Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-7

• 109 364
  • 824
  •   1
Отговори
# 615
Дава дена не ми се четат коментари за нечие изказване. Да, всеки има право на мнение, но все пак нека се придържаме към темата.

Животът е толкова шарен и хора всякакви, както и мечти и виждания.

Ами то четенето не е задължително, нали така? Simple Smile И си е съвсем по темата, ставаше въпрос за надстройките и напуканото от покрива до мазето тухлено триетажно номенклатурно блокче  в Лозенец. Доколкото аз съм информирана, при надстрояване се прави обследване на конструкцията за носимоспособност и се слагат допълнителни укрепвания, ако е недостатъчна - не мисля, че  "връзкарите"  са самоубийци да си строят нещо, което ще се срути заедно с тях.

Освен това, ако е имало тавани, те са собственост на отделните собственици плюс някое общо помещение, тоест, всяка надстройка ще включва изкупуване на таваните от другите собственици, а ако е имало плосък покрив, правото на надстрояване пак е на етажната собственост и трябва да бъде продадено на надстрояващите, затова не разбрах как така "някакви връзкари се уредиха" - тя би трябвало също да си е продала тавана или да се е съгласила на продажба на правото  newsm78  Говорим ако е след 1990 настрояването.  Ако е преди 1990, изникват други въпросителни.

Последна редакция: чт, 31 мар 2016, 11:10 от Анонимен

# 616
То па Лозенец да не е върхът на сладоледа? Laughing  На майната си е спрямо центъра и вече е така презастроено, че си гледате един друг в прозорците. Никога не съм разбирала тази мания по Лозенец.
Абсолютно - и аз така. Освен това целият квартал е в баири и няма удобен транспорт, има метро, но надежденската линия, а всички възлови места са по другата линия.

# 617
То па Лозенец да не е върхът на сладоледа? Laughing  На майната си е спрямо центъра и вече е така презастроено, че си гледате един друг в прозорците. Никога не съм разбирала тази мания по Лозенец.
Абсолютно - и аз така. Освен това целия квартал е в баири и няма удобен транспорт, има метро, но надежденската линия, а всички възлови места са по другата линия.

Ех, Мецане - то според теб и Иван Вазов няма удобен транспорт  Laughing Лозенец си има хубави места, има и презастроени, има и с удобен транспорт, и без такъв (ако говорим за частта към Хладилника, която не е Лозенец всъщност). Да не забравяме, че уличките около УАСГ, 35-то, банята и Търговската гимназия също са Лозенец Simple Smile

Не разбрах за метрото - какво ти пречи да смениш линията на Сердика, ако не си в тази посока? На метрото това му е хубавото, че бързо и лесно можеш да се прекачваш и така стигаш до всяка негова точка. 

# 618
Ех, Мецане - то според теб и Иван Вазов няма удобен транспорт  Laughing

Разбира се, че няма, само че Лозенец е още по-зле. Баш Лозенец около Черни връх в частта нагоре от хотел Хемус, покрай Кемпински - Зографски, Джеймс Баучер и уличките около него. Много зле с транспорта и само баири.
За Иван Вазов нали го коментирахме - егати и удобния транспорт, дето всичките спирки, които даде за пример, са на 1 км от централния вход на Южния парк. Един трамвай №1 дето имаше и откакто не върви вече по Витошка, и той не става. Метро няма, нищо няма, рейсовете по Арсеналски минават веднъж на високосна година и ходят от никъде до никъде.

# 619
  • София, Bulgaria
Poppea, "нечие изказване" имам предвид как се изразила Aisha!!!

Иии... хайде успокойте малко топката...всъщност, ако искате не я успокоявайте.

# 620
Ех, Мецане - то според теб и Иван Вазов няма удобен транспорт  Laughing

Разбира се, че няма, само че Лозенец е още по-зле.

Аз няма да споря, макар че ми е интересно как даваш толкова категорично мнение за транспорта в тези два квартала - живял ли си в Лозенец или Иван Вазов? Защо централният вход на Южния парк да е отправната точка за измерване, не разбрах. Ок, де - няма никакъв транспорт и е много зле, изобщо не става за живеене Simple Smile

И къде, според теб, има удобен транспорт в София?

Последна редакция: чт, 31 мар 2016, 11:36 от Анонимен

# 621
И къде, според теб, има удобен транспорт в София?

Около Докторската градина? Grinning Имат си метро, рейсове, тролеи, трамвай. Всичко на 100 метра радиус.

# 622
Ми естествено, около Докторската градина, но не само там, и другите елитни квартали са с добър транспорт. Например южните, дори както нямат още метро, имат изключително бърз трамвай 7 по бул. България, имат тролеи (№2 и №9); горе по Борис също трамвай 5 е на 3-4 минути, автобуси, а сега ще им направят и метро.
Младост също е с изключително добри комуникации - освен метрото, което за разлика от Лозенец може да се ползва, защото ходи на всички възлови места, има и много автобуси, които вървят бързо по Цариградското, без светофари и кръстовища, имат и тролеи, и спирките са близо където и да живееш. Метрото вече в Младост има цели 5 или 6 станции, откакто направиха и линията до Бизнес -парка. В центъра дори лошата му част около Женския пазар и Лъвов мост е много комуникативна, трамваи, метро, долу по Сливнаца автобуси и тролеи бол. Всъщност повечето квартали в София имат добра комуникация, Лозенец е един от най-лошите квартали откъм транспорт, също и Иван Вазов.

# 623
Всъщност повечето квартали в София имат добра комуникация, Лозенец е един от най-лошите квартали откъм транспорт, също и Иван Вазов.

Съгласна!  Peace И двата не стават за живеене и моля продавачите да свалят веднага цените, 'щото това на нищо не прилича!   Laughing 

# 624
Аз за транспорта говоря, ти падаш на нивото на някои други потребителки, дето вадят произволни изводи и ти слагат в устата думи, които не си казвал. Къде прочете, че не стават за живеене? А цените се определят на пазарен принцип. Баровците в Лозенец явно не ги бърка транспорта, защото ходят с коли. А лично на мен кварталът не ми харесва по други причини, не само и не основно заради транспорта:)
Виж, Иван Вазов ми харесва, но това не пречи да виждам, че с транспорта е зле.

# 625
Хайде сега, много си и ти обидчив Simple Smile Шегувам се!  bouquet

Митът за баровците в Лозенец е широко разпространен Wink, но пък метрото си се пълни, особено в пиковите часове, нищо че не стигало до никъде, според теб. На Сердика се изпразва и пак се пълни  Simple Smile

Транспортът е основен фактор за това дали става за живеене.

За Докторската (истинската, не Русалка и Алеко Константинов) съм съгласна, че е хубаво място  Peace

Последна редакция: чт, 31 мар 2016, 12:08 от Анонимен

# 626
Коя е неистинската Докторска?

# 627
Коя е неистинската Докторска?

Около Черковна.

# 628

Че там каква градинка има?
Но там наистина не е добре с транспорта, най-вече около Военноисторическия музей.

# 629
Че там каква градинка има?
Но там наистина не е добре с транспорта, най-вече около Военноисторическия музей.

Е, по обявите се случва да ги обявяват като "докт. градина", затова уточнявам. Както и Хладиника/Кошарите редовно е обявен като Лозенец. Около Музея май ги обявяват като Яворов. Абе всякакви интерпретации има. За мен Докторска е от Библиотеката до  Евлоги Георгиев и от Янко Сакъзов до Цар Освободител.

Общи условия

Активация на акаунт