Зъбките го мъчат вече, ОКТОМВРИйското човече - еп.2

• 50 105
  • 724
  •   1
Отговори
# 90
Относно гинекологичния преглед, аз ходих веднъж след като ми спряха лохиите и лекарката ми каза да отида отново на профилактичен след като се възстанови цикъла и мине един цикъл.

# 91
Е как кифла  ooooh! ooooh! ooooh! Аз още съм в процес на търсене на информация и книги относно захранването, но така или иначе имаме още поне 1месец докато стартираме Simple Smile

# 92
Привет,
бета каротин има и в тиквата, той е основния пигмент, придаващ жълто-оранжев цвят на плодовете и зеленчуците, не виждам в това отношение предимство на тиквеното пюре пред морковеното?!
Иначе аз съм давала тестени неща за вечеря, точно кексове и кифли не, защото моя син сладкиши не яде, за разлика от повечето деца, но домашна питка или рогче, или просто хляб и съм била ужасно щастлива, ако изобщо благоволи да хапне нещо...Киселото мляко се въвежда около тази възраст, така че не е чак толкова ужасна комбинацията Laughing по мое мнение, разбира се!
Мария не издава чак толкова звуци, тихичка е, усмихва се с цяла уста и се смее като я гъделичкам лекичко Grinning
Аз смятам да ползвам готови пюрета, на ХИП, ДМ ските също ми харесват.
Спокойна нощ на всички!

# 93
  • Italia
Благодаря ви момичета,че се включихте по моето запитване. От болницата и казали на сестра ми,че до месец ще се прибере и че няма нищо страшно. Аз не вярвам за единия месец,но важното е да е здрава.. Peace
И аз съм мислила по въпроса за пюретата. Имам голямо желание аз да си ги приготвям,но за съжаление нямам градинка. А не съм сигурна в качеството на предлаганите по магазините плодове и зеленчуци. Нямам опит в пюретата, но чувам добри отзиви за ХИП. Може би ще ги пробваме. Това с кифлата ми звучи като виц  #Crazy
Относно сънят,преди два три дни ви се оплаках,че се буди по два пъти. И от тогава спря да го прави,спинка си по цяла нощ. Ето например снощи заспа в 22 часа и още спи без да се е будила. Дано продължи така   Praynig
Дано времето днес позволява разходка. Хубав ден от мен  Simple Smile

# 94
  • Калифорния
Според мен, идеята е кифлата да се размекне в млякото. Това е вид попара, а попара започва да се дава сутрин обикновено към 11-12 месеца. Много от кашите, които пък се въвеждат на 7-8 месеца имат точно съставките на кифла с кисело мляко. Така че не виждам нищо чудно и ужасяващо.  Peace

# 95
Добре, аз сега гледам рецепти за пюрета и намирам български, които още в първите зеленчукови пюрета слагат масло. Маслото не се ли въвежда по-късно?! А в Германия рецептите са с рапично олио. Уж точно вече ми беше ясно как става захранването и като тръгнах да гледам рецепти пак се обърках...

# 96
Кои от кашите за 7 - 8 месечна възраст съдържат бяло брашно, захар, мая? А тази кифла сигурно има и нещо мармалад, шоколад? По мое мнение това не може да бъде вечеря за никого, камо ли за бебе!
За киселото мляко - ок, макар че не бих сменила толкова рано АМ с кисело, то не се и препоръчва...

Bubbi, домашна питка или хляб е друго според мен. Не виждам лошо за тях. На вечерята на повечето хора присъства хляб, а не козунак или кифла  Simple Smile

Skeeter, то навсякъде различно пише, но краве продукти доколкото знам се въвеждат към 10 - ти месец, не по - рано. Иначе в бг пюретата на Ганчев примерно се съдържа и кр. масло и сухо мляко (неадаптирано)  и си пише, че са от 4 - ти месец но аз не бих ги дала толкова рано. Според мен не гледай бг рецептите, а немските  Simple Smile

# 97
Привет,
Аз български пюрета не съм давала, точно по тази причина. Много от кашите на Слънчо са със захар също така.
Иначе рапично олио съдържат немските пюрета, то е малко като количество и богато на ненаситени мастни киселини и е много полезно. Иначе краве масло към 8 месец може за се въведе, някои бебета много обичат попара, а тя съдържа краве масло.
Тъй като оставам с впечатление, че повечето сами ще приготвяте пюретата, има такава тема, нямам време сега да търся, за да пусна линк, но там се споделят много рецепти и трикчета за домашни пюрета  Peace

Последна редакция: сб, 06 фев 2016, 10:54 от Bubbi

# 98
Ясно. Благодаря за отговорите!  Hug

Аз гледам да не заклеймявам българското директно, но явно винаги трябва да имам едно на ум...

# 99
Да, каши със захар има, но има и такива, които не съдържат. Примерно на ХИП повечето нямат захар, сега не ми се търси, но 100 % има и други марки. Така че алтернатива има.

Аз за съжаление също почти не откривам български пюрета и каши с добър състав.  Sad Има някои на Ганчев, които са само плод или плод и вода, но са малко, повечето са с кофти състав. Иначе и аз бих искала да купувам българско, а и за бюджета би било по - добре, ама как да стане...

# 100
  • Сливен
Косопадът е болната ми тема - при мен беше кошмарен след като родих Ивайла, сега също. Макар че вече понамалява, но в косата ми има цели кичури, които са с нова коса от по сантиметър - два, което означава, че е окапала скоро. Намислила съм да я скъся, за да може бързо да се изравни новата със старата коса.
За пюретата - помня че и аз слагах масло, но доста по-късно, т.е. след като бях въвела повечето неща. Едно от любимите неща, които правех на Ивайла (но вече след 9-10 м., ориентировъчна е тази възраст , може и по-рано да е било  newsm78), беше най-малкият номер кус-кус на Плазмон с малко сирене и масло (т.е. като попарка става), правила съм го и смесен с плодово пюре, също много се харесваше. Пибавяла съм  го и към супите по-късно. Голям помощник ми беше , та затова се сетих да го напиша докато съм си припомнила името.
Може би сте прави за българските пюрета, но големият ми син го захраних именно с тях - нямаше проблеми, зараних го и по старата схема рано-рано, с това също нямаше кой знае какви проблеми - но определено смятам по-късното захранване с по-подходящи неща за по-правилно.
Калина, обозначената на пюретата възраст е не това, че съдържанието им е подходящо за съответната възраст, а консинстенцията и големината на парченцата , т.е. например за 4м. - е напълно пасирано без парченца, за 6м. - малко по-едро и т.н.
Хубави почивни дни на всички   Hug

# 101
На Плазмон и аз съм правила кускус,  едни звездички имаше, както и бишкотките, които се разтварят в мляко,    много вървяха   Laughing

# 102
  • Пловдив
Скийтър, и аз много се озадачих на маслото, но една приятелка така захранва и бебето го приема много добре. Аз още не съм почнала да чета, ше поизчакам, че малката ми спира тока и нямам много време за четене.

# 103
Skeeter, няма какво да се учудваш. Явно повечето са по старата схема. Аз вчера звънях на едната педиатърка, да я питам дали може аз да му направя някакво пюренце, като имах предвид само да сваря морковче или тиква, ей така, да го пробвам, че в лошото време нямаше как да изляза да купя някакво пюре. И тя като се зарадва и като започна да ми обяснява - свари му картоф с морков, сложи и малко кърма или АМ да стане на консистенция като боза. До тук добре, но тя продължи - сложи и малко масълце, малко сол или захар ?!?? ти ще разбереш твоете дете дали обича солено или сладко. Съжалих, че и съм се обадила изобщо. Как може да ми каже да му сложа сол или захар. А на въпроса ми не трябва ли в началото да е само морков или само картоф, каза че и на двете много малко деца реагирали с някаква алергия, така че нямало проблем. По нататък като сме въвеждали пащърнака, тиквите и другите неща, тогава вече едно по едно.
О, щях да забравя върха на всичко - не уточни кога точно, но каза към пюренцата постепенно да добавям от нашата манджа, ако няма много сол, черен пипер, кимион и други силни подправки...
Останах без думи! #Crazy #Crazy #Crazy

# 104
При захранването на  ссина ми се научих да чета етикетите. Има пюрета и на Ганчев, които са с добро съдържание. Купувах ги. Защо да дам почти 4лв за Хип, като има на Ганчев с абсолютно същото съдържание за 1лв и малко. А според мен не е практично да се купуват пюрето само от една марка. Аз много харесвах на Гербер. Те имаха различни от тези на Хип. Купувах някои на Бебевита. Това с цел разнообразие. След време той ядеше само 5-6 пюрета и ввъртях само тях. Като цяло доста злояд бееше. Сега в сравнение с други също е претенциозен, но като го сравня с преди, има огромен успех. Дано малката е ящна поне.

Общи условия

Активация на акаунт