Зъбките го мъчат вече, ОКТОМВРИйското човече - еп.2

• 49 929
  • 724
  •   1
Отговори
# 540
Далия, радвам се, че и при вас е имало положително действие  Hug Hug

# 541
Kalina. следващото хранене си е след 3 часа, както си е по режим, без да е нервна или да не може да издържи. Просто ми е странно, че й остават толкова мл. Може би си въобразявам, че е след ваксината, но така ми се струва.

Е, щом си издържа, явно й стига...може и да е от ваксината, Симона след всички ваксини на същия ден е много нервна и цяла вечер реве, а следващите ден - два е много сънлива, спи повече от обичайното. Може при вас така да се отразява...

# 542
  • Сливен
Здравейте.
Тези дни си дадох сметка за нещо - близо месец Тео ми е правил кърмаческа стачка. Ял е колкото да не е гладен. От седмица си суче много добре, продължително и обилно. Вече пак си ака поне по 1-2 пъти на ден без да давам нищо за това. Преди седмица веднъж беше направил пауза от няколко дни, изчаках го сам да свърши работата, а сега откакто си хапва като преди се върна и всекидневното изхождане. Сега даже и видимо си проличава, че хапва добре -  позакръгли се.
Вече окончателно се убедих,  че за да има режим от две двучасови спанета трябва да сме си вкъщи - вече втори ден се получава.
Това с грамажите измервани с контейнерчета и шишета според мен е ориентировъчно, не е съвсем точно, но все пак може да се ориентира човек долу-горе.
Хубава вечер.

# 543
Браво на Тео! На нас хем ни е хубаво да сме навън, хем се обърква целия режим. Аз нали вече давам пюре, а тя горката не може още да стои седнала, та някой трябва да я държи, а друг да я храни. Много се разсейва и често изяжда много малко количество. Те затова и казват, че едно от нещата, които трябва да имаме предвид като решим да захраним е дали детето може да стои седнало. Ама нали бързам и аз Simple Smile Иначе вкъщи я слагам на шезлонга и си хапва повече, отколкото навън.
Дани иначе спи между всички хранения по 30-тина минути, но днес например спа и 2 часа следобед.

# 544
много мрачно тия дни.. Sad
почнах да давам Лакто 4 дано ни помогне с тоя запек....
другата седмица мисля да почвам да захранвам,мислех да чакам 6 месеца не ми се бърза ......
ама с тоя запек мисля с тиквичка или тиква,честно казано много четох,но на моя усет ще си действам...
моя бебо продължава да се буди през нощта доста често, не знам вече месец сме така...
цял ден все се чудя какво да се занимаваме Joy
Усмивки bouquet

# 545
  • София
Здравейте момичета. Влизам с въпрос към мамите,които живеят в Германия,откъде  може да се купят пюрета на Хип. Предполагам в някоя хранителна верига,но за по сигурно да питам. Др седмица имам възможност да ми донесат и да се информирам. Предварително благодаря.

# 546
Здравейте, при нас няма кой знае какви новини, освен че вчера бяхме на консултация. Качила е 500 гр. и вече е 6300 гр. и 2 см., т.е. висока е 63.5 см. Сложиха й за първи път двете ваксини, не плака много и не вдигна температура, което беше ок. Само че докато си легнем, т.е. тя вече беше заспала, и към 11 вечерта я чувам как хърка и се дави и се оказа, че има сополи. Изобщо не знам от къде дойдоха тези сополи, дали с нещо се зарази, или е нещо от ваксината. Нищо й нямаше преди това, беше си здрава, сега й е запушен носа, капя и капки и й почиствам нослето, тя реве, въобще гадна работа, дано да ги преборим като предния път.

# 547
Привет, момичета,
Голямо затишие тия дни, явно не се случват нови неща Simple Smile и при нас е така. Следващата седмица сме на консултация и ваксини. Дано да е здрава дотогава.
TTDD има в DM, както и в Кауфланд. Също могат да се поръчат и он лайн от сайта на Hipp. Може и в други магазини да има, но аз от там пазарувам най-често.
Snow White, бързо оздравяване!
Момичетааа, имаме си зъбче Party
Сега докато пишех малката се дереше, все едно, че я колят и си беше напъхала двете ръце до лактите в устата. Реших да й сложа Дентинокс и що да видя, пробило долу вдясно!

Последна редакция: пт, 11 мар 2016, 19:34 от Bubbi

# 548
  Някъде, доста назад в темите, една мама беше споменала, че педиатър е изписал капване на течен вит С за пиене в нослето на бебето, при запушен нос.
  Аз неотдавна го пробвах върху себе си и наистина ми подейства със светкавично и трайно отпушване. Капвала съм и на сина ми-пак с положително действие.
  Ние от онзи ден (на 4м и 9дни) се обръщаме самостоятелно от гръб на корем, успешно при всеки опит.

TTDD , да те попитам: преди време беше споменала, че имаш леко изтръпване на пръстите на едната ръка. Какво стана с това, ходи ли на д-р, какво се оказа?
  Аз също имах такова: появи се към края на бременността и чак преди месец някъде спрях да усещам изтръпването на три от пръстите на едната ми длан. Междувременно ходих на невролог без никакъв резултат, защото не успях да отида на изследване с ток.

Честито за зъбчето!!
На колко седмици е бебето?

# 549
много мрачно тия дни.. Sad
почнах да давам Лакто 4 дано ни помогне с тоя запек....
Искам да ти кажа, че го давам вече шести ден и днес, докато си ядеше пюрето, на последните две лъжици не искаше да хапне повече. Взе да се напъва, почервеня целия и така няколко пъти. Реших да не го мъча повече с пюре и го оставих за десетина минути сам в шезлонга. Като се върнах, усетих че е акал, но няма да ти казвам какво беше удивлението ми, когато отворих памперса  #Crazy Все едно клизма му бях правила. Имаше и съвсем течно ако, малко по-гъсто от това, когато беше само на кърма!
Убедена съм, че резултатът е от пробиотиците! Всеки ден ака, по няколко пъти на ден!

За сополите аз ползвах витамин С - една малка ампула, по една капка в ноздричка и останалото количество през устата с лъжичка. Така три дена.

# 550
Bubbi, честито зъбче  Hug

При нас новините не са много добри Симона е болна, със зачервено гърло, температура и на антибиотик  Sad

Ще го пробвам това с вит. Ц в носа...

# 551
  • София
Kinglis,бях на невролог и се оказа,че е доста зле положението с един нерв. Пуска ми ток на два пъти,но не ми изписа лекарства заради кърменето. В края на месеца пак ще ходя и ако пак е така вече ще се лекуваме. За съжаление ще трябва и да я отбивам. За мой ужас,но ми е по важно да мога да я гледам.
Bubbi,благодаря за инфото за пюретата.

# 552
Калина, дано бързо се оправи малката!  spoko
Далия, радвам се, че детенцето вече се изхожда, сега със захранването съвсем ще се реши проблема  Hug

# 553
Мерси, Kinglis, Kalina bouquet
Мария е на почти 5 месеца, без 4 дни, но пък още не може да се обръща по корем сама, прави опити да се издърпа с една играчка, дрънкалка, която виси на леглото, почти успява,но съвсем не може.
Кalina, скорошно оздравяване, дано бързо се оправи Симона!

# 554
Добро утро,
 Bub I честито зъбче..Simple Smile според мен и при нас в най- кратък срок ще избие...но според ММ си въобразявам.Wink
Калина дано бързо се оправя бебка...мн неприятно, а явно е и сериозно щом сте на антибиотик. Sad
   Аз от няколко дни все се каня да пиша и все не ми остава време. По почивните дни заминахме малко на село при свекърите...там беше супер но после като се върнахме три дена беше рев по цяяяял ден и трудно спане. Малката шушона бързо свикна да има мн хора и посроянно някой да я закача. Хич неи хареса да сме пак сами....Simple Smile Simple Smile
   Габи вече със сладост си хапва пюре от тиква, картоф и морков...милата ми тя нищо не отказва щом се дава с лъжицата.. Сега чакам в понеделник консултацията и да питам да продължавам ли със зеленчуьите или да почвам нещо др.
Рокси, радвам се че стаката на Тео е свършила и сега се храни добре. Моята хубосница и тя често изпада в такива кризи но аз тъпо и упорито продължавам да я кърмя..Simple Smile
   Пращаме ви мн целувки на вас и всички бебоци... bouquet baby_neutral Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт