Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 10

• 93 475
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Като си бия клексана забелязвам,че накрая остава доста въздух и мисля,че малко ми влиза.А днес си усещам крака като с мускулна треска.Бия ги в корема от дясно на пъпа и това става с десния крак.Може ли да е от това или си внушавам?

# 616
  • София
Здравейте,моля някой да ми припомни,въздуха вадеше ли се от спринцовката,или не?

Kati,не би трябвало зареди въздуха да те боли.Съветвам те да редуваш мястото ляво,дясно

# 617
Bubbleвъздуха не се изкарва правиш хубава гънка и биеш под 90градуса. Хубавее да редувате страните,може да се бият в ръцете и краката.

# 618
Bubbleвъздуха не се изкарва правиш хубава гънка и биеш под 90градуса. Хубавее да редувате страните,може да се бият в ръцете и краката.

Въздухът е абсолютно задължително да се изкара и от спринцовката, и от иглата. Не ги пишете така тези работи! Ако не ми вярвате, може да си прочетете едни инструкции за поставяне на инжекции.

# 619
И на мен така ми бяха обяснили, че въздуха се изкарва задължително, иначе е опасно ако попадне в някой кр. съд без да искаме !!!

# 620
  • София
Това за изкарването на въздуха задължително касае венозните и мускулните инжекции. При подкожните няма как този въздух да се вкара в съд... Той улеснява поставянето на инжекцията... поне аз не го изкарвам - така ме научиха  Peace

п.с. И в упътването пише въздушното мехурче да не се изкарва  Peace

Последна редакция: пн, 29 авг 2016, 09:56 от Marisha*

# 621
На мен в болницата ми обясниха, че при инжекции фракси/ клексан въздухът не се изкарва. Така и ги слагах- вадя спринцовката, стискам гънка и слагам под 90° / клексан/.

# 622
Аз също не вадя въздуха предварително, а ако мехурчето е по средата го изтиквам на горе и накрая просто не вкарвам останалият въздух  Peace

# 623
  • София
Благодаря,изобщо не помня миналата бременност вадила ли съм го,или не.
За въздуха знам че е опасно ако влезне във вена наистина голямо количество.

# 624
Buble а как стои въпроса с вливките с интралипида, ти два пъти ли прави преди бременността и сега направи ли ?

# 625
  • София
Buble а как стои въпроса с вливките с интралипида, ти два пъти ли прави преди бременността и сега направи ли ?

Правих една преди овулация,забременях и след положителния тест направих още една.Добре е преди втората вливка да се пусне два пъти чхг,за да видиш нормално ли се развива бременността.

# 626
Благодаря Wink

# 627
Момичета ,до днес бях на схема Фраксипарин 0,6 всеки ден и аспирин протект през ден. Днес пуснах контролни изследвания :

Протромбиново време - sec.       17.4 sec.       
     Протромбиново време - %           57%    реф -70 - 120     calc.
     Протромбиново време - INR   CP     1.53   реф.-0,80 - 1,20     calc.
     Фибриноген   CP                          2.6      реф.-     2 - 4     chron.

Звъннах на Доц.Русев -спря ми аспирина и ми разреди фраксипарина през ден.Иска контролни изследвания след две седмици,но малко ми е притеснено дали с новата схема няма да се сгъсти за две седмици много кръвта и недей си Боже тръгне някой тромб? На доцента имам пълно доверие,но някаква параноя ме гони постоянно ...

# 628
  • Пловдив
На мен клексана ми го слагаха на 45,а не на 90 ъгъл и така си го бия.Дали е от такова голямо значение,че ми е страшно под 90°С

# 629
Момичета ,до днес бях на схема Фраксипарин 0,6 всеки ден и аспирин протект през ден. Днес пуснах контролни изследвания :

Протромбиново време - sec.       17.4 sec.       
     Протромбиново време - %           57%    реф -70 - 120     calc.
     Протромбиново време - INR   CP     1.53   реф.-0,80 - 1,20     calc.
     Фибриноген   CP                          2.6      реф.-     2 - 4     chron.

Звъннах на Доц.Русев -спря ми аспирина и ми разреди фраксипарина през ден.Иска контролни изследвания след две седмици,но малко ми е притеснено дали с новата схема няма да се сгъсти за две седмици много кръвта и недей си Боже тръгне някой тромб? На доцента имам пълно доверие,но някаква параноя ме гони постоянно ...
по принцип от спирането на аспирина няма как да ти се сгъсти кръвта. Доколкото четох аспирина  разширява кръвоносните съдове. Аз съм на същата схема. Така че имай доверие на лекаря си. Моя дава да пия аспирина до 30-31 седмица. След това не го препоръчва

Общи условия

Активация на акаунт