Зъбките го мъчат вече, ОКТОМВРИйското човече - еп.2

• 49 913
  • 724
  •   1
Отговори
# 615
  • Сливен
Bubbi , много интересен пост, с много от нещата , кито си написала съм съгласна  Hug
Калина, не мисля, че Далия целеше това с поста си  Hug Много често  когато прочетем някой пост по болезнена за нас тема , си мислим, че е срещу нас, а то не е така  Hug
Исках да питам тези, които си приготвят сами пюретата и кашите, какъв съд използвате? Мисля да взема нещо, което да е само за Тео, ама се чудя какво е подходящо  newsm78
Според мен точно около 8-10 мес. (според това кой кога е захранил) можем да даваме сурови плодове. Аз даже съм се запасила с биберон за плодове, с Ивайла доста влизаше в действие, но докато разберат за какво служи са доста смешни.
И мен доста ме влече към ЗВБ, но и малко ме притеснява, чела съм за него, гледала съм предавания, но пусто не мога да се преборя със страха от задавяне - на Ивайла съм давала парчета ябълка да си ръфа, но като се задави направо умирах от ужас и не се престраших да го пробвам изцяло.
Хубав ден  Hug

# 616
Добро утро, дружина Wink
  Аз пак малко късно се включвам , но..
Далия , не съм искала да прозвуча безотговорно по темата за пюретата. Аз се опитвам да чета колкото мога повече за отглеждането на бебка и се радвам на всяки полезна информация която получа... В случая се интересувах по скоро за разнообразие в храненето на Габи, за да не хапва само картофи и моркови... Аз ту правя някое пюре, ту давам купено на Хип че засега те са най- читави. Лошото е че нямам мн хубави зеленчуци около мен и не смея всеки път сама да ги приготвям. Но си права , че не трябва просто да купвам и храня беба с каквото и да е особенно сега когато имаме толкова мн индормация около нас. Simple Smile Simple Smile
Bub I и аз съм съгласна с поста ти..Wink. Не успях да прочета статията но сега пак се връщам към нея.
   Сега....да се похваля от консултацията:
66 см и 6480 гр с 700 повече от миналия месец. Мн съм доволна. Вече имам зелена светлина да започна с каша за следобедно ядене. Ние още не сме изместили нито едно кърмене, но пък не смятам да бързам. Др интересно което ми каза доки е да гледам в обедното пюре даима винаги картоф или ориз. Идеята е да засити детето и да може да издържи мин. 3.5 часа до др хранене.
   Слънчев и усмихнат ден. Simple Smile :*

# 617
Не разбирам кое да й е болезненото на темата за мен?! То не е ли въпрос на избор? Аз ако искам да правя домашни пюрета кое ме спира, та чак да е болезнено? Не разбирам  Shocked

Ако беше само този пост нямаше да му обърна внимание...Просто се дразня когато някой налага своето мнение като единствено правилното.

Мнението на Далия го разбрахме по отношение на пюретата и не е нужно на всеки да се обяснява: ама защо даваш купени пюрета отвартителни са?!

Ето сега Foxxy_29 даже и се оправдава защо давала купени пюрета? Ама моля ви се!

Мога и още да пиша ама спирам, защото ще излезем от добрия тон!

# 618
  • Сливен
Ами, под "болезнена" имам предивд, че те е засегнала по някакъв начин (този който не кърми по някаква причина разбира всеки пост в подкрепа на кърменето като агитация против АМ, както и този който дава купени пюрета реагира така срещу всеки пост в подкрепа на домашноприготвените - това е мое наблюдение и не важи за всички, просто често се случва) - естествено, че всеки сам си решава какво да прави. Мисля че всеки е прочел много неща и изобърт на всяка една от нас е достатъчно информиран  Hug
На мен също поста на Фокси не ми се стори безотговорен и съм съгласна, че съответният отговор на Далия беше малко по-остър, отколкото трябваше.

# 619
За кърменето мога да приема да бъде болезнена тема за някого (за мен лично не е изобщо) защото все пак е нещо необратимо, нещо което не зависи от теб, което вече си пропуснал. Но за сваряването на един картоф...това май всеки го може.
И точно това имах предвид, че всеки сам ще си реши и не е приятно когато настоичиво някой обяснява как само неговият избор е правилен, а този на другите - грешен.

Както и да е мисля, че се разбрахме и няма смисъл от повече спорове.

# 620
Привет, момичета,
Недостатъкът на общуването в интернет е , че липсва богатството на живия контакт, в който всеки жест, мимика, интонация могат да променят смисъла на казаното. Съгласна съм, че понякога натъртването върху определени неща дразни, особено когато ти вменяват вина, или поне така ти се струва. Аз избягвам категорични изказвания, защото нещата винаги имат поне две страни и най-доброто за едни не винаги е най-добро за други bouquet
На мен пюретата на ХИП ми допадат, не съм усетила неприятен вкус.
Kalina,  да, от 7-8 месец могат да се дават пресни плодове, настъргани или на парченца (меките-напр.банан).
Roxanna и аз от задаване най-много се притеснявам, затова ще  почна евентуално малко по-късно, ако изобщо Мария се съгласи с идеята,разбира се Joy

# 621
Здравейте пак...
Момичета аз лично не мисля , че не сме чак толкова фанатични  и да имаме болезнени теми. Все пак от толкова време си пишем и знаем че никоя от нас не иска да обиди друга. Аз понякога се радвам на по- остър отговор защото лично мен ме кара да се замисля ..Simple Smile Simple Smile  Сега като заговорихте за пресните плодове и зеленчуци ...и мн се радвам че бебчетата ще са достатучно големи лятото и да опитат истински сезонни продукти..Simple Smile Simple Smile
  Забравих да кажа и аз че Габи вече изобщо не иска да е легнала....подпирам я с малка възглавничка или стои полупеиседнала на коленете ми..Голямо е диване и постоянно се надига да става. Забелязах и че като я сложа по корем и се напъва да се избута с коленца напред и да се дърпа с ръчички. Мн ми е сладка , още два три дена и навършва 5 месеца. Хем още и е рано но ми се струва че няма дълго да я задържа на едно място...хиххии.Simple Smile Wink

# 622
Здравейте,
по-принцип съм съгласна с  Kalina.. Изказванията на Далия са по-остри, но аз вече й свикнах и не й обръщам внимание честно казано. Тук задаваме въпроси и очакваме да получим отговори възможно по-най бързия начин. Изказвания като "Това сме го писали по-назад"; "Както ти прецениш е най-добре"; "Попита ли педиатъра си"??? Първо - ако аз имам време да гледам преди две седмици какво сме писали ще си цъкам цял ден на компа и няма да задавам въпроси; второ - ако аз знам как да постъпя няма да питам; трето - естесвено, че ще се допитам и до педиатъра си и едва ли ще чакам ти да ме подсетиш.
Но, както вече казах аз не й обръщам внимание. Добрия тон тук винаги го е имало и се надявам да продължава да го има. Най-вече, защото тук пишем не повече от 10 мами, които всеки ден (или почти) намираме минутка за да споделим опит или да си помагаме.
Много пъти съм го казвала, че съм благодарна за дето ви има.  bouquet Hug Хубав ден!

# 623
Да ви се оплача- малкия от два месеца (може и повече) има пъпки по стъпалата. Показах ги на педиатърката и тя каза, че може да е от чорапите, които му обувам под ританките. Хубаво- оставих го само по ританки, но пъпките не се скриха. На предишната консултация каза да го мажа с мазен крем за подсичане и започнах да го мажа със Судо крем. Пъпките ту намаляват, ту стават повече.
Вчера го водихме на частен педиатър, който изписа фенистил капки (противоалергични) и кортикостероиден крем за една седмица. Като прочетох листовката много се притесних, но все пак снощи го намазах малко.
Всъщност мисля, че това е причината бебето да се буди по хиляда пъти през нощта. Преди си мислех, че рита нервно, но той си чеше крачетата в матрачето.
Утре сме на детска консултация и педиатърката ще иска да сложим ваксините, че досега сме само с хепатитната. Лекаря вчера каза, че с тези пъпки не препоръчва поставянето на ваксини.
Ако знаете добър дерматолог в София, моля споделете.

# 624
За мен най-добрият е проф. д-р Цанков. Преглежда и в Токуда. Не е по здравна каса. Но него аз и близки сме го ползвали.

Не знам за бебета как стои въпросът. Защото като водихме малкия на очен лекар за запушени слъзни канали, отидохме в МА на детски офталмолог.

Иначе проф. Цанков няма грешка.

# 625
Гледах в Токуда, че имат детски дерматолог, но не беше Цанов. Явно не работи с деца.
Благодаря за мнението  bouquet

# 626
аз нямам никакъв опит с гледането на бебе/ нямам и близки приятелки скоро родили...
за това инфото тук ми е много ценно! bouquet
Мисля,че всеки споделя и сам си преценява кое е ок за него!
днес бяхме на консултация 7,400 /64 см.
тези дни почвам захранването.
В книгата на М. Пашова пише,че ако имаме запек да слагаме студено пресован зехтин или гхи.
Нямам кърма и се чудя дали трябва да слагам АМ и мазнина или само АМ...
Хубав ден на всички мами Heart Eyes

# 627
  • Сливен
Симонка, според мен слагай в началото АМ, а като заместиш цяло хранене тогава сложи някаква мазнина. В АМ също има мазнини. Чудесни мерки си има бебето  Hug
avonita , дано не е нещо сериозно това с пъпките, да не е обвързан този обрив с ваксините, често се случва.
Baby-G , много точно си го казала  Hug
Днес показах на Тео лъжицата, с която ще яде - да се запознаят  Laughing

# 628
Roxana, на бебчо му е поставяна само хепатитната ваксина. Обривите ги имаше и преди нея. Сега се чудя, защо позволих на педиатърката да го ваксинира, при положение, че е с обрив.

# 629
Съжалявам, ако на някой тонът ми, му се е сторил остър, но излишните прехласвания не са ми по вкуса. Рядко намирам време да пиша и обикновено го правя с детето в мен, затова гледам да е максимално точно и ясно.
Foxxy_29 , казах/писах, каквото мисля. Както и започнах във въпросния пост, надявам се да не ми се обиждаш, но идеята ми беше, че "каквото намеря по магазините", може да не е това, което ти трябва (пишеше за грах, зелен фасул, а те май не са подходящи за този етап) и да не е това, което е ОК за детето. Естествено, че няма за какво да ми се обясняваш или да се чувстваш виновна. В така създадената ситуация, ти се извинявам! Както си написала "Но си права , че не трябва просто да купвам и храня беба с каквото и да е особенно сега когато имаме толкова мн индормация около нас. Smile Smile" - това имах предвид  bouquet

За тиквата на ХИП също написах моето лично мнение, което не мисля че съм налагала на някой. Просто се опитах да обясня, защо евентуално детето може да я отказва. Първо е яло домашна тиква, затова купешката може да не му е харесала. Какво толкова съм казала тогава??? Не аз съм казала на майката да прави само домашни пюрета, а исках да и кажа аз каква разлика съм видяла в двете и затова детето и да може да не иска тиквата на ХИП!

Здравейте,
по-принцип съм съгласна с  Kalina.. Изказванията на Далия са по-остри, но аз вече й свикнах и не й обръщам внимание честно казано. Тук задаваме въпроси и очакваме да получим отговори възможно по-най бързия начин. Изказвания като "Това сме го писали по-назад"; "Както ти прецениш е най-добре"; "Попита ли педиатъра си"??? Първо - ако аз имам време да гледам преди две седмици какво сме писали ще си цъкам цял ден на компа и няма да задавам въпроси; второ - ако аз знам как да постъпя няма да питам; трето - естесвено, че ще се допитам и до педиатъра си и едва ли ще чакам ти да ме подсетиш.
Но, както вече казах аз не й обръщам внимание. Добрия тон тук винаги го е имало и се надявам да продължава да го има. Най-вече, защото тук пишем не повече от 10 мами, които всеки ден (или почти) намираме минутка за да споделим опит или да си помагаме.
Много пъти съм го казвала, че съм благодарна за дето ви има.  bouquet Hug Хубав ден!
Това сме го писали по-назад - казала съм го с идеята, че вече е обсъждано подробно и не всеки пак ще напише това, което е написал тогава, така че няма да видиш всички мнения по темата.
Както ти прецениш е най-добре -  имам предвид, че в крайна сметка ти си с детето си и няма как друг да прецени по-добре от теб.
трето - естесвено, че ще се допитам и до педиатъра си и едва ли ще чакам ти да ме подсетиш. - това вече е грубо и е далеч от добрия тон, който искате да има тук!

Калина, би ли ми посочила с кое точно, но искам точен цитат, съм твърдяла, че моето мнение е единствено правилно
И точно това имах предвид, че всеки сам ще си реши и не е приятно когато настоичиво някой обяснява как само неговият избор е правилен, а този на другите - грешен.
Мисля, че вече обсъдихме кой смята да дава купени и кой домашни пюрета не е нужно постоянно да се обяснява как само едните са ок, а другите не стават. Всеки вече си е преценил за себе си  Peace
и кога съм казала че домашните пюрета са ОК, а другите не стават?

Направила съм своя информиран избор, споделям с вас опита си и дори се извиних, ако много често цитирам книгата на Магдалена Пашова, но го правя, защото се водя по нея и съм го споменала точно, за да не си мислите, че просто АЗ така си ги правя нещата.

В заключение ще кажа, че НИКОГА не съм мислила моят избор като единствено правилен и не съм си налагала мнението!
Щом толкова дразня някои хора и изнервям обстановката с остия си тон, а други пък вече дори не ми обръщат внимание, ви пожелавам успех и ще ви освободя от виртуалното си присъствие!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт