Зъбките го мъчат вече, ОКТОМВРИйското човече - еп.2

• 50 108
  • 724
  •   1
Отговори
# 120
Но до тогава повече ме притесняват нитратите в плодовете и зеленчуците по магазините, отколкото състава на пюретата...
А от къде си сигурна в качеството на плодовете и зеленчуците в пюретата?

В нищо не мога да съм 100 % сигурна, разбира се. Но все пак над детските храни има по - затегнат контрол отколкото над плодовете и зеленчуците на пазара, които идват от някакви знайни и незнайни борси...ако мога да ги взимам от производител директно или от "баба на село" бих била една идея по - сигурна...

За местото - същата работа. Пълно с антибиотици и какво ли не.
Просто не мисля, че храната, която си купуваме ние от магазина е по - качествена от тази в пюретата, за да държа да ги правя домашни. Но не само това са причините разбира се  Peace

Bubbi, да и аз си го мислих това като вариант за месните пюрета, тъкмо ще има повече възможни комбинации  Simple Smile

Последна редакция: нд, 07 фев 2016, 20:37 от Анонимен

# 121
  • Сливен
Добро утро  Hug
Влизам да ви пожелая една чудесна нова седмица  Hug
Успех на всички, които са решили а започват захранването  Hug
Всички бебета да са спокойни , да спинкат много, за да са спокойни и мамите им  Hug
Тео спинка още, аз приготвих и изпратих всички  - кой на ДГ, кой на у-ще, кой на работа. Днес ще е слънчево, дано и е по-топло, за да излезем на разходка.

# 122
Добро утро! Мила още спи, но мама е наспана и се чуди какво да прави   Mr. Green

Вчера Мила официално откри обръщането и цял следобед ние я сложим на гръб, тя се обърне по корем, ние по гръб, тя пак по корем. Само обратно още не може освен по случайност и ние трябва да и помогнем, иначе приплаква. И съответно цял ден почти не спа от желание да се върти, сега обаче си поспива, обикновено вече е станала. Е, на 4-5 часа максимум иска да хапва, но директно заспива.

Иначе и при нас става това събуждане с пръцкане и леко напъване. Аз не знам какво да правя в тези моменти и я слагам на гърда, и тя след 4-5 глътки заспива. Но си мисля, че ако е проблем с коремчето добавяне на още мляко в него може да е контрапродуктивно  Thinking

Вие кога давате Био Гая? Аз сутрин, но се чудих следобед или вечер дали не е по-добре, дали успокоява коремчето?

Хубава седмица на всички!  Hug

# 123
Добро утро и от мен  Hug
Трудно ми е да се включвам с писане но поне ви чета ! Хубава седмица пожелавам на всички  bouquet
Скийтърче аз Био Гаята я давам вечер заедно с витамин Д-то.
Аз да се оплача че ние бяхме болни и с антибиотик но за щастие вече сме добре!
Още държа фронта с храненето и сме само на кърма. За сега качваме добре но педи ме съветва да захраня към 5 месеца и малко.

# 124
  • Сливен
Ниана, и двамата ли бяха болнички? Дано не се повтаря повече  Praynig
Браво на Мила за обръщането - следвам вашите съвети и се опитвам да оставя Тео - и по гръб и по корем, за повече време, но е иска да се обърне. Помагам му, но сам не иска  Simple Smile
Аз ви бях писала преди, че спи до 8ч. , но от седмица пак се събужда в 5 или 6ч., после спи до към 8-9ч. Отделно сънят му през деня пак се разбута, което въобще не ми харесва, но кой ли ме пита.

# 125
Рокси...и двамата да ! Първо единия се разболя ...а 2 дена след него и другия.
Дано не се повтаря скоро!

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 12:04 от Niana

# 126
Нианка - ужас и двамата малчовци болни. Радвам се, че вече сте добре, да не става повече така  Hug Ще пробвам и аз Био Гая да я давам вечер, дано успокои коремчето, че с това събуждане после се приспиваме поне 20 минути ако не я сложа на гърда, а понякога се събужда час след като е яла и е абсолютно ясно, че не е глад, особено, че преди спеше и по 9 часа без да я кърмя.

Рокси - и аз помагах какво ли не правих ама тя като си реши тогава става. Тео си знае работата хаха. Но и аз все си мисля, че след като по пример на Алтая почти голичка на леглото я слагах и там упражнявахме това помогна. А може и чисто съвпадение да е, че след това започна да се обръща, и аз не знам вече.

# 127
Привет и от мен,
Niana, дано ви е последното боледуване за тая зима, представям си какво е с две болни дечица едновременно...то с едно е ужас....
Skeeter аз давам Биогайата вечер, Мария не пръцка и не се напъва. Просто се буди по това време в много добро настроение, смее се и ако бързо не я приспя започва една игра до към 6.30. След като я сложа на гърда и заспи, спи спокойно, така че едва ли е проблем. Но като чета при нас, освен часа, това събуждане е различно, без неспокойно въртене и пръцкане, така че не знам newsm78 След това спи ли спокойно Мила или продължава да се напъва и пръцка?
Браво на бебоците  за обръщането! Надявам се на 12.02 да махнем шината и скоро и аз да се похваля, че Мария се обръща  Simple Smile

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 11:50 от Bubbi

# 128
След това спи спокойно примерно час-два и пак така с пръцкането Sad

# 129
Момичета благодаря ви за съветите!  Hug Оказа се, че наистина малката не е гладна. Като се размърда в 5 и дадох водичка и я гушнах и пак заспа, след което яде в 6 - 120 мл.  bouquet

Skeeter био гая давам сутрин и вечер по препоръка на педиатърката ни.  Peace

Niana дано не се повтаря наистина и да сте здравички вече! Heart Eyes Heart Eyes

# 130
Здравейте,
  Niana мн си се изтормозила сигурно с двамата сладури. Но поне всичко е минало бързо , да се оправят и скоро да не боледуват а да се усмихват... Simple Smile
 Рокси хич не се притеснявай за Тео...когато е готов ще се започне дс се обръща ..Wink Габи и тежи главата и дупата ама отвреме на време като е на кеф се врътва но по- често я мързи... Хихии
  Да се отчета след днешната консултация- 63 см и 5730 гр. Еемиии финна мадама ще е за разлука от майка си Wink Боцнахме у двете бутчета отново и втори прием на Ротатек. Да видим тази вечер как ще е... За сега спииии .
 Интересното е че педи каза да запопеам захранване а е едва на 3 м.и половина. Нещо ми е мн ранко още пфффф. Освен това да не експериментирам с дом.пюрета а да купувам на Хип.....направо съесем ме обърка Sad Sad

# 131
Dobro utro! Ot nqkolko dni malkiq me budi v 6.00 s gukane govorene. .dokato ne pochne da hulca  Crazy sushto taka zabelqzah kak dokato stoi v kolichkata se napuva da se izpravq vdigam edno nivo na polulegnal no ne toi si iska da sedi  (Imam chuvstvoto che me imitira) vashte pravqt li taka? newsm78 Utre sme na vaksina I se molq da ne plache mnogo

# 132
Dobro utro! Ot nqkolko dni malkiq me budi v 6.00 s gukane govorene. .dokato ne pochne da hulca  Crazy sushto taka zabelqzah kak dokato stoi v kolichkata se napuva da se izpravq vdigam edno nivo na polulegnal no ne toi si iska da sedi  (Imam chuvstvoto che me imitira) vashte pravqt li taka? newsm78 Utre sme na vaksina I se molq da ne plache mnogo

И малката като започне много да гука или да се смее и започва да хълца  Laughing Това за изправянето е редовно и в такъв случай я взимам в мен седнала и е доволна. Разглеждаме списание или ми гледа ръката - 5-10 мин и пак я слагам да си лежи. Нормално е да им омръзва вече само да лежат. Дано минете леко ваксините  Praynig Hug

# 133
  • Italia
Добро утро! Йоанка днес навършва 4 месеца  Heart Eyes трябваше да ходим на консултация днес,но доктора вчера ми позвъни и ме помоли да я отложим заради грипната вълна. А така ми се искаше да я измерим, струва ми се много пораснала този месец. Много се е издължила, има дрешки с размер 74 които и стават. Миналия месец беше 63 см. Ще видим другата седмица,дано премине тази грипна вълна.
И Йоана все се мъчи да се изправя,повдига главичка, като го прави все по уверено и все по на високо. А пък крачетата все по често са вирнати нагоре,кога ли ще се сети,че и тях може да напъха в устичката  Laughing започна и по често да се смее на глас,предимно вечер когато е на повивалника. Също така и вика-понякога след като се извика силно се заслушва и върти очички и се чуди от къде е дошъл този звук  Joy
Следя отговорите ви за захранването,много неща научих от вас  bouquet
Дано се вдигне мъглата при нас,че да пообиколим квартала. Хубав ден!

# 134
Добро утро и от мен! E_len, честита месечинка на дъщеричката ти! Да е жива и здрава.
Аз да ви се оплача момичета, от неделя вечерта малката е със сополи, хърка й нослето, не може да диша, вчера чак повърна 3 пъти от това. Аз и майка ми миналата седмица бяхме болни и сега тя. Ама по - скоро мислят, че е от това дето се лигави повече напоследък, а не нещо вирусно, защото  няма температура. Слагам и витамин "Ц" и едни капки Куикс бейби, чистя й нослето, ама не мога да преценя дали е по - добре. Иначе навън като сме диша по - добре. В четвъртък е на консултация трябва да й слагат ваксини за първи път, ама май ще ги отложим. Закъсняваме с тези ваксини нещо. Много е гадно детето ти да не е добре Sad.  Това са новините от мен. Хубав ден ви пожелавам и дано всички бебчета да са здрави Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт