Зъбките го мъчат вече, ОКТОМВРИйското човече - еп.2

• 50 114
  • 724
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте! Днес не е приятно за разходки, но постояхме малко на терасата на въздух, да погледаме дъгата Grinning
Ния също по цял ден се върти от гръб по корем (обратното й е по-трудно). Другото забавление е да се надига на лакти(все едно прави коремни преси) или да прави мостове ако е поставена на място, където не може да се върти.
Къпем я всеки ден, но косата през ден-два. Вече е много дълга и трудно съхне. След банята яде и веднага заспива, не искам да заспива с мокра коса. Режимът й не ми харесва, но кой ли ме пита - заспива най-късно в 21,30, става за хранене в 1-2, 5-6, и се съвужда в 8. Така е от 3 седмици, а преди това правеше паузи по цяла вечер, и ставаше в 10 окончателно.

# 166
Единственото предимство на спрея пред физиологичния разтвор е, че достига по-навътре, заради струята. Иначе няма значение кое от двете, даже според мен физиологичният разтвор е по-добре, защото го дават и за очи, а от педи знам, че което става за очите, става и за носа. Задължително преди употреба на аспиратор или клечки за уши, трябва да има нещо в нослето, което да разводни секрета. По този начин се предпазва и лигавицата.
ShikeR, какъв ти е аспиратора? Ако е само помпичка, няма да успееш да го изчистиш както трябва. Аз си взех от аптеката аспиратор за прахосмукачка на Nosko и съм много доволна. Има си приставка, която регулира налягането до 0,2 бара, без значение на каква степен е прахосмукачката и само той дърпа сополите както трябва.

# 167
Даниел, аз използвам разтвор на Тонимер, той е с морска вода, също както използваното от теб  Peace
Далия, взех на Меримар аспиратор http://apteka.framar.bg/30016236/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BC% … D0%BD%D0%BE%D1%81

# 168
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.

За нослето доколкото знам не е добре да се слага физиологичен разтвор, защото той много изсушава лигавицата, по добре спрей с морска сол. Аз ползвам Sterimar и съм доволна.

Аз му чистя всекидневно нослето откакто се е родил с аспиратор,като преди това капвам няколко капки физиологичен разтвор,за да се втечнят сополките.Така правя по препоръка на педиатър.Не мисля,че изсушава лигавицата,ти защо мислиш така?

# 169

За нослето доколкото знам не е добре да се слага физиологичен разтвор, защото той много изсушава лигавицата, по добре спрей с морска сол. Аз ползвам Sterimar и съм доволна.

Аз му чистя всекидневно нослето откакто се е родил с аспиратор,като преди това капвам няколко капки физиологичен разтвор,за да се втечнят сополките.Така правя по препоръка на педиатър.Не мисля,че изсушава лигавицата,ти защо мислиш така?

Морска сол ползвал по препоръка на педиатърката, а и имам приятелка която лежа с нейното бебе в Инфекциозна болница и там също и там също и бяха казали да не ползва физиологичен разтвор за нослето.

# 170
Аз досега си мислех, че Стеримар е физиологичен разтвор  newsm78 сега прочетох, че има разлика  Crazy
Аз използвам него от самото начало. Всеки ден й чистим носа със спрея и после аспиратор. От както си взехме овлажнител за стаята, по - малко й се запушва, моя - също.

Аз имам няколко въпроса  Laughing

Как обличате децата навън? Сега при температури 5 - 10 градуса примерно? Аз си мисля, че нормално я обличам, но явно не е съвсем така, защото май все й е топло. Вкъщи е с боди с къс ръкав, тънка памучна блузка и тънки ританки (и пак е изпотена). За навън върху тези неща слагам яке (не много дебело, пролетно), на краката - чорапки или терлички и шапка. Завивам я със средно дебела пелена или ако е по - студено с дебело, плюшено одеяло. Слагам и покривалото на коша на количката. Много ли е? Кое да махна?

А шапка до кога се слага? Аз досега не съм я извеждала без, но другата седмица, тук уж ще бъде 20 - 22 градуса, което си е като вкъщи. Как да й сложа шапка в това време? От друга страна се чудя не е ли малка за без?

И последно  Laughing затопляте ли все още стаята за къпане?

# 171
Калина - аз бих сложила тънка памучна шапка, защото все пак вероятно подухва ветрец. 22 градуса през февруари не е като 22 през май обикновено, нищо, че термометърът показва едно и също.

Тук е 10-12 градуса и още я обличам в космонавта, но отдолу само по боди с дълъг ръкав и ританки. Духа вятър и винаги като е 10 се усеща например 5. Като беше 5 есента още не я слагах в космонавта, но сега така я оставям, досега не се е потила. Вкъщи стои по боди с дълъг ръкав и панталонки/ританки, понякога даже без чорапи, много повече и харесва така.

Нослето аз го чистя с клечка за уши, завъртам леко и обира всичко. Засега не съм пръскала нищо и не съм използвала аспиратор, имам, но не е имала много сополки или запушен нос.

Иначе да се оплача не знам какво съм яла, но цял ден повръщам. Е, малко пресилено цял ден, само 3 пъти, но в 6 (мислех, че е единично), после в 12 и после в 15. Ям сухари и пия много вода, кърмя и май не се е отразило обезводняването ако има такова. Но ми беше доста зле, чак сега малко ми просветна да пиша. Аз толкова малко пъти съм повръщала през живота си и цяла бременност не ми се случи, ужасно много се чудя какво ми има. Ако утре не е минало отивам на лекар, но както казах просветна ми та май прескочих най-лошото  Sick

# 172
Привет, Simple Smile
Днес и ние си бяхме само у дома, уж да свърша някоя работа ама .... Габи имаше др планове . Този път ваксините й разказаха играта...  Едното краче се поду и зачерви, но поне с компреси с риванол се пооправи...два дни беше с темп. 37.2.. Ффф и хич не искаше да яде. Днес дори пия чай за кърмата че влезнах във филм че спира...
  Поне да ви се похваля че Събота пътуваме и ще стоим поне седмица при баба и дядо.. .чакам с нетърпение- тези две седмици малката ме съсипа и вече нямам изобщо нерви ...Simple Smile
 А помежду другито у Габи вече мн шава и ако не й сложа коланите ба столчето е вечно смъкната и дупето и стърчи. Вече и се опитва да се набира на ръцете ми и да сяда,абе...абсолютно шило. Може да е по слабичка но е мн жилава...Simple Smile Simple Smile.

# 173
Физиологичен разтвор е и Тонимер, Меример, Стеримар...всичко е с морска вода и е едно и също. Зависи вече дали е капки или спрей.
Лично аз също само с клечка за уши обирам коричките, понякога слагам Тонимер.

В стаята вдигаме градусите ако се сетим Simple Smile Шапка слагам тъничка като е много топло, че после главата й е вир вода. Сама ще прецениш до кога да слагаш шапка Simple Smile

# 174
ShikeR , и аз имах подобна помпичка, но не ставаше нищо с нея. Това, което ползвам аз, се слага от единия край за прахосмукачката и по този начин ги изсмуква. Ето линк:
http://apteka.framar.bg/30035456/%D0%B0%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80% … D0%B5%D0%B1%D0%B5
Правим го след баня, когато от водата малко или много са се втечнили сополките, но винаги слагам и физиологичен разтвор на Меримар. Не мисля, че е добре само с клечка за уши на сухо да и чистиш нослето, защото така може да ги избуташ по-навътре  newsm78 както при чистенето на ушите при големите хора. Може и да не съм права де, но най-добре питай педи или ако имаш познат някой УНГ.
Затоплям банята преди къпане.
Шапка слагам. Само в онези много топли дни наскоро, точно преди студовете, не му я махах, защото беше си много топло, а и той си седи само в количката.
Kalina, според мен няма за какво да се притесняваш. Не си я облякла прекалено. Все пак си е февруари месец, аз не мисля, че има какво да махнеш от тези дрехи, които и слагаш. А това, че краката са и потни, според мен не е проблем. Нали се гледа само вратлето как е и по това се разбира дали му е добре на детето.

# 175
Skeeter, бързо да се оправяш  Hug
И аз така си мислех за шапката, но все пак се чудех кога вече може без нея.

Далия П., то предимно главата й е изпотена. На няколко пъти вече ни се налага да се приберем веднага щом сме излезли заради непрестанен рев. Не се успокоява нито с бутане, нито с биба. Щом се приберем и махна шапката и я съблека, млъква. И в повечето случаи е много гореща след разходка като я събличам. Но и аз не виждам какво мога да махна...

Foxxy_29, 37.2 е нормална температура за бебе  Simple Smile

# 176
Мамиии, аз редовно чета, ама какво правя незнам и все не ми остава време да драсна някой ред Simple Smile
Да си кажа по темичките - къпем се всяка вечер в коритото, косата през вечер, ама от около 2 седмици сме така.Преди миехме и косата всяка вечер Simple Smile
Винаги навън слагам шапка, тънка памучна при топло време, и плетена когато е студено Simple Smile
Всяка вечер чистим нослето съд Стеримар и аспирстор за устата Simple Smile
Нианка, поздрави за теб, а малките мъже никакви болести повече Simple Smile
Скийтъче и да се оправяш бързо Simple Smile
Всички бебоци да са здравички и послушнички Simple Smile
Ние бяхме на ДК - всичко е ок. Вече е 6700 и 63 см Wink
Докторката каза, че доста добре наддава и ако искам да изчакам захранването до края на месеца ( а предния път ми каза да го почвам от 08.02 ) Simple Smile
Момичета утре ще пиша пак, макар че ако времето е пак кофти ще сме си у дома, та може и да не успея Simple Smile bouquet

# 177
  • Сливен
Добро утро  Hug
Според мен физиол. р-р и Стеримар (Меримар и др. подобни) е едно също,  и като чета какво съдържат се потвърждава мнението ми. Просто спрейчетата успяват да впръскват по-навътре. С всичките си деца само първия месец ползвам ампулките за да не се стряскат и после минавам на спрейчетата. Пръскам след баня задължително и през деня ако се сетя или прохърква нослето. Нищо не ползвам да издърпвам сополите дори и при двете разболявания на Тео и не сме имали проблем с храненето (сученето), а и двата пъти му беше доста запушен носът.
daniel80 и bebo28, браво на децата - добре си растат  Hug
Калина, според мен твоето бебе е от тези, които прегряват и им е по-топло. Моята дъщеря беше така. В по-студените дни върху обичайните дрехи аз слагам ескимос и отгоре одеало, че и покривалото на количката. Когато е по-топло върху дрехите слагам едно поларено комплектче. Шапка и аз слагам според времето - ако е по-студено слагам дебела , ако е по-топло - тъничка.
Фокси, дано бързо да и минат страничните ефекти на Габи от ваксините  Hug Да ви елек пътя и добре да си изкарате ри баба и дядо.
Хубав ден  Hug

# 178
Здравейте, мами Simple Smile И аз съм октомврийска мама. Родих бебе Самуил на 09.10. Simple Smile Не съм писала досега в темата или поне не съм била много активна, но ми се иска да ви питам относно ваксината Ротарикс дали има такива сред вас, които са я сложили и ако да, откъде сте я купили и на каква цена? Интересувам се за София. Аз за момента я намерих в една квартална аптека за около 90 лева, като цената мн ме изненада. Навсякъде в интернет се споменава цена около 120 лева.

# 179
Добър ден, мами и бебоци... Wink  Hug
   Maria666 ние вече сложихме втори прием на ротавирусната ваксина но използвахме Ротатек . първия път доки ми я поръча от доставчик за 65  лв а втория си я купих от аптека за 74 лв. Доста са сктпички, но дано поне имат ефект.
 Днес Габи е вече доста по-добре и снощи доста спинка, дори сутринта хич не й се ставаше ама алармата на баща й я събудив 7:30....Simple Smile Simple Smile. Но пък вчера имахме мн интересни хранения- ядосва се като суче...изцдих се аз и яде кърмата с лъжичка. Голям кеф и беше и мн се радва....дори сама дърпа лъжицата.... Пробвах я с биберон да я нахраня но й него не иска.  Опасна маймуна е...Wink днес сутринта пак сладко си сука....
  Очертава се пак да е слънчев ден, пожелавам ви дълги разходки и усмихнати хлапета... :*

Общи условия

Активация на акаунт