Зъбките го мъчат вече, ОКТОМВРИйското човече - еп.2

• 50 113
  • 724
  •   1
Отговори
# 150
  • Italia
Веднага след изписването взех шампоанче на Себа Мед. Мием главичка всеки ден. Останалата козметика ни я пращат от Италия- Фисан, много ме е яд че я няма тук!

# 151
Ние мием косата през ден. Но и аз забелязах, че на Симона леко й се омазнява от време на време, преди не беше така. Смятам, че е нормално мастните и потните жлези сигурно започват да работят вече по - усилено.
Засега използвам козметика на Бюбхен, още от раждането, но мисля да мина на Мустела или Себа мед.

# 152
Относно количеството АМ, Дани като мина от кърма на АМ, изяждаше по 120мл вода + 4 лъжички, а на кутията пишеше, че трябва да яде по 150-180мл вода + АМ...Обаче тя не ядеше на 3 часа, а на 2, 2,5 часа, явно беше свикнала от кърмата да яде по-малко, но по-често и като сметнех общото изядено количество за деня излизаше пак толкова. Затова не съм се притеснявала. Като започна да изпива млякото на един дъх и да плаче като свърши увеличих дозата на 150мл вода + 5 лъжички и сега й е добре, само към 5-6 часа като се събуди да яде й правя 120мл вода + 4 лъжички. На кутията пише, че сега трябва да ядат повече, така че си мисля, че е нормално да даваш толкова. Но то детето си показва, ако не му се яде, няма как да го насилваш...

Къпем я всеки ден, включително и главата, но се е случвало да пропускаме баня. Но днес, например не й михме главата, май ще почна да я мия през ден. Иначе се омазнява понякога, но е нормално, все пак сега се слагат шапки, ние ги галим...а и забелязвам, че след като съм я намазала след баня и после като я галя то отива мазно от олиото и е нормално....

Скийтър
, голямо забавление си имаш Simple Smile Ние още сме назад с материала ама и това ще дойде. На мен ми се струва, че дивана е много мек и й пречи за тия маневри  Laughing

# 153
Добро утро маминки. Как сте днес? Дани от около две седмици насам си създаде железен режим, който се опитвах да пром еня, но уви. Заспива все късно-към 22.30-23.30, в 1 ч търси храна, в 5 ч отново храна и в 8-8.30 се буди окончателно. Интересното е, че в 1 ч някакси ми обявява стачка и не засуква гърдата като при другите хранения, а започва да плаче, да се върти. Веднага щом кърмата тръгне обаче започва да хапва, но не така лакомо като при другите хранения. Първоначално мислех, че не гладен, а се буди по навик, пробвах да го приспя по всевъзможни начини, но не се получава. Иска ми се да му премахна вече едното хранене нощем ама дали и той така иска newsm78
И ние къпем Дани всеки ден от глава до пети. Използвам козметика на Мустела и засега не съм забелязала да му се омазнява косата.
Днес явно се оказва кофти времето и няма да има разходка навън. Пожелавам ви усмихнат ден с послушни бебоци.

# 154
Добро утро Simple Smile. Моето мъниче днес като че ли е по - добре, не й хърка толкова нослето и има по - малко сополи според мен, дано наистина се подобрява. Обаче вече само като ме види да й доближавам с нещо носа и почва да се върти и да реве. Ама то какво ли не му слагахме на това дете в носа и то му писна естествено. И сега за да и сложа капки или за да й го почистя с аспиратора, майка ми я държи, аз се опитвам да й сложа капки, то реве, върти се и пищи, изобщо сме като светата инквизиция.
Далия, Така както си го описала забавно се е получило, просто сценарият на детето е бил по - различен от твоя Simple Smile.
Иначе аз Кати не я къпя всеки ден. Дупето й го мия на всяка смяна на памперса, а я къпя през ден, през два. И не всеки път слагам от това измивното /аз имам едно на Бюбхен за коса и тяло/, а примерно през един път. Понякога й е по - мазна косичката, но понякога не. Иначе като имаше крусти, понеже й мажех през деня главата със зехтин, всяка вечер й миех косичката със шампоана.
Днес времето го дават топло и ветровито, та ще излизаме към обяд и ние. Сега май ще отида да гладя, че се събрало три тона пране Simple Smile. Хубав ден на всички Simple Smile

# 155
Привет,
Snow-White бързо оздравяване! Миличкото детенце, и ние бяхме така, като имаше малката сополи! Като ме видеше с аспиратора почваше да върти глава, не можех да я удържа Grinning
Аз къпя Мария през два-три дни. Ползвам  козметика на Avene, за къпане-пяната. Косата мием при всяко къпане.

# 156
Здрастиииии  food010 момичета да ви кажа - тази сутрин не нахраних Калина в 5, защото тя си спинкаше, в 6 тя пак спинкаше - в 7 се размърда и я гушнах и яде в 8 сутринта. Т.е яде в 8 вечерта, в 2 и в 8 сутринта. Така храненията ни стават 6 за денонощие и се надявам така да продължим  newsm17 newsm44 Сега ще видя дали ще иска да яде по 150 мл или продължаваме по 120 мл.  Misc Baby Bottle

# 157
 Сега ще видя дали ще иска да яде по 150 мл или продължаваме по 120 мл.  Misc Baby Bottle nie sega se vurnahme ot vaksina biha mu dve I pochti ne plaka purvata daje I ne q useti :pray:otnosno kilogramite sme 7.200 koito spored pediaturkata sa mnogo I mi kaza da mu dam pure ot plod az reshih da e qbulka,no ne mislite li che taka posle moje da ne iska zelenchikovite newsm78

[/quote]
Az uvelichavam postepenno ot 120 na 130 za nqkolko dni posle 140 I tn.a otnosno lujicite am ako za 120ml sa 4 to za 130 shte sa 4 I malko neznam kolko E pravilno no taka pravq  Peace

# 158
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Привет,момичета!
Ох,каква мъгла има днес при нас,а така исках да излезем....дано се вдигне следобед.
Ние къпем Валери през ден и тогава му мия косата със шампоан на Чико,иначе когато не го къпя му измивам ръцете и дупето.И аз забелязвам,че му се омазнява косичката по малко.
Нощният ни режим е : заспива към 21ч,събужда се за ядене към 00ч. или 1ч.,после започва да се буди много често и да реве,а аз го приспивам с биберона.Ако не заспи го взимаме при нас на спалнята и спи така до 3-4-5ч.(различно всеки път) и пак му давам да яде.В колкото и да е ял,се събужда в 7 и си гука до към 8-9ч,когато огладнява.Така че при нас няма изгледи скоро за отказване на поне едното от двете нощни хранения.За денонощие стават 6 храненията.Правя му 150мл вода+5л. АМ,но е така от един месец и винаги се оглежда за още като му свърши млякото.А когато го кърмя(редувам кърмене и АМ) е някакъв кошмар,само се дърпа от зърното,гледа настрани,после пак търси зърното и така 100 пъти,докато не минат поне 7 минути на едната гърда и окончателно го сменям на другата.
Не знам как да разбера дали му стига моята кърма,да не би пък да е намаляла? Иначе си прави пауза от по 3 часа...
За захранването ще изчакам още поне 1 месец.
По корем не се обръщаме още,но като го сложа на шезлонга  и сам бавно-бавно се изсулва до земята и ако не съм до него да го върна обратно не знам какво ще стане хахах.Прави едни мостове и като червейче слиза надолу.
Хубав ден,момичета!

# 159
  • Сливен
И при нас времето е отвратително - въобще не е по-топло от вчера както е по прогноза.
Ние къпем Тео всеки ден, но не мия косата всеки път. Той и няма много коса - сега взе да му се сгъстява, но е още съвсем късичка.
sss_sss, и Тео прави същите номера на шезлонга.
За честото будене нощем - писала съм и преди, според мен в голяма част от случаите става въпрос за това, че бебето усеща мама в стаята , особено при кърмените деца. Поне при моите деца мисля , че това е обяснението. Тео най-рано от трите ми деца взе да пропуска нощни хранения и събуждания, а той от първия си ден спи в различна от мен стая.
Хубав ден  Hug

# 160
S73lla, не е правилно да се приготвя така АМ. Трябва да се спазва точното количество лъжички мляко / вода. Ако не искаш да си изяде всичкото ново количество наведнъж може да отливаш по малко след приготвянето ден - два.

# 161
Рокси, днес ще ни се размине разходката  Sad

На Дани и хърка нослето само сутрин и като й сложа биберона в устата го плюе, защото й е трудно да диша. Помислих, че има сополки и купих аспиратор Меримар. Понеже преди това й чистих нослето с клечка за уши като видя, че има корички, а това хич не й харесва...та и с аспиратора ми беше много трудно . Иначе нищо не излезе, явно сутрин й изсъхва носоглъдката от въздуха, така си го обяснявам...Защото през деня няма проблеми.

Стела
, относно количеството, щом на 30мл е 1 лъжичка, то на 10 мл е 1/3 лъжичка. Така може да си смяташ, но според мен пробвай направо 150мл вода + 5 лъжички и ако остане й го дай по-късно. Ако не го изяжда редовно й прави само 120мл, а по-нататък като не й стига, тогава увеличи.
Аз преди като дохранвах правих 50мл и слагах 1 лъжичка + 2/3 лъжички Simple Smile

# 162
ShikeR опитай да впръскаш физиологичен разтвор преди да изсмукваш с аспиратора , при нас помага.

# 163
Така ще направя, аз верно не сложих физ. разтвор, но после се сетих

# 164
Здравейте, ние сега се върнахме от ваксина - голяма драма беше. Иначе тежи 6 700, 62 см (след 8 дни ще направи 4 месеца). Казаха ми да и давам туя...
За нослето доколкото знам не е добре да се слага физиологичен разтвор, защото той много изсушава лигавицата, по добре спрей с морска сол. Аз ползвам Sterimar и съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт