Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-7

• 109 327
  • 824
  •   1
Отговори
# 645

Че там каква градинка има?
Но там наистина не е добре с транспорта, най-вече около Военноисторическия музей.

Наистина "Столичани в повече" - Докторската градина е на друго място и не е на ул. Черковна.
А защо се казва Докторска - > Гугъл.

Peace  Peace  Peace

# 646

Но там наистина не е добре с транспорта, най-вече около Военноисторическия музей.

Наистина "Столичани в повече" - Докторската градина е на друго място и не е на ул. Черковна.
А защо се казва Докторска - > Гугъл.

Мдам, чукчата писател, не читател

Е, по обявите се случва да ги обявяват като "докт. градина", затова уточнявам. Както и Хладиника/Кошарите редовно е обявен като Лозенец. Около Музея май ги обявяват като Яворов. Абе всякакви интерпретации има. За мен Докторска е от Библиотеката до  Евлоги Георгиев и от Янко Сакъзов до Цар Освободител.

Обясних съвсем ясно, че уточняам заради срещани  обяви около Мърфи и Алеко Константинов, обявени като Док. паметник.  И че визирам само "истинския" квартал, дори посочих улиците, които го заграждат. А защо се обявява така, е ясно - като сложиш Док. паметник и цена като за Подуене, излиза най-отпред в търсенето на този, който е задал "Докторски паметник" Simple Smile - а дали някой ще се хване на номера, ами пробват. Същото се прави за Лозенец. Където съм израснала, б.т.в.

Между другото, тази практика мен лично ме дразни много, но е масова.

Район и квартал са различни неща - районът обхваща няколко квартала, може да носи името на някой от тях, но може и да не е така. Например район Лозенец включва няколко квартала, между които кв. Лозенец, но и кв. Кръстова вада (и други). Район Триадица включва Иван Вазов, Стрелбище, Гоце Делчев и т.н., без да има квартал Триадица. Район Средец е административният център, без да има кв. Средец.

За останалото, всеки с комплексите си Simple Smile

Последна редакция: пт, 01 апр 2016, 10:07 от Анонимен

# 647
Абе квартал Средец има, едно малко кварталче, което е нагоре от парка "Свети Петър и Павел", около един малък бизнес център - там е централата на Цибалаб. Как да го обясня по-точно, че не ми се ровят карти и дават линкове - караш нагоре по Иван Евстатиев Гешов към МА и на бензиностанцията на ОМВ завиваш надясно. Ей там тези няколко улички са кв. Средец Laughing

# 648
Абе квартал Средец има, едно малко кварталче, което е нагоре от парка "Свети Петър и Павел", около един малък бизнес център - там е централата на Цибалаб. Как да го обясня по-точно, че не ми се ровят карти и дават линкове - караш нагоре по Иван Евстатиев Гешов към МА и на бензиностанцията на ОМВ завиваш надясно. Ей там тези няколко улички са кв. Средец Laughing

Не беше ли Сердика онзи квартал? кв. Сердика е и не е в район Средец. Има някаква промишлена зона Средец, ама тя няма нищо общо с район Средец

Част от стария център е в район Възраждане. А се оказва (не го знаех), че Яворов административно е в район Средец.  

Всъщност районите са си чисто административни, за пазара на имоти те нямат чак такова значение - цените в Кръстова вада са различни от тези до УАСГ, въпреки че са в един и същи район. Значение имат кварталите и дори вътре в един квартал има разлики.

Последна редакция: пт, 01 апр 2016, 10:17 от Анонимен

# 649

Не беше ли Сердика онзи квартал?

ж.к. Сердика е това, квартал Средец няма в София, само район
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B4%D0%B8%D0% … D0%B5%D0%BA%D1%81)

# 650
Не беше ли Сердика онзи квартал? кв. Сердика е и не е в район Средец.

Като нищо да си права. Може и Сердика да е. Нали все са стари имена на София, та така:) сигурно съм объркал.

Ясно е за район Средец, за който говориш, че е административния център.

# 651
Не беше ли Сердика онзи квартал? кв. Сердика е и не е в район Средец.

Като нищо да си права. Може и Сердика да е. Нали все са стари имена на София, та така:) сигурно съм объркал.

Ясно е за район Средец, за който говориш, че е административния център.

Peace

# 652
Да не би аз да казах, че има разлика??? Аз дадох картите на двата района и казах, че не съм чувала за квартали, като подразделения на районите. Т.е. не съм чувала за "квартал Подуяне в район Оборище". За мен си има Оборище и Подуяне и толкоз.

Ами жалко, че не си чувала, защото е точно така - има разлика, районът е по-широко понятие, а вътре в районите има квартали.

Има кв. Подуене в район Подуене, но в район Подуене има и кв. Сухата река, и кв. Левски В и Г, че дори и кв. Хаджи Димитър е административно в този район.

http://poduiane.info/images/poduiane-map.jpg

А "истинската" Докторска градина, за която говорих, е разделена административно между район Средец и район Оборище.  

Последна редакция: пт, 01 апр 2016, 10:51 от Анонимен

# 653
# 654
# 655
Има кв. Подуене в район Подуене, но в район Подуене има и кв. Сухата река, и кв. Левски В и Г, че дори и кв. Хаджи Димитър е административно в този район.

Квартал Подуяне не е в район Подуяне, а в ройон Оборище.
Район Подуяне граничи с квартал Подуяне, намира се на север от него, "над" бул. "Ген. Данаил Николаев".

# 656
  • София
първоаприлска шега ли е? newsm78

http://sofia.dir.bg/news.php?id=22178649

# 657

Квартал Подуяне не е в район Подуяне, а в ройон Оборище.
Район Подуяне граничи с квартал Подуяне, намира се на север от него, "над" бул. "Ген. Данаил Николаев".

Кв. Подуяне административно е разделен и има част и в район Подуяне (ул. Златоструй, Яворица, тази част) - някога там имаше къщи, сега не знам как е. Имах съученичка от там, всички си го знаехме "Подуене", вкл и частта, известна  сега като Сухата река - там е имало къщи на селяни от Подуене, когато още е било село. А тази част, която е около Марагидик, Каймакчалан (сега в район Оборище), също си беше Подуене. Затова казвам, че районирането не е много информативно за пазара на имоти.

Последна редакция: пт, 01 апр 2016, 11:52 от Анонимен

# 658
  • София

Знаех си аз, че трябва да разширим периметъра за търсене... Laughing

# 659
Въпросът ми май не е мн за тук, но...

Преди 2 години се купихме апартаментът, в който живее. Няколко месец след покупката започнахме да получаваме писма от различни институции, че старият собственик им дължи пари.

Днес мисля, че го търсиха за да му връчат призовка, но казах, че той вече не живее тук.

Имотът е купен с ипотечен кредит, без тежести към датата на покупката и би трябвало банката всичко да си е проверила преди отпускането на кредита.

Имам ли основание да се притеснявам?

Общи условия

Активация на акаунт