Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-7

• 109 355
  • 824
  •   1
Отговори
# 360
Извинете за некомпетентния въпрос, но кота 0 се води над гаражи, така ли? Питам, защото моето жилище ще е над магазини ( не съм избирала аз, така се случи) и това означава ли, че е кота 0?
Благодаря предварително.
Не, кота 0 е нивото на пода на първия надземен етаж - в случая магазините.

# 361
Извинете за некомпетентния въпрос, но кота 0 се води над гаражи, така ли? Питам, защото моето жилище ще е над магазини ( не съм избирала аз, така се случи) и това означава ли, че е кота 0?
Благодаря предварително.
Не, кота 0 е нивото на пода на първия надземен етаж - в случая магазините.

С кота 0 се означава ниво настилка (от архитектите, за конструкторите кота 0 е горен ръб бетон) на плочата, най-близо до нивото на терена. При сравнително равен терен всичко е ясно. При наличие на денивелация може да се спекулира от страна на инвеститора пред потенциалните клиенти. Затова има методика, по която се смята нивото на терена (за да може да се даде и кота корниз).

# 362
По темата за обяви от частно лице и/или фирма... как да разбирам тази обява?

http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c145761368724751 … k=260275&f1=1

започва с "БЕЗ КОМИСИОННА ЗА КУПУВАЧА, ДИРЕКТНА ПОКУПКА ОТ СОБСТВЕНИК!!! Предлагаме Ви тристаен непреходен апартамент в новострояща се жилищна сграда разположена във вътрешноста на квартала и в близост до метростаниция.." и завършва с "...Съдействие за ипотечен кредит, одобрение до три дни. Доверете се на нашия дългогодишен опит, АГЕНЦИЯ 'ВИТОША ЕСТЕЙТ' - основана 2006г"  - на кое трябва да се вярва - на първото или на последното изречение?! Не може да се вярва и на двете (т.е. агенцията да е собственик и да не иска комисион...)

# 363
Ако тази Витоша е онази Витоша, за която си мисля, направо я пропускай Joy

Иначе в такива случаи вероятно са договорили със строителя да слага тяхното възнаграждение в общата цена или % за всеки появил се клиент. Няма как да работят за сините очи на някой, дори да е тяхна сградата се наемат хора, които трябва да извършат въпросната работа, съответно имат заплати.

# 364
Аз не търся апартамент (за мое щастие), но преглеждам от време на време как са цените в квартала... и ми стана любопитна тази обява Simple Smile  Peace

от друга страна мога да добавя почти личен опит от купуване на ап. от частно лице (бившия ми мъж е в процес на купуване на ап.) - купувачът на 2 пъти "изчезва" за по 2-3 седмици и не може да бъде открит... сега го чака да му даде едни документи (за да може да му одобрят кредита за покупка), но... човекът просто е решил да не си вдига телефона... същото се случи преди Коледа (не можеше да бъде открит в продължение на 2-3 седмици) ... и в момента е на никъде - има ключ от въпросния ап., но не може да започне ремонт, защото не е купен (и ако нещо стане няма как да докаже, че трябва да го купи), а не може да го купи, защото продавачът не му е дал всички документи и не му е отпуснат кредит... с две думи с вързани ръце е...  newsm78

# 365
Това и с брокер може да стане, всякакви продавачи и купувачи има...
Скрит текст:
2 пъти съм имала такава ситуации в човек на име Петър, направо все едно за него чета  Crazy

# 366
По темата за обяви от частно лице и/или фирма... как да разбирам тази обява?

http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c145761368724751 … k=260275&f1=1

започва с "БЕЗ КОМИСИОННА ЗА КУПУВАЧА, ДИРЕКТНА ПОКУПКА ОТ СОБСТВЕНИК!!! Предлагаме Ви тристаен непреходен апартамент в новострояща се жилищна сграда разположена във вътрешноста на квартала и в близост до метростаниция.." и завършва с "...Съдействие за ипотечен кредит, одобрение до три дни. Доверете се на нашия дългогодишен опит, АГЕНЦИЯ 'ВИТОША ЕСТЕЙТ' - основана 2006г"  - на кое трябва да се вярва - на първото или на последното изречение?! Не може да се вярва и на двете (т.е. агенцията да е собственик и да не иска комисион...)

Теб те интересува само това "БЕЗ КОМИСИОННА ЗА КУПУВАЧА". Т.е. ти няма да плащаш нещо отгоре върху цената. От там нататък какъв процент има за агенцията какво те интересува? Ако цената те устройва всичко е ОК. Въобще когато се купува жилище важно е само колко пари ще дадеш за дадения имот като цяло. А това дали има или няма комисионни в цената, как е сметната цената за квадратен метър и колко са общите части са само подробности.

# 367
На прага съм на сделка за тристайно жилище в центъра на София. Почва да ме хваща параноя по много показатели. В началото цената ми се стори изгодна, но почвам да се разколебавам. Как да разбера дали е такава? Цялата статистика е на база офертни цени или е остаряла - тази, която намирам в интернет. Жилището съм го намерила без брокер, т.е. плащам комисион, но брокерът е на продавача. Те естествено ме убеждават, че цената е изгодна. Някакви идеи какво мога да направя?

# 368
На прага съм на сделка за тристайно жилище в центъра на София. Почва да ме хваща параноя по много показатели. В началото цената ми се стори изгодна, но почвам да се разколебавам. Как да разбера дали е такава? Цялата статистика е на база офертни цени или е остаряла - тази, която намирам в интернет. Жилището съм го намерила без брокер, т.е. плащам комисион, но брокерът е на продавача. Те естествено ме убеждават, че цената е изгодна. Някакви идеи какво мога да направя?
Консултирай се с оценител.
Ако искаш може да дадеш линк към обявата? Тук има вещи хора.
Брокера има интерес да те убеждава в + на имота и цената.

# 369
Щом си го намерила без помощта на брокер, защо ще плащаш?
За цената - ако си ходила на огледи в района можеш да прецениш спрямо предлагането в момента дали е ок или не.

# 370
  • София, Bulgaria

Пиши ми на лични, ще се опитам да ти помогна да се ориентираш за цената.

# 371
  • София

Те не са ли подписали предварителен договор с фиксирани условия и срокове?
И двамата да имат брокери продавача като се омъгли .....

# 372
Как стои въпросът при закупуване на апартамент от фирма, освен възстановяването на ДДС. Същият ще се ползва не за офис, а за отсядане на контрагенти от чужбина и служители от провинцията, примерно.

# 373
Не разбирам защо трябва да има разлика?

# 374
Не разбирам защо трябва да има разлика?
  Няма да има смяна на предназначението, най - малкото. Интересува ме като фирма или частно лице имам по - голяма изгода да купя имот, че ми се върти една идея, дето не е узряла.

Общи условия

Активация на акаунт