Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 10

• 93 493
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Да се похваля: с втората инжекция бях по-смела и нещата бях по-добре. Само ми трепереше ръката докато натисках, но се надявам и това да отшуми.

Мускулни не бих мога да си бия... ooooh!

# 601
  • Варна
А къде могат да се намерят клипчета с инструкции как се слага фракси? Търсих из Ютуб, но нещо не ме привлякоха  Mr. Green
Даже, ако може да се събере повече информация, кое-как, и да се сложи на първа страница, мисля че ще е от голяма полза  Peace

# 602
  • Пловдив
Здравейте и от мен.С резултат хетерозиготен генотип4G/5G за PAI и хетерозиготен С/Т за 677C>Т(MTHFR) ми изписаха сутрин 0,4 клексан,вечер 100мг аспирин протект и 3x3 фолиева к-на.

# 603
  • София
Здравейте и от мен.С резултат хетерозиготен генотип4G/5G за PAI и хетерозиготен С/Т за 677C>Т(MTHFR) ми изписаха сутрин 0,4 клексан,вечер 100мг аспирин протект и 3x3 фолиева к-на.

Кати, и аз съм с подобни резултати и подобни предписания. Само гледай фолиевата киселина да е метилирана (Neofolic Meta), иначе излишното се натрупва в организма вместо да се изхвърли. Нормалната доза е 1 хапче на ден.

Последна редакция: пн, 22 авг 2016, 23:47 от delisardeli

# 604
А къде могат да се намерят клипчета с инструкции как се слага фракси? Търсих из Ютуб, но нещо не ме привлякоха  Mr. Green
Даже, ако може да се събере повече информация, кое-как, и да се сложи на първа страница, мисля че ще е от голяма полза  Peace
На мен най- ми беше полезно да изчета темите назад и да си водя  "записки" ( screenshot). Клипчета не съм търсила  Peace

# 605
  • Пловдив
Аз правих изследване за тромбофилия заради мъртво раждане (20 дни преди термин) преди 6месеца. В ЛАБОРАТОРИЯ СИНЕВО (за Пловдив известна като ХРОНОЛАБ) ми пуснаха изследването и докато стане забременях.Като го показах на д-ра се учуди какво е това изследване-та то не ти върши работа (дадох им за него 200лв) и като го направих на ново в Геника се оказа,че имам тромбофилия и съм на хапчета.
Що за лаборатории са тези.Как може така да объркват хората.А като им се обадих мънкат по телефона и се чудят как да се измъкнат.Дори те не разбират какво всъщност е това изследване.Ами ако им се бях доверила (всичко в норма,но изследвали някакви показатели,които почти не давали отклонения и затова не се правят).Трябва ли да загубя още едно бебе,знаят ли какъв е шок това.Наистина нямам думи.Искам да ви предупредя,за да не пострада и друг от тяхната алчност и безхаберие.

# 606
  • Варна
Кати, много съжалявам, мила! Hug Дано сега всичко бъде наред до края и след това!
А аз да попитам - фракси се слага сутрин ли? Аз си мислех, че както аспирина и то се слага вечер? Иначе за сега нямам никакви проблеми, бия си го, не ми е приятно, но се забавлявам Simple Smile. Нямам синини, само малко понаболява ден-два.

# 607
  • Пловдив
Май няма голямо значение дали сутрин или вечер.На мен ми предписаха клексана (казват,че е по-добър от фраксипарина) сутрин,а моята приятелка първо беше на фракси,но и избиха пъпки от него и и го смениха с клексан,та тя си го слага вечер.

# 608
  • Перник
Здравейте, имате ли представа дали може да се пие аспирин протект при кърмене?

# 609
Аз го слагам  вечер,така започнах от началото. Наистина като се бие под ъгъл 45 гр. и изкарам малко въздуха,не ми стават хематоми и синини,само сърбеж.

# 610
  • София
Pollly, препоръчително е вечер, защото спокойната поза на тялото е по-рисковата за застой на кръвта и евентуално образуване на тромб.  Peace

# 611
Момичета днес ми излязоха третите резултати  от началото на бременността. PLGF при реф. 56-362,моят е 118.64 и sFLT-1 при реф. 531-1051,моят е 1361.15,пак съм над нормата,защо не спадат?! Пише да продължа терапията всеки ден фракси. Отделно са ми включили Л-аргинин 500 мг -2*1 тб /ден. Някоя от вас пие ли го?

# 612
Аз бях от началото на бремеността  на фраксипарин 0,6 по две инжекции и аспирин протект през вечер.инжекциите ми ги поставя мъжът изредувах ме всичко корем крака ръце навсякъде стават бучки а синини рядко се получават.първата инжекция ни показаха в клиниката как да я бием.прави се хубава гънка и под 90 градуса биеш като вкарваш по бавно лекарството ,и така не боли.сега от два дни ми ги намалиха на една инжекция като док каза че е най-добре да се бие сутрин.

# 613
Защо такава голяма доза,че и по две инжекции? Тромбофилия... Каква?

# 614
Получиха се усложнения и стойностите на тромбоцитите се повишиха много , не че сега са спаднали много ,но пак е по добре от преди въпреки , че са още над нормата. Иначе нямам тромбофолия и тромбоцитно-левкоцитите  агрегати са в норма.

Общи условия

Активация на акаунт