Зъбките го мъчат вече, ОКТОМВРИйското човече - еп.2

• 50 110
  • 724
  •   1
Отговори
# 135
  • Сливен
Snow - White , дано не е нещо сериозно с тези сополки  Hug За ваксините не се притеснявай, че изоставате - по-добре ги отложете за да ти е по-спокойно. Относно закъснението ние сигурно сме най-назад, Тео няма нито една от ваксините от втория месец нататък.
E_len, честита месечинка на Йоанка  Hug Да е жива и здрава  Hug
Foxxy_29 , отглеждаш си мадама с манекенски мерки  Hug За захранването има толково информация в интернет, така че ти да си прецениш според детето. Може би те е посъветвала да захранваш с оглед на покачването, ако не е достатъчно според нея.

# 136
Oshte neshto se setih da pitam za tezi koito ste na am-po kolko ml voda slagate?nie ot vchera po 180 ml voda I 6 lujici am predi tova placheshe vseki put kato mu drupna shisheto sega pone ne plache no vse pak mi se struva mnogo

# 137
Snow-White - бързо оздравяване!

БиоГая вечерта не помогна. В 7 без нещо пак се събуди с пръцкане и напъване и половин час се мъчи и чак като я сложих на повивалника и и притиснах крачетата към коремчето се изака и успокои. Но беше прекалено будна вече, за да заспи отново Sad

Иначе цял ден само се обръща, по един час това правим. От една страна е забавно, от друга не мога да я оставя да си играе и да измия една чиния, обръща се по корем и трябва да я обърна, за да се обърне пак. Най-забавната игра е явно, но от нея нямам възможност да свърша нищо из къщи.

# 138
E_len, честита месечинка  Hug

Snow-White, бързо да се оправя детенце!

S73lla, ние сме на 150 мл. вода с 5 лъжички, става 170 мл. Като започне редовно да го изяжда ще увелича. За сега изяжда всичко 3 пъти през деня, а другите 2 пъти яде по - малко.
Според мен не се притеснявай, като е гладно детето да яде  Simple Smile

Skeeter, ако не я обърнеш се сърди ли?  Grinning

Ние вчера бяхме на изследвания ПКК и желязо и са много добре. Симона няма анемия, дори хемоглобина е към горната граница. Успокоих се, че няма да се налага да избързваме със захранването. Сега не съм решила още, но мисля, че щом са така нещата ще изчакам да навърши 5 месеца и тогава. Пак ще видим на следващата консултация колко е наддала и какво ще каже падиатърката.

При нас времето е супер и мисля да направим една дълга разходка. Simple Smile

# 139
Калина - не се сърди, ами директно реве  Mr. Green И като я обърна по гръб се усмихва и търкулва по корем и след максимум една минута по корем пак рев, за да я обърна по гръб и така отново и отново и отново… Трябва да измисля някакви играчки за по корем.

Браво за изследванията! Чудя се на нас ще ни правят ли тук, интересно ми е и на мен за хемоглобина  Thinking

# 140
S73lla, ние сме на 180 мл. вода с  6 лъжички АМ. Малката ще стане на 4 месеца на 18, а яде така откакто навърши 3 месеца. Започнах да и давам повече мляко, когато си изяждаше всичко и започваше да плаче, явно не и стигаше....

# 141
хаха, Skeeter, важното е да не ни е скучно  Grinning сигурно като се научи сама да се обръща по гръб ще е по - лесно да се забавлява самичка. Симона още не може по корем, само на една страна и то в повечето случаи аз й помагам малко за дупето.

За изследванията аз питах, тъй като Симона като се роди нали беше с анемия и не бяхме правили изследвания повече след изписването и затова ми дадоха направление, иначе мисля, че тук към 6 - ти месец пускат профилактично.

# 142
Kalina. браво, много се радвам за вас, че всичко е наред с малката бонбонка  Hug

Skeeter наистина е много забавно, но и ще става все по-палава  newsm32  Grinning ние за сега се въртим само на една страна - по корем не можем още, но и това ще стане

Snow - White дано не е нещо сериозно и да ви мине бързо  Hug

Май само ние сме на 120 вода с 4 лъжички ам  Rolling Eyes ами не иска повече и това си е  Crossing Arms

# 143
Момичета, от два дена само ви чета, добре че поне докато кърмя, това мога да правя. Днес просто реших да изляза за максимум един час, докато го приспя и да се прибера, че с тази грипна епидемия всички деца са по улиците и много ме е страх.
Днес да ви кажа какъв смях/рев - бях се нагласила, че ще му дам пюре с кърма, да го пробвам, докато подготвя апарата на статива (това понеже искам да му направя клипче с първата хапка), докато взема сребърната лъжичка, която дядо му подари с гравирано неговото име и дата, докато стопля пюрето и изцедя малко кърма, като ревна...ама рев да видиш. Няма успокояване! Слагам го на гърда, да посуче малко да се успокои, ми той и така не спира да реве.... Накря просто се отказах. Нахраних го пак с кърма, нищо че преди час беше ял и го облякох да излезем. Явно му се е спяло много, защото на секундата заспа и сега продължава да спи в количката в коридора....
Просто от сега ми показва, че няма да стане както аз си я мисля и искам  Joy Joy Joy Мъж с характер! #Crazy
Междувременно започвам да чета книгата на Маги Пашова "По-здрави бебета", ако има нещо интересно, ще ви споделя Simple Smile

Хубав ден на всички  bouquet

# 144
  • Сливен
Далия, отишла ти е на кино цялата подготовка  Hug
Калина, браво за изследванията  Hug Иначе си права - тук пускат кръв и урина на 6м. Тео вече 4-5 пъти са го боцкали, заради двукратния ни престой в болницата през декември, хемоглобинът му все е бил около и малко над 100. Иначе и двете  ми големи деца на профилактичните на 6 мес. са показвали ниски стойности на хемоглобина и това при условие, че единия вече беше захранен с изместено хранене , а другия (Ивка) не беше захранена - т.е. въпреки това положението беше еднакво и при двамата.
Skeeter, отглеждаш си една немирна гимнастичка  Hug
Snow - White, пиши да кажеш как е бебка  Hug

Последна редакция: вт, 09 фев 2016, 17:01 от roxanna

# 145
Благодаря ви момичета  Hug
Baby-G, за ам - Симона има само 5 хранения на денонощие и затова сме на по - голямо количество, вие май хапвате повече пъти  Simple Smile

Далия П., следващия път ще се получи.  Simple Smile С какво пюре реши да започнеш?

roxanna, тя и на мен педиатърката ми каза, че дори и да е нисък не е задължително по - рано да започнем захранване, но аз все пак се притеснявах и исках да видя как е. Иначе на Симона е 142  Shocked много се изненадах, не знам това дали може да се дължи на това, че в болницата й преливаха кръв на другия ден след раждането, за дето беше нисък. Не е приемала никакви лекарства, добавки със желязо. А млякото ни е с нормални количества, т.е. не е допълнително обогатено...Нищо де, радвам се, той е по - хубав от моя  Mr. Green

# 146
 Kalina. ами хапваме по 7 пъти. Като тази сутрин и в 6 не искаше да яде...май ще пробвам да го махна, няма смисъл да я мъча, стига да не мрънка заради коремчето.   Rolling Eyes

# 147
То беше подготовка - чудо, ама ей на, не беше писано. А сега като се зачетох в книгата на Маги Пашова, която много уважавам и следя още преди да имам дете, още повече се двоумя - дали да не изчакам до 6-ти месец  newsm78 Просто ми предстоят доста неща тази година и ще ми трябва доста повече време, а така с кърменето съм малко вързана. Пък и усещам вече колко силно зависимо е от мен детето, в което по принцип няма нищо лошо, но вече втори път го оставяме на свекърва ми за два часа и като отидем да си го вземем, зачервени от рев очи, не иска да яде друго... После се чувствам адски виновна   Sad
Да ви питам иначе нещо друго, което все забравям - всеки ден ли миете главата на детето? Като се случи да му пропусна банята, го мия над мивката само дупето, лицето и ръцете, и на другия ден, докато дойде време за баня, косичката му става много мазна... Мия го само с измивния гел, не знам от кога се започва с шампоаните и кога започва да се пропуска миене на коса  newsm78 newsm78 newsm78

# 148
Далия П. всеки ден я мием с шампоана на бочко. Сега взех друг на mustela, но иначе не пропускаме. Peace

# 149
То беше подготовка - чудо, ама ей на, не беше писано. А сега като се зачетох в книгата на Маги Пашова, която много уважавам и следя още преди да имам дете, още повече се двоумя - дали да не изчакам до 6-ти месец  newsm78 Просто ми предстоят доста неща тази година и ще ми трябва доста повече време, а така с кърменето съм малко вързана. Пък и усещам вече колко силно зависимо е от мен детето, в което по принцип няма нищо лошо, но вече втори път го оставяме на свекърва ми за два часа и като отидем да си го вземем, зачервени от рев очи, не иска да яде друго... После се чувствам адски виновна   Sad
Да ви питам иначе нещо друго, което все забравям - всеки ден ли миете главата на детето? Като се случи да му пропусна банята, го мия над мивката само дупето, лицето и ръцете, и на другия ден, докато дойде време за баня, косичката му става много мазна... Мия го само с измивния гел, не знам от кога се започва с шампоаните и кога започва да се пропуска миене на коса  newsm78 newsm78 newsm78

Az mu miq glavata prez den-dva,kogato beshe po studeno I po narqdko,no tqloto vseki den.Kosata miq s shampoan na mustela,tqloto sushto s mustela I sum dovolna

Общи условия

Активация на акаунт