Зъбките го мъчат вече, ОКТОМВРИйското човече - еп.2

• 49 934
  • 724
  •   1
Отговори
# 525
Честит празник!  bouquet

Ние с ММ сме болни и само треперя да не заразим малката...ходим с маски и детето така учудено ни гледа...много неприятно, че се разболяхме и двамата едновременно и няма как да я изолираме...

Днес бяхме на гинеколог, всичко мина добре, детето нищо не разбра!

Иначе при нас захранването върви бавно, не напредваме кой знае колко. Отваря уста, даже се научи и да преглъща вече, но се изнервя и си чака млякото...днес е 6-ти ден и повече от 20 гр. не е изяла...

# 526
  • Italia
Честит празник!
Относно захранването да се похваля,че Йоана вчера опита и тиква. Страшно много и хареса,дори протягаше и двете ръчички към купичката  Grinning .
Аз не съм наясно по колко грама да и давам.От моркова,който вече яде от една седмица, и давам около 50 гр. Изяжда всичко. Трябва ли да увелича дозата и до колко грама горе долу трябва да изяжда?  newsm78

# 527
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Момичета,ние още не сме се захранили,но да попитам нещо,свързано със захранването- как измервате колко грама храна са изяли бебоците? Ако си направя домашно пюре и дам например 5 лъжички как да разбера колко грама са?

# 528
  • Сливен
Чести празник!!!

# 529
Момичета,ние още не сме се захранили,но да попитам нещо,свързано със захранването- как измервате колко грама храна са изяли бебоците? Ако си направя домашно пюре и дам например 5 лъжички как да разбера колко грама са?

Зависи от лъжичката, но мисля, че една лъжичка е 4-5 гр. а вече ако става въпрос за по - голямо количество може да го сипеш в бурканче на което знаеш грамажа. Аз ги казвам горе - долу на око...

# 530
За грамажите, аз ползвам единият от контейнерите за съхранение на кърма. Един път изсипах едно 125 грамово пюре вътре и се оказа, че си съответстват. Та по него се водя и сега. Така или иначе то е за ориентир Simple Smile

Аз не съм наясно по колко грама да и давам.От моркова,който вече яде от една седмица, и давам около 50 гр. Изяжда всичко. Трябва ли да увелича дозата и до колко грама горе долу трябва да изяжда?  newsm78
Да, всеки ден се увеличава дозата до достигане на грамажите за възрастта и теглото на детето. За моят син, педи ми каза, че на този етап трябва да изяжда 140 грама. Имало е случаи да е ял повече, имало е случаи и да не иска и 100 да изяде, това му е "хубавото"  на захранването  Joy

# 531
Далия, по тази логика мога да ползвам за мярка и едно от шишетата, които не ползвам, нали?  newsm78
Аз днес дадох първата лъжичка пюре на Ния. 1 ч.л дадох на няколко приема -първата реакция беше на недоверие (откакто беше болна, недолюбва лъжиците, въпреки че за лекарствата има друга), следващата хапка беше с почуда, а от третата започна да ми дърпа ръката към устата. Когато дръпнах купичката и стана ясно, че няма повече, започна да плаче, едва я залъгах с кърма. Пюрето приготвих от домашна тиква от бабата на ММ. Дано и утре хапне така добре. Реших да я захраня сега, за да спася кърменето, защото виждам, че пие все повече АМ. Приятен ден от нас Simple Smile

# 532
Здравейте,
да попитам мамите, които вече захраниха:
1. върнаха ли се коликите?  newsm78
2. спинкат ли спокойно бебчетата?  newsm78
3. има ли го още това събуждане заради пръцкането?  newsm78

От два дни Калина се събужда в 6:15 заради пръцкането и след това в 8:30 като я нахраня заспива пак. Давам й гранулки за зъбките и не си дъвче толкова ръцете и видимо е по-спокойна. През деня като се храни и много често й остава мляко - от 150 мл остават 80 мл Shocked и не иска повече. Дали е възможно това да е заради ваксината, която ни сложиха?

# 533
Започнах захранването на малкия преди десетина дни, не е имал никакви проблеми нито с колики, нито със спане Simple Smile Единственото което ми беше малко шокиращо първоначално беше втвърденото му ако Simple Smile

# 534
Далия, по тази логика мога да ползвам за мярка и едно от шишетата, които не ползвам, нали?  newsm78
Предполагам, че да...  newsm78
Вчера му сварих пащърнак, защото в нашия магазин продават зеленчуци от моето село и се реших да пробвам. Много по-сладък и вкусен от купешкото пюре (ДМ Био). Днес пък му сварих морков с пащърнак. Е, няма толкова сладко и вкусно пюре. Нали му ги опитвам всеки път преди да му дам, много ми хареса. И на него също. Направих повече и остатъка сложих в 125 грамовите бурканчета. Утре ще сваря и тиква и ще му ги смесвам трите, докато не намеря и сладки картофи (батати).

Да споделя и още нещо хубаво. От четири дена му давам пробиотиците, които препоръча Шикер - Лакто 4 ВИП. Детето всеки ден по 3-4 пъти ака, вярно малко и гъсто, но се изхожда. Много ме радва резултатът Simple Smile
Иначе грамажите си ги изяжда, но без кърмене след ядене, не става (вярно че са 4-5 минути, но все пак...). Не знам до кога да процедирам така. За сега не ми пречи, даже и е добре, защото след това заспива и няма нужда да излизаме, за да заспи. Особено в това лошо време, е супер. Но леко ме притеснява да не свикне постоянно така  newsm78

# 535
Baby-G, не съм имала проблеми. Нито колики, нито необичайно пръцкане. В началото му добавях кърма, за да е по-познат вкуса и за да избегна запек. Сега, един месец по-късно, слагам 1/2 лъжичка студено пресован, преварен на водна пара, зехтин + пробиотици.
Спи си както обичайно, само два пъти се е будил по никое време - единият път в 3, а снощи в 5:40 с рев, но това е от зъбите според мен.

# 536
Baby-G, не са ни се увеличили коликите (казвам увеличили, защото май така и не са си отивали напълно)...буди се с пръцкане почти всеки ден следобяд, но тя е така откакто е на 1 месец. От известно време понамаля, но все още го има.

Спи си спокойно през нощта, а денем - различно, но тя така и без това повече от 30 мин. денем не спи...

Като цяло засега не съм засега не съм забелязала негативни ефекти от захранването.

Аз вчера нали се оплаках, че яде малко...е, днес дадох тиква с картоф и много й хареса...изяде около 60 гр. но защото толкова й дадох, иначе искаше още, но не искам да бързам, да не я заболи коремчето, а и картоф давам за първи ден.

Чак днес се замислих, че не добавям АМ в пюрето  newsm78

Baby-G, а така като яде малко, след колко време е следващото хранене?
Аз напоследък в чудо се виждам с храненето на Симона...искам вече да й въведа някакъв режим, но не става...до сега бях твърдо за храненето на поискване, но за новородено - ок, но това дете все някога трябва да се научи кога се яде и кога се спи...вче съжалявам, че не се опитах да й създам някакъв режим по - рано  Crossing Arms

# 537
Kalina. следващото хранене си е след 3 часа, както си е по режим, без да е нервна или да не може да издържи. Просто ми е странно, че й остават толкова мл. Може би си въобразявам, че е след ваксината, но така ми се струва.

# 538
Момичета, ето нещо много полезно по въпроса с пробиотиците и конкретно мнение за БиоГая-та
http://www.magipashova.com/2016/02/probiotici/

Надявам се, не ставам досадна със статиите от Маги Пашова, но на мен лично много ми помагат при разни чуденки. Ще ми трябва още един прочит на статията, да я асимилирам, но сега съм вдъхновена да потърся информация, относно щамове свързани с екземата на крачетата на малкия и от там да намеря пробиотик, с такъв щам. Само да ме оставят известно време пред компютъра де Wink

# 539
Много интереса статия, Далия, благодаря!

Значи аз без да искам съм уцелила, защото Мила има(ше) по-скоро рефлукс, отколкото колики, тоест БиоГая е била удачна в случая. Но трябва сега обстойно да прочета и да се подготвя за захранването и възможни проблеми и кои пробиотици биха били важни. В момента обаче с това будене и пръцкане евентуално трябва да се огледам за нещо ново и за тази цел..

Общи условия

Активация на акаунт