни жени са го издържали по пътя нагоре и единствената му работа е била за 900 шилинга в техническия музей, която напуска след около три години. Това е единственият му стаж официално, 3 години, а интервюто дава на 70  Simple Smile

# 246
Янтре, то и за мъжа от първия пост в темата е било достатъчно и е можел цял живот да откара така, макар че се съмнявам да е готвил и чистил по 8 часа на ден. Обаче не знаем защо в крайна сметка е бил наритан, явно сал за едната хубост не става. Исках да кажа, че в самото общество не се гледа добре на такива мъже, а иначе е ясно, че в двойката са щастливи /поне докато не й писне на жената да дърпа сама хомота/.

Ли Лу, питах има ли случай богатият да се храни отделно със скъпи храни, бедната му половинка да преглъща отстрани. Чак такива извращения...А хората на изкуството са отделна категория, там винаги има желаещи за музи, по-престижно е някак. Mr. Green

# 247
  • София
Например наскоро ми попадна едно интервю с милионера художник Херман Нич. Възрастен, известен и богат едва след много години признава, че само заможни жени са го издържали по пътя нагоре и единствената му работа е била за 900 шилинга в техническия музей, която напуска след около три години. Това е единственият му стаж официално, 3 години, а интервюто дава на 70  Simple Smile

От продажба на картини не е ли печелил нещо? Откъде са му милионите?

# 248
Нич е от групичката на Отто Мюл и Гюнтер Брус, които са били силно отхвърляни заради странните си ... ритуали (направо са си били оргии). Първата награда печели чак около 80-те години (роден е 38). Иначе е имал театър малко преди това (закупен с помощ) и там е проявявал голяма част от музикалните си и театрални таланти. Сега погледнах за по-голяма достоверност, участвал е през 70-те с различни други артисти в проекти, но сам той набира скорост през 80-те.

Ли Лу, питах има ли случай богатият да се храни отделно със скъпи храни, бедната му половинка да преглъща отстрани.
Ако не се лъжа, Кукумицинка даде такъв пример, та явно всичко има.  Simple Smile

# 249
Знам за двама мъже-домакини, жените им нямат никаква кариера, дори са с ниски доходи. Но си права, че им харесва, едната даже от двайсетина години е убедена, че за мъжа й няма подходяща работа.
Знаеш ти...нима са дошли при теб да ти обясняват какви са им реалните доходи? Няма нормален човек, който да обсъжда тази тема, дори със сестра си.
Някога представяла ли си си, че тези мъже работят нещо в къщи и изкарват добри доходи?

# 250

А от това, че аз съм от години вкъщи, чак толкова затъпяла ли ви изглеждам? Винаги съм мислела, че оставям впечатление на интелигентна, разумна жена с разнообразни интереси. Не е да мога да обсъждам само пълнените чушки.

Скрит текст:
Не мога да се сдържа и ще отговоря. Винаги, когато съм те чела си ми оставяла точно това впечатление. Честно, не е комплимент.

# 251
  • Пловдив

А от това, че аз съм от години вкъщи, чак толкова затъпяла ли ви изглеждам? Винаги съм мислела, че оставям впечатление на интелигентна, разумна жена с разнообразни интереси. Не е да мога да обсъждам само пълнените чушки.

Не мога да се сдържа и ще отговоря. Винаги, когато съм те чела си ми оставяла точно това впечатление. Честно, не е комплимент.
Е, твое мнение, да се карам с теб ли се очаква?

# 252
Янтра, ти май не я разбра, постът й е положителен.  Wink

# 253
  • Пловдив
Ами.... Благодаря тогава.

Аз съм уверена в себе си, рядко се напъвам да се доказвам в домакински-антодомакински теми.

# 254
Еманципацията не е да задължат жените да издържат мъже. Жените много са се борили да имат правото да учат, да получават за еквивалентен труд равно заплащане с мъжете. Да имат правото да изберат дали да седят вкъщи и да домакинстват, или да работят. Не, за да са задължени да правят едното или другото. Животът, за съжаление, е доказал, че хора, които не са развили и не поддържат някакви специфични умения на едно конкурентно ниво, които могат да бъдат заплатени, се оказват в много лошо положение, ако се наложи да излязат на пазара на труда понякога на една доста зряла възраст, без да са работили никога преди това. Случват се такива неща. Това, че днес някой е съгласен да издържа една жена или мъж в замяна на домакинстване и гледане на деца, не значи, че ще е съгласен винаги. Да не говорим колко неща е заставен да преглъща понякога този без доходите в такива случаи. И тук съм засичала съвети към жени - домакини, мъжът им се държи с тях като парцал, изневерява им, ама не искат да го напуснат, и потребителките, даващи съвети, не смятат, че е умно да го напускат веднага, ами да си намери първо работа Защо? Защото жената станала на 40-50, без да е работила никога, без никакво образование или образованието ѝ чисто и просто е неактуално, защото са минали много години и не е работила с него. Как ще си намери лесно такъв човек работа? Способен единствено на неквалифициран труд, за който пък работодателите предпочитат съвсем млади хора, защото са по-издръжливи и често са склонни да работят за джобни пари, понеже живеят при родителите си или на общежитие.

Мъжете особено, спрат ли да обичат, могат да си променят коренно отношението към една жена. Както са били склонни да дадат всичко за любимата жена, да я глезят, докато тя си стои вкъщи, така са способни и утре да са такива с новата любов, а старата да я оставят на произвола.

Другото, което е, домакинските способности и способността да гледаш деца може да са много различни. Всеки познава хора, които не могат да готвят, макар и семейството да яде главно неща, сготвени от тях, чистят през куп за грош и за начина, по който си гледат собствените деца, никой не би им платил, за да гледат чужди деца. И такива хора понякога нямат друга работа, освен стоенето вкъщи. Може да се окаже, че 20 години някой ги е издържал, за да вършат неща, за които никой клиент не би платил, поради факта, че ги вършат зле.

Общи условия

Активация на акаунт